Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 23, 2017, 08:39:16 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Simit Tadında Peynirli Poğaçalar  (Okunma Sayısı 3075 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« : Eylül 12, 2014, 09:46:25 ÖÖ »

Aynı simit gibi pekmezli suya batırılmış tereyağlı çıtır poğaçalar... Hepsinin fotoğrafını çekmek istedim fakat ancak elimde bunlar kaldı.

Logged
alimustafayilmaz
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 41


« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2016, 08:04:34 ÖÖ »

Tarifi yok mu peki :-)

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Logged
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2016, 04:40:48 ÖÖ »

olmaz mı efendim... buyrun...

Malzemler;
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı şeker ( çok dolu olmayacak)
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak un ( az gelirse ilave edilir. yumuşak hamur olacak klasik kulak memesi yumuşaklığında)
Üzerine:
2 su bardagı kavrulmuş susam
4 yemek kasıgı pekmez
2 yemek kaşıgı su
Hazırlanması;

Cukur bir kaba pekmezi ve suyu ekleyip karıştırıyoruz bir kenarda bekletiyoruz.

Ilık sütle mayayı eritiyoruz geri kalan malzemeleri ekleyip kulak yumuşaklığında hamur yapıyoruz . Uzerini posetle kapatıp yaklaşık 40 dakika  kabarıncaya kadar bekliyoruz.

Kabaran hamurdan küçük parçalar koparıp resimde gördüğünüz gibi elinizle biraz açıp içine peynir koyup ( peynir yerine patates zeytin ezmesi ve ya sadece bir iki çekirdeği çıkmış siyah zeytin koyu kapatabilirsiniz) bükerek kapatıyoruz.
Kapattıktan sonra iki avucumuzla ve ya tezgahta yuvarlayıp önce pekmezli suya, sonra kavrulmuş simite bulayıp bükülen tarafı alta gelecek şekilde diziyoruz yağlanmış tepsiye.
Üzerine  küçük kesik atıyoruz.
200 C  ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2016, 04:42:53 ÖÖ Gönderen: cambaz » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2016, 10:59:58 ÖÖ »

Süper görünüyorlar  yemek yemek yemek
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler