Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 17, 2018, 03:11:04 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Gaziantep Pizza ...  (Okunma Sayısı 4794 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« : Haziran 02, 2014, 07:06:36 ÖÖ »

Pizza deyince hemen aklımıza  sucuk, kaşar, mantar zeytin gibi malzemelerle yapılan tür geliyor. Oysa çok farklı türleri mevcut...

Aslında lahmacun da bir pizza türü olarak sayılıyor. "Turkish Pizza" olarak bazı yerlerde görmüşlüğüm var...

Ben de evde pazar günü, ne Lahmacun ne Pizza ikisinin arası bir ürün yapmaya karar verdim. Aslında güzel oldu ama et biraz daha yağlı olsa daha lezzetli olacaktı. Ekmeğini lahmacun gibi ince yapmaya çalıştım. Yeterince ince oldu ki, ben sofradan doymadan kalktım...












Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2014, 09:49:06 ÖÖ »

Ustadimiz zirhi da dayamis arkaya  Oy oy XXL SIZE   "lahm bi ajin"   

3. fotoya atlayasım geldi... 
Mukemmel  elinize saglik
Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2014, 06:34:05 ÖÖ »

Elinize sağlık afiyet olsun
Ben de çocukluğumda lahmacundan önce bu "etli ekmek" ile tanışmıştım.

Üstüne yaydığınız et karışım tarifiniz nedir sayın TigerX?
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 04, 2014, 11:41:43 ÖS »

Çok teşekkür ederim...    biggrin

İçerik isteğe göre değişmekle birlikte;

- 500 gr az yağlı kıyma (yağ oranı arttıkça lezzet artacatır)
- 250 gr Domates (500 gr 'a kadar olabilir ama ben et tadını daha çok tercih ediyorum)
- 1 Adet kırmızı biber
- 1 Adet acı yeşil biber
- 1 Adet Çarliston Yeşil Biber
- 1-2 demet Maydanoz
- 1 Diş (iyice havanda dövülerek su kıvamına getirilmiş) Sarımsak  (Dövmeden ayn aromayı alamazsınız ve rahatsız edebilir...
- 1 Kaşık Acı Biber Salçası
- 1 kaşık Domates Salçası
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1/2 Tatlı kaşığı Karabiber
- varsa değişik isteğe bağlı baharatlar (ben 1 çay kaşığı sucuk baharatı ekledim)


Burada önemli olan malzemelerin işlenmesidir. Eğer malzemeleri değirmen veya rondo gibi şeylerde çekerseniz -özellikle maydanoz- sulanacağı için aranılan kalite ve lezzeti vermeyecektir.

Bu nedenle malzemeler ya doğrudan zırhda çekilmelidir ya da benim gibi acemiler için önce bıçakla mümkün olduğunca malzemeler küçücük küçücük doğranmalı akabinde yine ya bıçak 2 bıçak arası ya da zırhla tekrar işlenmelidir. Rondoyu kesinlikle tavsiye etmem. Vıcık vıcık sulandırıyor.

Et içinse; önce iri çekim makineden geçirilebilir daha sonra sebzelerle birlikte zırhlanabilir.



Afiyet olsun...    yemek


Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2014, 05:21:27 ÖÖ »

Teşekkürler
İlk fırsatta deneyip paylaşacağım.
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2014, 12:02:50 ÖS »

Bu defa da daha Lahmacunvari bir çalışma yaptım...

Yukarıdaki tarifle hemen hemen aynı. Sadece evde kırmızı biber olmadığı için koyamadım. Biraz da maydanız ve domates miktarını arttırdım. Bu şekilde lahmacuna daha yakın bir forma kavuşmuş oldu.

Ekstradan sadece 1 Adet Kuru Soğan ilave ettim. Lahmacuna eğer maydanoz konursa Soğan konmaz, ayrıca soğanlı lahmacun da yapılabiliyor. Çok da güzel oluyor ama bu daha ziyade kışın tercih ediliyor. Ben karma bir çalışma denemesi yaptım. Çok da memnun kaldım...  yemek

Ekmek hamuru bu defa yumuşak oldu. Tabiki fırından ilk çıktığında çıtır çıtır gevrek bir yapıda oluyor. Dinlenince yumuşaması sağlanıyor. Tecihe bağlı. Ben gevrek olarak taze taze tüketmeyi seviyorum...


Resimler fleoresan ışığında çekildiğinden gerçek rengi yansıtamamış. Orjinali daha canlı ve güzel...









Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2014, 09:45:53 ÖS »

Gunaydin

Kahvemi icerken sabah sabah yenir mi acaba diye dusunuyordum..
Kanima girdiii..

Fındık Lahmacun
Lahmacun
TigerX Lahmacun
diye menulerin modifiye edilmesi lazim 

Elinize Saglik
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2014, 11:27:13 ÖS »

Üstadım, teşekkür ederim...   biggrin

Her vakit yenir ... :tamam:

Ortam müsait olunca ara ara böyle denemeler yapıyorum. Ekmek daha ince, malzemeler zırhda daha ufaltılmış bir şekilde. Değişik bir ürün oldu ama güzel oldu...  yemek
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2014, 05:40:17 ÖÖ »

Dün akşamdan artan az biraz malzeme ile kooocaman (35 cm çaplı) bir pizza yapayım dedim. Tabii ki yeni ilavelerle...

Üzerine hem yumurta hem kaşar döktüm. Yumurtayı özellikle her tarafına dökmedim ki; tek kaşar ile et veya üçü birden nasıl oluyor farkına aynı anda varmak istedim...

Herbirisinin tadı farklı farklı oldu. Ben hepsini beğendim. yemek   Obur muyum neyim...  lol










Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #9 : Haziran 24, 2014, 10:08:08 ÖÖ »

Hay Ustadim Kopardin beni bu laf cok iyidi....

Ama gercekten ustalara tas cikartacak kadar olmus.
Hamuru acarken oklava merdane kullaniyormusunuz....

Bir ara oldukca seri elle acabiliyordum....   


Herbirisinin tadı farklı farklı oldu. Ben hepsini beğendim. yemek   Obur muyum neyim...  lol
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #10 : Haziran 24, 2014, 11:46:46 ÖS »

Her ne hikmetse, belki de benim sert yapılı unlarımdan dolayıdır, hamuru açarken toplanıp duruyor.

Elle açmak hatta merdane ile açmak bile bayağı uğraştırıyor.   

Çok şey denedim; az mayalandırdım, çok mayalandırdım, katı yaptım, cıvık yaptım ama nafile...  Sad

Sanırım, pizza için özel unlar var. Benim unlarım sert buğday unları olduğu için gluten bırakmıyor gibi?

Şimdilik biraz merdane biraz elle idare ediyorum...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2014, 10:28:33 ÖÖ »

Ustadim dediginiz gibi pidelik un pizzalik un var

Pizzalik unu kullandim ama oyle iste bu dedirtecek bir hamur olmadi .

Genel amacli unun icinde az miktar durum unun veya sifir numara irmikle guzel acilan citir citir pisen bir hamur elde edersiniz..
Bezeleri yapip 12 saat kadar 4 derecede mayalanmaya birakirsaniz  is tamamdir.. kullanmadan 1 saat once tezgaha cikarin sonrada acin.
Pizza bolumunde hamur ile ilgili bir yazil olmasi lazim....

 

 
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #12 : Haziran 25, 2014, 11:49:26 ÖS »

Teşekkürler Üstadım...

Bir dahaki sefere inşaAllah deneyeceğim...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler