Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 21, 2017, 04:50:17 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ekşi maya ve kuru mayalı hibrid ekmeğim  (Okunma Sayısı 9073 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #15 : Eylül 23, 2014, 02:05:39 ÖÖ »

bunlar da yoğrulma anı. bu an benim için çok önemli çünkü göz kararı su mu un mu lazım ona gözlemlemem gerekiyor.
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #16 : Eylül 23, 2014, 02:07:12 ÖÖ »

sonra ilk mayalanma süreci. min 2 saat sürüyor. ne kadar kabardığını görebilirsiniz.
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #17 : Eylül 23, 2014, 02:09:57 ÖÖ »

zeminimi hazırlıyorum, sonra hamurumu kabından alıyor dinlenmesi için tezgaha alıyorum. balonları patlatmıyorum tabi ki. sonra da üstünü örtüp dinlendiriyorum. yaklaşık yarım saat. çok uyumasın, işimiz var.  Roll Eyes
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #18 : Eylül 23, 2014, 02:11:29 ÖÖ »

sonra bölme ve ilk şekillendirmeyi yapıyorum, yine dinlendirmeye bırakıyorum yarım saat.
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #19 : Eylül 23, 2014, 02:13:25 ÖÖ »

son şekillendirmelerini verip, pişecekleri kek kalıplarına alıyorum. üstlerini de örtüyorum üşümesinler diye.
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #20 : Eylül 23, 2014, 02:15:47 ÖÖ »

yaklaşık 1 saat 1,5 saat ikinci mayalanmalarını gerçekleştiriyorlar. gelişimlerini fotolardan görebilirsiniz. göz kararı tamam deyinceye kadar yatıyorlar.
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #21 : Eylül 23, 2014, 02:18:09 ÖÖ »

ardından buhar destekli pişirme
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #22 : Eylül 23, 2014, 02:19:27 ÖÖ »

netice  Cheesy
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #23 : Eylül 23, 2014, 02:20:27 ÖÖ »

dilimledikten sonra
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #24 : Eylül 23, 2014, 02:25:02 ÖÖ »

yukarıdaki ekmekleri sanırım geçen hafta yapmıştım. aynı yöntemle dün akşam yaptıklarım da aşağıda. maksat değişiklik gözümüz farklı ekmek görsün diye hamurun üzerine cörek oto ve susam serptim. ama neticede ekşi maya+sınai maya+süt+pekmez ev ekmeğimizin temelini oluşturdu diyebilirim.
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #25 : Eylül 23, 2014, 02:26:40 ÖÖ »

son fotolar, gece dilimleyemediğim için doku fotoları maalesef yok.
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #26 : Eylül 26, 2014, 03:39:04 ÖÖ »

her yaptığım ekmeğin malzeme miktarlarını mutfak defterime yazarım. yanına tarihi ile birlikte. hani kafa karışmadan hızlıca formule edebilmek için. her nasıl olduysa (gerçi sonradan çözdüm neden olduğunu) formülü yanlış anladım  Sad ve hamur toplamı 2 kg ı geçti. olan zavallı EYM'ye oldu   Tongue . o yoğurmaya ben de ona yardımcı olmaya çalıştım. sonuçta ortaya kabına sığmayan, hani eskilerin sattığı okkalık ekmekler olur ya, onun gibi bir ekmek çıktı. eşim sabah ekmeklere baktı "bu ne böyle" dedi, "derya kuzusu gibi maşallah, fırın kuzusu olsun bunların adı" dedi, akşam iş dönüşü 127 tl'lik elektrik faturasını görünce de "senin bu kuzuları ucuza pişirmenin bir yolu yok mu" dedi. şimdi bunun üzerinde çalışıyorum  Cheesy
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #27 : Eylül 26, 2014, 03:40:14 ÖÖ »

bunlar da kuzuların karaya vurmuş hali  Cheesy
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #28 : Ekim 27, 2014, 06:18:29 ÖÖ »

standart malzemelerimizle aynı aynı ekmeğe devam. pekmez de geldi köyden. rengimiz tam oldu  Cheesy
Logged
oykum
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 188



« Yanıtla #29 : Ekim 27, 2014, 08:23:01 ÖÖ »

Elinize saglik     
Logged
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler