Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 18, 2018, 06:40:58 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Gaziantep Ramazan Kahkesi... (Halep Kahkesi...)  (Okunma Sayısı 30640 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serdar415
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 32


« Yanıtla #15 : Temmuz 05, 2014, 10:30:18 ÖÖ »

Tebrikler   
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #16 : Temmuz 06, 2014, 11:36:30 ÖS »

Ustadim gunaydin.

Gercekten ustalar atas cikartacak kadar guzel urunler yapiyorsunuz.
Firinlarin veya pastanelerin uretimi ve musteri kandirma politikalarinda size cok hak veriyorum.

Zaman icinde "yaaaa  zaman gectikce yas aldikca agzimin tadi kalmadi" diyorum ama sanirim agzimin tadi yerinde de yediklerimizde tad yok...

Son yaptiginiz Halep Kahkesi eksi maya haricinde verdiginiz tarifle ayni mi ??

iyi haftalar....
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #17 : Temmuz 07, 2014, 01:14:06 ÖÖ »

Üstadım, selamlar...

Formül 'e ekleme çıkartma yapmıştım ve ideal olanı bulmaya çalışmıştım. Bu nedenle hesap işi karışmış olabilir düşüncesi ile son formülü ekliyorum. Burada Ekşi Mayasız formül 'ü veriyorum. Artık siz Ekşi Maya kullanırsanız ona göre su oranını ve maya oranını sıvı oranı sabit kalacak şekilde ayarlarsınız...


Malzemeler:

25 gr Su
250 gr Süt
1 çay bardağı Zeytinyağı (100 gr)
10 gr Tereyağı
1 yumurta (Akı içine, Sarısı üstüne)
75 gr Toz Şeker
3/4Tsp Tuz
1 paket Instant Maya
1 tatlı kaşığı Mahlep (Kesinlikle Kullanılacak)
Un (500 gr)
Bolca Susam


Ben Ekşi Maya eklerken 25 gr Su yerine 100 gr Ekşi Maya(%100 sıvı oranlı) ilave ettiğimde aynı sıvı oranını yakalıyorum. O nedenle su oranı formülde az da olsa görünüyor ama Ekşi Maya ilavesi de çok kolay olarak gerçekleşmiş oluyor...  yippi


NOT:


- Ürünlerde sıvı yağ oranı yükseldiğinde bazı kişiler sevemeyebiliyor.  Bu nedenle 100 gr Sıvı Yağ (Zeytinyağı) miktarı azaltılabilir. Hiçbir sakıncası yoktur. Birdahaki sefere ben bu miktarı 50 gr olarak da deneyeceğim. Eğer hamur kuru olursa çok az su ile hamur gevşetilebilir. Aksi halde gevrek simit gibi sert olabilir. Tekrar yaptığımda oranlar değişirse buradan yeni formülü veririm. Şimdilik değiştirmeyi düşündüğüm Zeytinyağı. Çünkü ben  yağlı yiyemiyorum. Yağ seven için formülde sorun yok... 

- Ayrıca ben Un olarak mutlaka Tam Buğday da eklerim. 400 + 100 olacak şekilde kullanılabilir. Ben öyle yaptım. Tamamen beyaz un daha güzel olacaktır...

- Bu ürünün taze olarak tüketilmesi gerekiyor. Üzerinden zaman geçip te iyice soğuduğunda sertleşiyor ve bayatlaması hızlı oluyor. Ekşi Maya bu durumu biraz yavaşlattı ama yine de sadece 1 gün yumuşak kaldı ertesi gün idare edecek şekilde idi. Aksi halde aynı gün tüketmezseniz kalanlardan memnun kalacağınızı sanmıyorum... Bu nedenle tüketim az olacaksa 1/2 ölçü yapmanızı tavsiye ederim... Ayrıca iftara yakın fırınlayın ki, gerçek tadı sıcak sıcak hissedin...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #18 : Temmuz 07, 2014, 01:19:22 ÖÖ »

Yukarıda yazmayı unutmuşum...

Ekşi Maya kullanıldığında Instant Maya miktarı azaltılmalıdır. Ben yukarıdaki tarifte 1.5 Tsp = 4.5 gr Instant Maya kullandım...

Havalar zaten çok sıcak, bu nedenle bu mevsimde 1 paket = 10 gr Instant Maya da fazla gelebilir. Sıcağın fazla olduğu durumlarda 6 gr 'da yeterli olacaktır...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
serdar415
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 32


« Yanıtla #19 : Temmuz 07, 2014, 11:51:55 ÖS »

Hamurunu nasıl hazırladığınızı kısaca anlatırmısınız
Logged
serdar415
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 32


« Yanıtla #20 : Temmuz 08, 2014, 06:08:35 ÖÖ »

Teşekkürler  bir ara çocuklarla birlikte yapalım, eğlenceli olur :)
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #21 : Temmuz 11, 2014, 02:51:35 ÖÖ »

çoookkkkkkkk güzeller 
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #22 : Temmuz 12, 2014, 08:49:41 ÖÖ »

Istanbul donusu halep kahkesi ve tatli kahke denemesi muhakkak yapacagim....

Logged
serdar415
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 32


« Yanıtla #23 : Temmuz 14, 2014, 05:59:18 ÖÖ »

Hafta sonu EYM de yoğurtup fırında pişirdik kahkemizi.
Gayet güzel oldu, tarif için teşekkür ederiz.
Pofuduk yumuşak, poğaça gibi oldu kahkeler.

Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #24 : Temmuz 16, 2014, 01:02:37 ÖS »

TigerX ustadima cok tesekkur ediyorum

gercekten muhtesem bir tarif.....

Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #25 : Temmuz 17, 2014, 12:21:27 ÖS »

Hafta sonu EYM de yoğurtup fırında pişirdik kahkemizi.
Gayet güzel oldu, tarif için teşekkür ederiz.
Pofuduk yumuşak, poğaça gibi oldu kahkeler.



Afiyet olsun...   biggrin
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #26 : Temmuz 17, 2014, 12:22:59 ÖS »

TigerX ustadima cok tesekkur ediyorum

gercekten muhtesem bir tarif.....



Elinize sağlık Üstadım... 

Kıskanasım geldi...    Çok güzel olmuşlar...   
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #27 : Temmuz 17, 2014, 11:57:59 ÖS »

Tesekkur ederim Ustadim

Bir dahaki sefer tepsiye dizerken az daha aralikli dizecegim..
Kavrulmus simit susamli bolumleri daha cok sevildi...

Logged
simsim27
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1


« Yanıtla #28 : Haziran 27, 2016, 08:10:23 ÖÖ »

Çok teşekkür ederim tarif için. Yıllardır özlemini duyduğum tadı kendi ellerimle denemiş oldum sayenizde. Şeklim sizinki kadar iyi olmasa da özlem giderecek kadar güzel oldu tadı.  :) Tekrar teşekkürler.
Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler