Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 18, 2018, 06:39:03 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Simit_ Kumru - Pide Hamurlu (Pide mi yiyoruz, yoksa maya mı?!)  (Okunma Sayısı 3563 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« : Nisan 16, 2014, 06:43:14 ÖÖ »

Canım yine simit istedi ama içi kaşarlı olsun dedim.  Kumruvari birşey yapayım dedim ama bugünlerde ruh halim beklemeye pek müsait olmadığından hep erteledim. Bugün pide fırının önünden geçerken pide hamuru alıp evde pide testi yapmak istedim. Acaba dedim " Bizim evdeki pideler neden fırınlardakine benzemiyor hep gevrek ve kuru oluyor, aynı rengi ve görünümü vermiyor" diye araştırma yapmak istedim.

4 yumak Hamur aldım. Yaklaşık 800 gr idi. Eve gelinde yine baktım ruh halim pide denemesi için pek uygun değil ve hem de hamur coştukça coşuyor. Acele birşeyler yapmam lazımdı. Hamur aşırı derece maya kokuyor ama öyle böyle değil. Koklayarak dayanılacak gibi değil...

Anladım ki; bize pide diye maya yediriyorlarmış!!!

Zaten çok mecbur kalmazsam almıyorum ama birdaha da kolay kolay alacağımı sanmıyorum...

Neyse hamurun içerisine hazırdaki Tam Buğday Bazlama hamurumdan 500 gr kadar vardı onu kattım. Az biraz yağ ve 1 yemek kaşığı da şeker ilavesi ve 2-3 kaşık da Tam Buğday eklemesi ile (Hamur çok yumuşak olduğundan mecburen ilave ettim) simit ve kaşarlı kumru denemesi yapayım dedim. Ama hamurun hızına yetişmek ne mümkün. Keşke de pide denemese yapsaymışım daha kolay olacakmış. Malzemeleri bile nasıl hazırladığımı bilemiyorum. Simitlerin 2 tanesinin içi kaşarlı 2 tanesi ise sade. Bir koşturmaca ile yaptığım ve mayalanması için hiç beklememe ve endişe etmeye gerek kalmayan en kolay hamur işi çalışmam...

Bu sayede bizlerin el emeği ile yaptığı ekmeklerin kıymetini birkez daha anlamış oldum...



















Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2014, 10:38:32 ÖÖ »

Cayimi alip geliyorum

Elinize saglik  :tamam: 
Kimbilir firinlarda ne dalaveralar donuyor.
abracadabra hocus pocus ekmek hazir.....



 
Logged
oykum
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 188



« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2014, 02:16:06 ÖS »

Ama olmaz ki, bu saatte bu yapılmaz ki  Tongue

Şaka bir yana ellerinize sağlık
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler