Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 25, 2017, 03:33:17 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: sarı buğday unu  (Okunma Sayısı 2659 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
canarat
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 6


« : Ocak 20, 2015, 03:33:39 ÖÖ »

sarı buğday unu  gelibolu özel üretim
buraya yakışacak bir çalışma değil ama
1 haftadır çok özel bir un kullanıyorum
paylaşmak istedim

200 gr sarı tam buğday unu
200 gr organik buğday unu
100 gr çavdar
250 gr su
200 gr ekşi maya
7    gr tuz
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Arçelik EYM özel program  4.5 saat mayalanmaya ayarladım

çok değişik bir aroması var bu unun
sevgiler herkese
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2015, 03:38:51 ÖÖ Gönderen: canarat » Logged
Sohbetcibaba
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 35



WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2015, 03:50:03 ÖÖ »

Dokusu cok guzel gorukuyor
Logged

Tasfirin 105cm - KitchenAid Artisan Mixer Bowl-Lift 6,9 Litre - Tefal UNO PF3101
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2015, 06:38:49 ÖÖ »

Kabarma aşamasında üzerini çizmişsiniz sanırım, EYM ve fırın ekmeği karışımı olmuş  .

Ayrıca karışımda kullanılan çavdar ve tam buğday unları EYM'de ekmek için sıkıntı çıkarırlar diye düşünüyorum. Demek bu buğday gayet özlü ki, her iki unu da kaldırabilmiş, tabii ekşi mayanın desteğini unutmamak lazım.

Ellerinize sağlık, hem kabuk, hem doku çok güzel görünüyor  .

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
canarat
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 6


« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2015, 07:01:09 ÖÖ »

çok teşekkür ederim
ben daha çok yeniyim
ekmeği çizmedim
kendisi düzgün çatlamış
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler