Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 17, 2018, 03:15:53 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Gaziantep Ramazan Kahkesi... (Halep Kahkesi...)  (Okunma Sayısı 30630 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« : Mayıs 08, 2014, 06:36:47 ÖÖ »

Yaklaşmakta olan Ramazan Ayı 'na özel bizim buralarda özel olarak yapılan bir kahke (simit, pasta) çeşidini sizlerle paylaşıyorum.

Çok lezzetli ve çok güzeldir. Orucu açarken, çayla birlikte ve sahurda bolca tüketilen bizim buralarım meşhur Ramazan Kahkesi (Halep Kahkesi) 'ni yapmak bugüne kısmet oldu. Yıllardır hep yapmak istemişimdir ama işçiliği biraz uğraştırıcı olduğundan tutturamamaktan endişe ediyordum.

Belkide, Türkiye 'de evde yapılan ilk ve tek örneğini yapmış oldum. Her simit fırınında ufak tefek farklarla birbirine benzer olarak bulunan simitvâri ama tadı çok daha bambaşka olan bir simit çeşididir. Simitçiler formülünü hiçkimseyle paylaşmaz ve bir sır gibi saklarlar. Bu daha ilk denemem ama piyasada satılan birçoklarından daha kaliteli ve daha güzel; lezzetine ise diyecek yok...


Not: Detaylı Bilgi ve Tarif için Resimlerin üzerine tıklamanız yeterlidir...




















« Son Düzenleme: Haziran 23, 2015, 11:46:51 ÖÖ Gönderen: TigerX » Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2014, 12:39:59 ÖS »

Boyle guzel
Boyle duzgun
Boyle itinali
Ve muhakkak
Boyle Lezettli   Yok artik mıuhtesem olmus.

Fotograflara ilk defa bakarken ustadimiz firin ziyaretine gitmis dedim

Gercekten muhtesem gercekten bir ilk

Elinize Saglik
Paylasim icin tesekkurler
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2014, 04:47:48 ÖÖ »

Çok teşekkür ederim üstadım...  biggrin

Elimden geldiğince itinalı davranmaya çalışıyorum...

Bizim kahkeciler her ne hikmetse formül vermezler, ben de mecburen deneme yanılma metodu ile birşeyler yapacağım...  merdane

Daha önce "görme veya tatma şansınız oldu mu?" bilemiyorum. Şimdilik benimkisi tam olarak aynısı olmadı ama %90 benzedi diyebilirim. 1-2 deneme sonunda Ramazan Ayı 'na kadar daha güzelini yapacağıma inanıyorum...

Denemek isteyenler için;

Benim şu anki formülüm:

- 250 gr Süt
- 100 gr Zeytinyağı
- 75 gr Toz Şeker
- 1 Yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
- 1 Tatlı Kaşığı Mahlep (mutlaka kullanın, gerçek tadı bu veriyor)
- 3/4 Tsp Tuz
- 1 Paket Instant Maya (10 gr)
- 500 gr Un
- Üzerine bolca Susam
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
oykum
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 188



« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2014, 11:42:04 ÖÖ »

Tablo gibi...
Elinize sağlık, ilk fırsatta denemeli...
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2014, 11:58:27 ÖS »

Çok teşekkür ederim...   biggrin

Mutlaka deneyin, memnun kalacaksınız...

Hamuru mümkün olduğunca yumuşak tutun ki; yumuşacık, pamuk gibi kahkeleriniz olsun...  yemek
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 400



« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2014, 01:16:27 ÖS »

Ben birkaç ay forumu takip etmeme kararı aldım.  yemek yemek yemek Dayanamıyorummmm...
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2014, 05:21:21 ÖÖ »

Ustadim anladigim kadar Ramazan Kahkesi kurabiye degilde ufak corek tipinde yumusak oluyor

Ayin 22 sinden sonra muhakkak deneyecegim..

Saygilar elinize saglik.

Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2014, 12:54:44 ÖS »

Ben birkaç ay forumu takip etmeme kararı aldım.  yemek yemek yemek Dayanamıyorummmm...

Çok zor değil, az biraz gayretle daha güzelini yapacağınızdan eminim...  evet
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2014, 01:08:15 ÖS »

Ustadim anladigim kadar Ramazan Kahkesi kurabiye degilde ufak corek tipinde yumusak oluyor

Ayin 22 sinden sonra muhakkak deneyecegim..

Saygilar elinize saglik.



Üstadım, pastane simidi formunda, yumuşaklığı poğaçaya çok yakın. Lakin lezzeti biraz farklılık gösteriyor...

Ebat konusunda ise şunu söyleyebilirim:

- Fırınlarda satılanlar benim yaptıklarımın 2-3 katı büyüklükte oluyor. Tabii ki onlar ticari olarak yaptıkları için "ne kadar kısa sürede, ne kadar çok imal ederlerse, o kadar satacaklar" bu nedenle daha büyük yapıyorlar. Evde tabii ki daha özene bezene tek atımlık büyüklükte yapılabilir. Gerçi evde daha önce denendiğini pek sanmıyorum ama umarım bundan sonra evde de yapanlar olacaktır...

Fırsat bulursam yarın yeni versiyon denemesi yapacağım. Az biraz da su katarak sıvı oranını arttırıp daha yumuşak bir form elde etmeyi düşünüyorum. Farklı bir deneme olursa sizlerle de paylaşırım...

Ramazan gelmeden bu konuda iyice ustalaşmam lazım. Malum Ramazan 'da çok fazla tüketiyoruz. Her gün olmasa da 2-3 günde bir yaklaşık 1 kg. kadar tüketiyoruz. Kilogramı 12 TL gibi satılıyor. Evde imal edince bu rakam 3TL gibi oluyor. Ayrıca içerisine konan katkı maddelerinin de çok daha sağlıklı olduğunu düşününce her Ramazan endişe ile alıp tükettiğim kahkeleri, bu sene sağlıklı ve daha kaliteli olarak tüketmeyi ümit ediyorum...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2014, 04:06:40 ÖÖ »

benim yediğim (kahke diye satılan ve kahke diye satın alıp yediğimiz) hep kıtır kıtır kurabiye tarzında bir şeydi. sizinkiler ise daha çok pastane poaçalarına benziyor. nefis oldukları kesin. kesin deneyeceğim.
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2014, 11:15:47 ÖÖ »

Ramazan Kahkesi

http://www.youtube.com/watch?v=H_jwSrAH9Rg

Zamaninda benim de aklima bu soru gelmisti.  Ama bu Ramazan kahkesi...

Esasında Suriye veya Lubnanda hamurdan yapilan hersey icin ortak bir ad Ka'ak - Kahke.
 
Hepsi Kahke  Tek tadini pek sevmedigim en alttaki Sad
 










 
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 24, 2014, 11:47:34 ÖÖ »

Üstadım, bir süredir şehir dışında olduğumdan yazılanlara cevap veremedim...

Bizim bu Ramazan Kahkeleri sadece Ramazan ayına özel yapılıyor. Zaten video 'dan da görmüşsünüzdür. Tarifini çok güzel verdikleri dikkatinizi çekmiştir...   merdane

Tarif ne güzel : İçerisinde un var, süt var, şeker var, yağ var bir de Mahlep varmış. Artık kesinlikle herkses yapabilir. Tarifi anlamamak mümkün değil...

Kahke sizin de dediğiniz gibi Pasta anlamına geliyor. Pastaların genel adı kahkedir (Anleplice 'de "Kagge")


Hepsinin kendisine özel tadları olmakla birlikte Ramazan 'da bunun tadına doyum olmuyor. Tüketimi çok miktarda oluyor...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #12 : Mayıs 24, 2014, 01:22:34 ÖS »

Ustadim Hosgeldiniz...

Son yolculugumda Kaak Flavouring (Kahke baharati)  olarak adlandirilan bir paket toz aldim.

Icerigi :  Mahlep, küçük hindistan cevizi (nutmeg), Rezene, tarcin, anason, karanfil  sanirin bu karisim daha cok kitir olan kurabiyemsi kahkelere daha cok yakisacak...

Ilk uygulamada sizleri haberdar edecegim...



 
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 26, 2014, 11:57:56 ÖS »

Üstadım, bahsettiğiniz karışım bizim buralarda Köylü Kahkesi 'ne eklenen karışıma benziyor ama biz onlarında bir kısmını da toz haline getirmeden doğrudan içerisine katarız. Fakat Mamoul, kerebiç gibi kurabiyelere çok yakışıyor.

Sanırım tatlı olan kahke türlerine uygun bir karışım, tuzlu olanlara kanımca pek uymayacaktır...

Sizin sonuçları ve yorumları merakla bekliyoruz...   Cheesy
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #14 : Mayıs 27, 2014, 02:34:26 ÖÖ »

Haydi bakalim
simdi saglam bir tatli kahke tarifi bulmak lazimm...
Logged
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler