Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 25, 2017, 10:38:32 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: %100 Tam Buğday Unu ile Bazlama (Videolu...)  (Okunma Sayısı 4496 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« : Şubat 07, 2015, 01:26:25 ÖS »

Kendi bloğumda paylaştığım videolu tarifimi sizlerle de paylaşmak istedim...

Blog:

http://www.BugdayTanesi.com


Yazıyı doğrudan kopyalama yöntemi ile aldım. Sorularınız olursa buradan da cevap verebilirim...


Hiçbir katkı maddesi ve Beyaz Un kullanılmamıştır...



Mazlemeler:

   - 500 gr (3 1/2 Cup + 1 TBsp) Tam Buğday Unu
   - 350 gr (1 1/2 + 2TBsp) İçme Suyu
   - 10 gr (2 Tsp) Kaya Tuzu


Hazırlanışı:

Unun ortasını havuz şeklinde açıp, suyun 30 gr kadarını yaırıp karıştırmaya başlıyoruz. Eğer ununuz çok su kaldırıyorsa ayırdığımız suyu da eklememiz gerekecektir. Kabaca karıştırdıktan sonra otoliz (ön dilendirme) için 20-30 dk. üzerini kapatıp beklemey alıyoruz.

Süre sonunda, ister elle, istersek de Mikerle yoğurabiliriz. Videoda her 2 durumuda görüntülemeğe çalıştım. Yoğurma süresini çok kısa tutmamak lâzım. Eğer mümkünse 20 dk. idealdir. Mikserle bu süre 15 dk. kadar yeterli olacaktır.

Yoğurmanın son 5 dakikasında Tuz ilave edilir ve Tuz daha iyi karışabilsin diye üzerine 1 Tbsp (Yemek Kaşığı) su dökülür. Tuz hamura iyice yedirilir.

Yoğurma sonunda hamur daha kolay işlenebilsin diye 1 saat kadar beklemek daha iyi sonuç verecektir.

Göz kararı veya tartarak hamuru 125 gr ‘lık porsiyonlara (yumaklara) ayırarak kurumaması için üzerlerini örterek bir kenerda tutalım. Tam Buğday Unu olduğu için elimize çok yapışacağı için, açarken bol bol un kullanmak zorunda kalabiliriz. Bu nedenle ne kdar hızlı olabilirsek o kadar iyi…

Tavamızın boyutuna göre daha küçük veya daha büyük porsiyonlar yapılabilir. Ben Krep Tavasında yaptığım için 125 gr. ideal oluyor. Tava ebatlarında, merdane veya oklava ile açılan ekmek, önceden iyice ısıtılmış tavaya oklava yardımı ile serilir. Yakmadan çevrilerek güzelce pişirilir. Eğer ateşimiz kısık olursa ekmek kuruyacaktır. Bu nedenle ateşin harlı olması daha iyi sonuç verir. Bu durumda da hızlı davranmak gereklidir…

Eğer hamur yeterince dinlenirse (Buzdolabında 3 gün kadar bekleyebiliyor), ateşimiz de başlangışta daha düşük sonrasında daha harlı  ise, balon ekmek gibi kabaracaktır…

Pişen ekmekleri kurutmadan ağzı kapalı bir şekilde saklamak gerekiyor. İnce olduğu için kolay kuruyacağı unutulmamalıdır. Beyaz unla kolayca yapılacak bu ekmek, Tam Buğday Unu ile biraz uğraştıracaktır…

Afiyet olsun…



Video Linki:


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yCdE0pldhKI




Fotoğraflar...




« Son Düzenleme: Şubat 07, 2015, 01:52:08 ÖS Gönderen: TigerX » Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2015, 10:02:40 ÖS »

OOooo.

Üstadım; yeni siteniz çok hoş olmuş, tebrik ediyorum, ellerinize sağlık  .

Hem "Buğday Tanesi" adı, hem de logonuz çok yerinde bir seçim olmuş  :tamam:.

Umarım bu alanda hizmet veren bu tür sitelerin sayısı daha da artar ve ekmek konusunda gerçek bir bilinçlenme sağlanır.

Daha önceden de sık sık gündeme geldiği gibi sağlıklı beslenmenin ilk adımı ekmek seçiminden başlıyor. Bunun farkına varanlar ancak daha sonraki adımları da sağlıklı atabiliyorlar.

Sitenizde gruplandırma, ölçülerin farklı birimlerde verilmesi, bol fotoğraf kullanılması ve bilhassa videolu görüntü süper olmuş, çok hoşuma gitti.

Sizin gibi bilgili ve titiz bir üstada da bu yakışırdı.

Tekrar tebrik ediyor, Ekmek Dostlarına faydalı olmasını temenni ediyorum.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2015, 12:17:10 ÖÖ »

Üstadım, çok teşekkür ederim...   biggrin

Bu iş biraz da evdekilerin gazı ile oldu. Yoksa ben tek başıma bu işlere girmeye cesaret edemezdim. Ne kadar zor biş uğraş olduğunu da girdikten sonra daha bir anladım...

Sitenin oluşturulması ve düzenlenmesi oğluma ait olacaktı. Lakin O sitenin taslağını hazırlayıp 15 tatil süresince oyun oynamayı tercih etti.. evet

Tüm işler bana kaldı. Benim Web olayında ve Video-Resim düzenleme konusunda hiçbir bilgim yokken, herşeyi kısa bir süre içinde bulmak, kurmak ve öğrenip kullanmak zorunda kaldım...

Biraz da titiz çalışmmaya gayret edince işler iyice zorlaştı.

Çok şükür az buçuk yayına hazır hale geldi. İleride daha da geliştirmeye çalışacağımı ümit ediyorum...  dua


Sağlıklı, doğal ve lezzetli ekmeği tatmak ve bu şekilde beslenmek herkesin hakkı olmalıdır. Bazen ben evde ekmeğimi yerken üzülüyorum. Başkalarının da bu ekmeklere ulaşmasını arzuluyorum. Lakin bu öyle seyretmekle ve okumakla olmuyor. Bizzat işin içine girmek, olayı hazmetmek gerekiyor.

Çok konuda kendimi yeterli görmesem de, bilebildiğim kadarısını siz dostlarımla paylaşmak ve herkesin istifadesine sunmak düşüncesinde olduğum bu yolda inşâAllah yarı yolda kalmam. Çok site böyle başlayıp sonra bırakılmış. Umarım devamı gelir...

Bu konuda pîrimiz sizsiniz... Ben sizlerden, özellikle de sizden çok şey öğrendim... İyiki burada ve sizlerleyim...  biggrin

Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2015, 07:10:00 ÖÖ »

...
Çok konuda kendimi yeterli görmesem de, bilebildiğim kadarısını siz dostlarımla paylaşmak ve herkesin istifadesine sunmak düşüncesinde olduğum bu yolda inşâAllah yarı yolda kalmam. Çok site böyle başlayıp sonra bırakılmış. Umarım devamı gelir...

Bu konuda yerden göğe haklısınız.

Ekmeksanati.com'un oluşunun temelinde Hocamız Prof. Dr. Cemal Çevik'in yukarıdaki sözleri bana söyleyerek bilgimi paylaşmam gerektiği konusunda beni yönlendirmesi oldu. Paylaşılmayan bilgi neye yarar ki?

EkmekSanati.info'nun fikir babası da Sevgili @Erdinç Üstadımızdır. Bir gece yarısı bu fikri önermiş ve olmazsa olmayacağı konusunda beni ikna etmiştir.

Hem Cemal Hocama hem de sevgili Erdinç Üstadıma buradan gönül dolusu selamlar gönderiyorum. Bu güzel insanlar olmasa hayat çekilmez olur.

...
Bu konuda pîrimiz sizsiniz... Ben sizlerden, özellikle de sizden çok şey öğrendim... İyiki burada ve sizlerleyim...  biggrin

Estağfirullah diyorum. Bu forumda gerçek pirler belli, ben, aynen diğer arkadaşlarımın da yaptığı gibi sadece bildiklerimi, uzun süreli okuma ve tecrübe ile biriken bilgilerimi başkaları ile paylaşmak konusunda elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu sayede sizlerden de inanılmaz bilgi ve tecrübeler alıyorum.

Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve tüm Ekmek Dostlarına selam olsun. Dediğiniz gibi iyi ki varsınız, ne mutlu bizlere.

Üstadım,

kaliteyi detaylarda yakalayan birisiniz ve ilk günden beri foruma katkılarınız hep bu yönde oldu. Sitenizin çok başarılı olacağına inanıyor ve size de güveniyorum.

İnşaallah bu konuda çok sayıda sitemiz olur da, hepimizin insanımıza ve insanlığa bir nebze de olsa bu yolda faydamız dokunur.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2015, 01:58:23 ÖS »

TigerX Ustadim Elinize saglik

Site gerçekten güzel bir acilis yapmis.   Bravo

Videolar ise ust kalite detayli anlatim, net goruntu seyrederken kafa yormayacak bir müzik..

Cok Cok  Güzel

 

 
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2015, 10:21:11 ÖS »


Üstadım,

kaliteyi detaylarda yakalayan birisiniz ve ilk günden beri foruma katkılarınız hep bu yönde oldu. Sitenizin çok başarılı olacağına inanıyor ve size de güveniyorum.

İnşaallah bu konuda çok sayıda sitemiz olur da, hepimizin insanımıza ve insanlığa bir nebze de olsa bu yolda faydamız dokunur.


Detaylar olmadan başarı olmuyor. Biraz da bu olay bende saplantı halini almış durumda. Yeri geliyor çok işe yarıyor, bazen de çok can sıkıcı hâl aldığı zamanlar oluyor... Dengede olunca çok güzel...

İnşâAllah hep birlikte daha nice güzelliklere...

Selamlar...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2015, 10:28:36 ÖS »

TigerX Ustadim Elinize saglik

Site gerçekten güzel bir acilis yapmis.   Bravo

Videolar ise ust kalite detayli anlatim, net goruntu seyrederken kafa yormayacak bir müzik..

Cok Cok  Güzel

 

 


Üstadım,

Çok teşekkür ederim...  biggrin

Şu an için yapabileceğimin en iyisi ancak bu kadar... İleride daha da iyilerini başarmak ümidiyle...  dua

Benim için şu anda özellikle en büyük eksik: "sesli anlatım olmaması"...

Sesim, bu iş için uygun olmadığı için, sessizliği detaylı görüntü anlatımı ile çözmeye çalıştım... İleride buna da bir çare bulurum inşâAllah..

Selamlar...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2015, 12:22:05 ÖÖ »

Sayın TigerX güzel bir site olmuş. Tebrikler.
İlgi duyanlara site adresini vermeye başladık
 
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2015, 12:31:52 ÖÖ »

Ustadim Gunaydin

Dogrusunu söyleyecek olursam bence sese gerek yok
1000 lerce anlamadigim lisanlarda video seyrettim önemli olan hamurun kıvamı , hamurun islenmesi gibi detaylar

Birde unutmayalım sesli anlatim hatayi kabul etmez....

iyi haftalar....................


Benim için şu anda özellikle en büyük eksik: "sesli anlatım olmaması"...
Sesim, bu iş için uygun olmadığı için, sessizliği detaylı görüntü anlatımı ile çözmeye çalıştım... İleride buna da bir çare bulurum inşâAllah..
Logged
sercos
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26


« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2015, 12:43:13 ÖÖ »

Yeni site hayırlı olsun.
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2015, 12:55:53 ÖÖ »

Sayın TigerX güzel bir site olmuş. Tebrikler.
İlgi duyanlara site adresini vermeye başladık
 

Çok teşekkürler Ali Bey...  biggrin

Ne kadar çok kişiye ulaşırsak, o kadar amaca ulaşılmış olur... 
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2015, 01:01:56 ÖÖ »

Ustadim Gunaydin

Dogrusunu söyleyecek olursam bence sese gerek yok
1000 lerce anlamadigim lisanlarda video seyrettim önemli olan hamurun kıvamı , hamurun islenmesi gibi detaylar

Birde unutmayalım sesli anlatim hatayi kabul etmez....

iyi haftalar....................


Benim için şu anda özellikle en büyük eksik: "sesli anlatım olmaması"...
Sesim, bu iş için uygun olmadığı için, sessizliği detaylı görüntü anlatımı ile çözmeye çalıştım... İleride buna da bir çare bulurum inşâAllah..

Sese gerek duymadan, görsel anlatım yolunu mümkün mertebe kullanmaya gayret edeceğim.

Dediğiniz gibi; "söz, ok gibidir." Yanlış anlamlar da çıkarılabilir. O an yanlış olan bir bilgi de söylenebilir. Oysa bazı şeylerin teknik detaylarını bilmeden de, el becerisi ile kolayca yapabiliyoruz. Göstererek anlatmanın daha etkili olacağını ümit ediyorum...

Bakalım zaman ne gösterecek...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2015, 01:02:54 ÖÖ »

Yeni site hayırlı olsun.

Teşekkür ederim @sercos ... biggrin

Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler