Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 18, 2018, 06:33:07 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ekmek Kadayıfı ...  (Okunma Sayısı 2488 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« : Ağustos 06, 2014, 11:53:37 ÖÖ »

Ramazan' da canımız tatlı çekti ama Baklava protestosu devam ettiği için ve hem de değişiklik olsun diye Ekmek Kadayıfı alalım dedik.. Gaziantep 'in en iyi pastanesinde bulduk. Zaten bizim buralarda öyle her yerde bulmak mümkün değil. Pek bilinen ve yenen bir tatlı değil. Bulmasak da olurmuş. Verdiğim paraya acıdım...  merdane

Bir zamanlar burada İkbal şube açmıştı. Onların ki fena değildi. Daha sonra da zaten pek yiyemedik. Son İstanbul ziyaretimde bir pastanede yediğim de hiç ummadığım kadar güzeldi... Bizim buralardakiler işe yaramayınca mecburen yine iş başa düştü...

İnternetten araştırdığım tariflerden en kafama yatanı denemeğe karar verdim ve sonuç aşağıda...  oku

Pek işin uzmanı olmadığım için yorum yapamıyorum...   question

Kısmetse en kısa sürede tatlısını da yaparım inşaAllah...  dua















Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2014, 11:00:27 ÖÖ »

Ustadim selamlar

Hemen yorum yapamadım kusura bakmayım. Bayramın ikinci gununden beri leylek modunda idim....

Son cumlenizde "kısmetse birgun tatlisini yaparim" demissiniz bu yaptiginizi sade ekmek gibi mi tukettiniz...

Serbetsiz kaymaksiz tadi neye benziyor....

Istanbulda saray muhalebicisi , sutis, goreme muhallebicisinde denemenizi tavsiye ederim...

Elinize saglik
 
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2014, 08:26:38 ÖÖ »

Hoşgeldiniz Üstadım...  biggrin

Ben internetten bulduğum şu formülü uyguladım :

Malzemeler:


- 25 gr tereyag, kup kesilmis halde
- 100 gr sut
- 10 gram kuru maya
- 25 gram pudra sekeri
- 250 gr un
- 1,5 yumurta sarisi
- bir tutam tuz

Biraz kuru gelince az biraz süt ve su ilavesi ile yoğurdum. Görünüşte ve lezzette çok güzel oldu. Lâkin ben gerçek anlamda kurusunu daha önce hiç göremediğim için kendi yaptığımdan şüphelendim. Çünkü daha çok pastamsı bir havası vardı. Kıvam döküp tatlı haline getirmeğe çekindim. Afiyetle pasta gibi yedik...

Bu nedenle henüz tatlıya geçemedim. Hâlâ Gaziantep 'te ekmek kadayının kurusunu arıyorum. Bulursam denemelere devam edeceğim...

Bahsettiğiniz pastanelerin yer tarifini de ekleyebilirseniz yolum düştüğünde denemek isterim... yemek

Selamlar...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler