Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 26, 2017, 02:02:42 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hollanda'dan Merhaba - Taş Fırınım  (Okunma Sayısı 6429 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sohbetcibaba
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 35



WWW
« : Ocak 19, 2015, 08:46:08 ÖÖ »

Merhaba,

Hollandada ikamet ediyorum yasim 52 emeklilik de bos kalmamak icin kendime bir hobi ariyordum ve aklima ekmek ,pide ve yemeklerlen ugrasmak geldi
ve bu hobiyi yapmaya karar verdim su anda kendim bir Tas firin yapiyorum henuz bitmedi ama bahara bitirmeye calisiyorum ilk ekmeklerimi simdiden kendi mutfagimizda basladim tabii acemi oldugumdan hersey bana yeni sizlerin yardimlari bekliyorum ve siteniz cok hosuma gitti burdan da sizlere tesekkur etmek isterim.

Saygilarla

Levent Güngör
« Son Düzenleme: Ocak 19, 2015, 09:04:31 ÖÖ Gönderen: Sohbetcibaba » Logged

Tasfirin 105cm - KitchenAid Artisan Mixer Bowl-Lift 6,9 Litre - Tefal UNO PF3101
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2015, 11:05:15 ÖÖ »

Merhaba,

Fırın ve ızgaranız çok profesyonel görünüyor, ellerinize sağlık.

Yakın olsa idik beraberce uygulamalar yapar, buradan da yayımlardık  Cheesy.

Bu tür hobiler güzel ancak netice bazen kilo ile sonlanabiliyor, aman dikkat  Roll Eyes.

Sorularınız varsa memnuniyetle elimizden geleni yaparız.

Kolaylıklar diliyoruz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sohbetcibaba
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 35



WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2015, 12:09:20 ÖS »

Dogru soyluyorsunuz kiloya dikkat etmek lazim ama ben daha fazla ikram etmeyi seviyorum.
Ve tabii yorum bekliyorum eksik olan varmi bir sey diye oyle oyle bu isi kavramaya bakacagim
Henuz bahcedeki firin faliyette olmadigi icin simdilik hanimin mutfagindaki gazli ocaklan yapmaya calisiyorum.
Logged

Tasfirin 105cm - KitchenAid Artisan Mixer Bowl-Lift 6,9 Litre - Tefal UNO PF3101
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2015, 07:47:46 ÖS »

Benim bir kaç sorum var.

Altı malzemelik olarak hazırlanan fırınların tabanında yeterli yaşıtım malzemesi kullanılmadığı durumlarda uzun süreli sıcak kalamıyor. Sonradan malzemelik doldurulmak zorunda kalınıyor. Bu da sıkıntı oluyor. Bu konuyu nasıl hallettiniz?

İkinci olarak da İtalya'da bazı fırınlarda hemen ön tarafta bit maşrapa kadar buhar suyu konacak metal yuva konulur. Kül küremesi esnasında da üzeri tamamen kapalı olur. Ekmekler fırına verildikten sonra su konularak hem ekmeklerin daha fazla kabarması sağlanır, hem de daha parlak olurlar. Böyle tecrübeye dayalı ilaveleriniz oldu mu?

Son olarak biz de bir ızgara ve fırın yapmayı düşünüyoruz. Hatta site kullansın istiyoruz. Önerilerinizi memnuniyetle dikkate almaya hazırız.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sohbetcibaba
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 35



WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2015, 12:13:54 ÖÖ »

Firinin tabaninda odunluk icin yer biraktigim icin yalitimini isi kaybetmesin diye mumkun oldugu kadar isi kaybetmemesi icin onlemler tabii aldim.
Bunun anlatimini da fotograflarlan yapayim  bastan sona kadar zaten yaparken foto reportajim var.

Tuglalari cift orup son 2 tugla yuksekligi tek ordum boylece koseli taban kavisi olustu.


Bunun icine 5mm aluminyum yerlestirdim cimentomu dokebilmek icin.


15cm kalinliginda cimento harci yaptim yarisini doktukten sonra arasina 8mm lik beton teli kullandim catlama yapmasin diye.




Bu beton kismi sicagi kaybedeceginden dolayi firintasi altini isola yapmam gerekiyor tabi bunu geleneksel yöntem cam kırığı ve tuz karışımını kullanmak yerine 10cmm vermeculite ve cimento karisimi ile yaptim dogal ve 1200 dereceye kadar dayanikli bir madde.
buna vorm verebilmek icin dikey panjur kullanarak tas destegiylen yuvarlak yaptim.


Vermeculite ve cimento.(Isiyi icinde barindiriyor ozel bir mazeme)


Bunu mumkun oldugu kadar bastirmadan mala ile teraziye alarak doldurmaniz gerekiyor.



Bu islem bittikten sonra kurumaya birakiliyor rengi beyazliyana kadar sonra ustune firinin tabani olan atestuglalari doseniyor ben burda
secenegimi 30cmx30cmx5cm taslarla yaptim daha az ek ve duzgun olsun diye tabi burda normal tugla bicimi olan 20x10x5 de kullanilabilir.



Ve toplam yukseklik 30cm oldu .

« Son Düzenleme: Ocak 20, 2015, 01:28:19 ÖÖ Gönderen: Sohbetcibaba » Logged

Tasfirin 105cm - KitchenAid Artisan Mixer Bowl-Lift 6,9 Litre - Tefal UNO PF3101
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2015, 01:17:43 ÖÖ »

Her ne kadar geleneksel yöntem cam kırığı ve tuz karışımını kullanmak şeklinde ise de ben taban yalıtımı için perlit kullanılmasını öneririm.
Perlitin yalıtım katsayısı çok yüksektir ve kolayca bulunabilir (Tarımsal iri perlit).
Zemin muhtemelen çimentodan oluşturulacaktır ama başka malzeme de olabilir .
Bu zeminde kubbenin geleceği zemin izdüşümüne en az 2 yatay tuğla boyu yüksekliğinde bir çerçeve duvar örerek içini 8 kısım perlit+2 kısım çimento harcı ile (biraz fazla toz olacak maskesiz çalışılmaması önerilir, karışımdaki çimento oranı artırılabilir) doldurup harç kuruduktan sonra üzerine aralarına harç koymadan ateş tuğlası (8-10 cm kalınlığında) dizebilirsiniz.
2 tuğla yüksekliği yaklaşık 10 cm lik bir izolasyon kalınlığı sağlar.
İsterseniz perlit+çimento harcının altına taşyünü serip harcı üzerine yayabilirsiniz. Yalıtım daha da artmış olur.
Kubbe bu aşamadan sonra örülmeye başlanabilir.
Logged
Sohbetcibaba
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 35



WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2015, 01:29:47 ÖÖ »

Ikinci sorunuza gelince icine ben bir marsapa koyma niyetindeyim tabani duz tuma acisindan.
Logged

Tasfirin 105cm - KitchenAid Artisan Mixer Bowl-Lift 6,9 Litre - Tefal UNO PF3101
Sohbetcibaba
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 35



WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 20, 2015, 01:32:13 ÖÖ »

Ucuncusune gelince firin ve izgara icin elimden gelen yardimi yapabilirim olculer ve mazeme ve fikir hakkinda.
Logged

Tasfirin 105cm - KitchenAid Artisan Mixer Bowl-Lift 6,9 Litre - Tefal UNO PF3101
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2015, 01:55:18 ÖÖ »

Fotoğraflar ve detaylı bilgiler çok aydınlatıcı olmuş, ellerinize sağlık.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sohbetcibaba
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 35



WWW
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2015, 06:23:56 ÖÖ »

Selam Ekmek dostlari.

Epey bir arnizda yoktum havalar duzeldiginden artik tasfirinimi bitireyim dedim ve hayirlisinlan bitti.

7 gun pes pese yavas yavas isitma isleminin de bitirdim artik ekmek veya baska seyler pisirme zamani geldi diye dusunuyorum eger onerileriniz ve tariflerinz var sizlerden yardim bekliyorum bu yeni hobimi  becerebilmem icin.
Logged

Tasfirin 105cm - KitchenAid Artisan Mixer Bowl-Lift 6,9 Litre - Tefal UNO PF3101
Sohbetcibaba
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 35



WWW
« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2015, 06:36:11 ÖÖ »

Logged

Tasfirin 105cm - KitchenAid Artisan Mixer Bowl-Lift 6,9 Litre - Tefal UNO PF3101
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2015, 10:43:40 ÖS »

Gunaydin

Biz pilimizi pirtimizi toplayıp size ekmek yapmaya  gelsek     merdane merdane merdane

Saka bir yana belki ilk yaptiginiz dokum tencere ekmeğinin tarifini burada deneyebilirsiniz...

Bizler bu konuda acemiyiz.... gasp gasp

Sonucu bekliyoruz....  Kolay Gelsin
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2015, 11:22:53 ÖS »

Çok ama çok güzel olmuş, umarım ağız tadıyla ekmek, pizza, et yemekleri, ne mümkünse yapar yersiniz   dua.

Buradan da bizimle paylaşırsınız.

Fırın ve ızgara süper, ortam şahane. Fotoğraf adeta bir kartpostal gibi duruyor, ellerinize sağlık, iyi iş çıkarmışsınız.

Arka planda sanırım buğday yetişmiş, bu daha da hoşuma gitti.

Tarif olarak taş ekmeği tariflerinin tamamını, hatta az uyarlayarak tüm tarifleri gerçekleştirebilirsiniz.

Öncelikle sıvı oranı yüksek köy ekmekleri ve pizza tarifleri yeterli olacaktır.

Ağız tadıyla mutlu huzurlu sofralar diliyorum.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2015, 01:03:50 ÖÖ »

Tebrikler gerçekten profesyonelce bir iş yapmışsınız...
Resimlerde fırın kapağını göremedim?
Bir kapak ve üzerinde derece olur ise ısıyı muhafaza ederek uzun süreli pişirimlerde de kullanabilirsiniz.
Afiyetler olsun
Logged
Sohbetcibaba
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 35



WWW
« Yanıtla #14 : Haziran 21, 2015, 10:27:59 ÖS »

 Hepinize tesekkurler ediyorum

Tabiki yapmaya calisacagim yemekleri ve hamurlan ilgili ne yapabilirsem sizlerlen paylasacagim.

Ali bey ayrica kapak ta yaptim hatta ustdeki fotografta da gozukuyor camli yaptim ki icinide rahatlikla goreyim diye

firini yapmadan evvel sensor baglayip firin tabani yan ve ustune derece sensorleri yerlestirip derece kontrolu yapmayi dusunuyordum ama sonradan vaz gectim ve lazer
li 2 noktali derecelerden kullaniyorum istedigim yeri rahatliklan olcebiliyorum.
Logged

Tasfirin 105cm - KitchenAid Artisan Mixer Bowl-Lift 6,9 Litre - Tefal UNO PF3101
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler