Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 25, 2017, 10:38:22 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yufka Ekmek  (Okunma Sayısı 3141 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lacertus
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15


« : Ocak 06, 2014, 03:52:17 ÖS »

Merhaba forumdaşlarım,

Eskiden koylerde yapılan yufka ekmekler olurdu. Kupkuru saklanır, sofraya çıkarılacağı zaman islatilip bir bez icinde yumusatilmasi beklenirdi. Sonra onun arasına dolma sarma koyup yenirdi. Allahım ne güzel lezizdi o ekmekler.

Yukarda bahsi gecen yufka ekmeğin tarifini bilen var mı acaba?   yemek dua
Logged
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2014, 05:35:13 ÖÖ »

Eskiden değil hala yapılıyor. :) En azından Çorum da öyle. Annemler yapamıyor ama köyde tanıdıklarımıza yaptırıyoruz zaman zaman.

Tarif basit aslında mayasız, sadece tuzlu suyla hamur yoğruluyor ve yarım saat bekledikten sonra bezelere ayrılıp yapılmaya başlanıyor.

Küçükken annemler yapardı ama belirli bir ölçü kullanmıyorlardı. Su dolu bir kovaya birkaç avuç kaya tuzu koyup eritiyorlardı. Ardından neredeyse 1 çuval ekmeklik unla hamur yoğuruyorlardı. Kıvamı da ne çok yumuşak ne de sert oluyordu.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler