Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 18, 2018, 06:39:49 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Baklava  (Okunma Sayısı 2305 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« : Mayıs 24, 2014, 06:51:25 ÖÖ »

Hazir baklava yufkasi çıktı herkes benim gibi baklava ustasi oldu...   merdane

Birkac puruzu oldugu halde ilk denemem gercekten guzel oldu.  




« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2014, 07:00:24 ÖÖ Gönderen: ekmek2009 » Logged
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 400



« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2014, 08:06:11 ÖÖ »

 

Sizin aileniz çok şanslı. Her eve lazım bir evlat, arkadaş, eş, dost... Sanırım fındıklı.  yemek yemek yemek
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2014, 11:06:15 ÖÖ »

Cok Tesekkur ederim...

Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2014, 12:04:18 ÖS »

Üstadım, ellerinize sağlık, güzel yapmışsınız... 

Sadece müsadenizle şu konuyu özellikle belirtmem gerekiyor. Yoksa üzerimde vebâli kalır...

Hazır yufkaların içerisinde "sistein" kullanılıyor. bu madde yufkaların çok daha kolay işlenmesini sağlıyor. İnternetten kopyaladığım şu kısa özet kısaca duruma bir dikkat çekiyor...


<<<
E920 kodu ile bilinen sistein, proteinleri oluşturan 20 aminoasitten biridir. Yan zincirinde kükürt grubu içeren tek aminoasittir.

Onlarca yıldır, sistein, insan saçından, hayvan tüylerinden ve domuz kılından elde edilmiştir.

Özellikle Çin'de, tüm ülkedeki berberleri ve kuaförleri gezen profesyonel toplayıcılar tarafından kesilmiş saçlar toplanmakta ve bu saçlardan daha sonra sistein elde edilmekteydi.

Ancak günümüzde, gelişen teknoloji ile birlikte, sistein sentezi, biyoteknolojik yöntemlerle yapılabilmekte ve bakterilerden sistein elde edilebilmektedir.

Yeni teknoloji ile yapılan sistein'in, vejetaryan, helal ve kosher belgeleri mevcuttur, gıda sektörünün yanı sıra, kozmetik ve ilaç sektörlerinde de kullanılmaktadır.

Yumuşak ve Taze Ekmekler için Sistein:

Sistein'in kükürt grupları, buğday proteini olan glutenin disülfit bağlarını kırar ve hamurun viskozitesinin düşmesini sağlar.

Sonuç olarak hamur daha yumuşak bir hale gelir ve bu yumuşak hamurla çalışmak ve şekil vermek kolaylaşır. Sistein'in ek bir avantajı da, eklendiği hamurun hacminin daha geniş olmasını sağlamasıdır.

Gıda Sanayi'nde Daha Etkili Aromalar ve Tatlar için Sistein:


Sistein, bazı şekerlerle birleştirildiğinde, çok hoş bir et tadına ve aromasına sahip bir toz sos elde edilir.

Bu sos, çerez sanayindeki yenilikçi tatlar ve vejeteryanlar için hazır yemeklerde de kullanılabilir. >>>


Şimdi buradaki önemli soru şu :

"Bizim kullandığımız ürünlere katılan bu sistein (bazıları kattıklarını bile kabul etmiyorlar) halen eski usul mu elde ediliyor yoksa çok daha yüksek maliyetli yeni teknoloji mi kullanıyorlar..."

Bu sorun aslında aldığımız her un için geçerli. Çünkü bu maddeyi un firmaları otomatik olarak katıyorlar ve kattıklarını beyan etmiyorlar. Bizler de kullanırken , falan marka un diğerine göre daha güzel kıvam aldı, kabardı diye düşünüyoruz. İşte bunu sağlayan unların içerisine katılan "sistein" ve benzeri türü gizli katılan maddeler. Çok çok az katıldıkları için öyle tesbiti de çok kolay olmuyormuş...

Bu nedenle bilmediğimiz ve güvenmediğimiz (özellikle büyük ve adı duyulmuş firmalar) firmaların unlarını ve mamüllerini kullanmamaya dikkat etmemiz gerekiyor. Doğal ve sağlıklısına ancak kendimizin kendi eli ile çektirdiği buğdaylardan elde edebiliriz.
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 400



« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2014, 12:22:13 ÖS »

Offff offf neye inanıp neyi yiyeceğimizi bilmiyorum artık. Kobay fareleri gibiyiz. Yeni bir şey bulup bize yediriyorlar bizim ruhumuz bile duymuyor.
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2014, 12:53:32 ÖS »

Ustadim tesekkurler

Cambaz in dedigi gibi kobay farelere gibiyiz.   

Sistein konusunu da unutmamak lazim .....





Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler