Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 12:30:56 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Essenso hakkında acil yardım lütfennnnnn:(((((  (Okunma Sayısı 14852 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #30 : Mart 25, 2015, 06:24:14 ÖÖ »

Bu akşam değirmenden aldığım tam buğday unu ile deneyeceğim. resim eklerim buraya.. ama iş çıkışı yapabildiğim için geç olabilir

Değirmenden aldığınız tam buğday ununu paçal yapmazsanız ben sonucu tahmin edebiliyorum  Embarrassed.

Ümdinizi ve gayretinizi asla yitirmeyin. Yeni gelişmeleri bekliyoruz.  :)

Not: Essenso'ma veda ettim. Yeni bir gelişmeyi paylaşma heyecanı içerisindeyim. Yakında...

Sevgili @terennüm,

Essenso'ya neden veda ettiniz ve yeni gelişme nedir?

Şimdiden meraklandım  .
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #31 : Mart 25, 2015, 12:52:13 ÖS »

  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy


Değirmenden aldığınız tam buğday ununu paçal yapmazsanız ben sonucu tahmin edebiliyorum  Embarrassed.

Logged
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #32 : Mart 26, 2015, 06:11:04 ÖÖ »

Paçal yapmak ne demek? Sonuç maalesef kötü.. ama makineyi ilk aldığımda da aynı unla yapıyordum ve ilk 10 günkü denemelerimde çökmemişti.. Akşam
işten döner dönmez yaptığım ekmek ekte...
bu ekmeği yaparken sayın soberman ın tavsiyesindeki gibi kıvam kontrolü yaptım, biraz yumuşak gibi geldiği için ilk yoğurmadan sonra kazanı çıkarıp 1/4 cup kadar un ekleyip elimle yoğurarak kazanı tekrar makineye yerleştirdim. Sonuç gördüğünüz gibi..
sonra gece 12 de tekrar aynı malzemeyi koyarak zamanlamayı 7 saat yapıp uyudum. ilave hiç bir şey yapmadım. sabah kalktığımda sonuç tamamen aynıydı ((
Bu durumda ya unumda ya da makinenin 2. program ayarında sorun var diye düşünüyorum...
Tavsiye bekliyorum...
Logged
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #33 : Mart 26, 2015, 06:14:22 ÖÖ »

Bir de ben makineyi resetlemeyi başaramadım.. yani ekmek pişince çıkarıyorum. ama maine keep warm modunda çalışmaya devam ediyor. fişini çekipi yarım saat sonra tekrar taksam bile kaldığı yerden devam ediyor. baştan yeni program başlatamıyorum??
Logged
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #34 : Mart 26, 2015, 06:20:20 ÖÖ »

Evet şimdi paçal yapmak nedir diye baktım da.. Yapmışım zaten anlamını bilmeden.
İşten dönünce ilk yaptığım ekmekte 200 gr tam buğday unu ile 200 gram beyaz unu bir kapta karıştırıp harmanlayıp kullanmıştım.. İkincisinde su,  tuz, tereyağı ve şekerden sonra 200gr tam buğday ununu ekleyip üstüne 200 gr beyaz unu karıştırmadan ekledim. mayayı da en üste koydum. Süt tozu kullanmıyorum. Bunun yerine 3 çorba kaşığı süt ekleyip suyu 2 kaşık azaltıyorum.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #35 : Mart 26, 2015, 07:24:21 ÖÖ »

Değirmen unlarının EYM'de kullanılması çoğu zaman sıkıntıya sebep olur.

Elde ekmek yaparken kıvamını, yoğurma süresini, kabarma ve pişme sürelerini bizzat takip ettiğinizden sonucu etkileyecek hataları bir şekilde atlamış oluyorsunuz.

EYM ise önceden ne programlandı ise içine ne konulursa konulsun fark edemeyeceğinden aynı uygulamaları yapacağından başlangıçtaki ufak sapmalar sonuçta benzeri ürünlere sebep olabiliyor.

Ancak değirmen unu deyince;

unun bekleme süresi ya da oksidasyonu yetersiz olabilir, un yaşlanmış olabilir, protein oranı düşük olabilir, ekmeklik değil bisküvilik olabilir, iyi elenmemiş dolayısıyla gluten yapımını engelleyecek yapıda olabilir, olabilir de olabilir.

Ne kadar zamandır ekmek yaptığınızı bilemiyorum ancak bizim önerimiz, tecrübe sahibi oluncaya kadar adım adım ilerlenmesi, aksi takdirde hayal kırıklıkları EYM'yi rafa kaldırmaya mecbur ediyor.

Her ne kadar çok önermesek de başlangıçta Söke gibi hazır karışımla bir-iki ekmek yapıp EYM'nizi test ekmek,
Arkasından sadece markalı beyaz undan (650 randıman markalı ekmeklik un) adım adım sistemi kavrayana kadar başlangıçta sade, sonraları zengin ekmekler yapmak,
Ben bu işi biliyorum, göz kararı dahi yapabiliyorum dediğiniz anda 1/4 bildiğiniz markalı tam buğday unu, 3/4 bildiğiniz markalı ekmekli un karışımlarını denemek,
bunda da başarılı olunca oranları artırıp, yulaf ve çavdar karışımları ile de çalışmak,
bu aşamalardan sonra ekşi mayaya geçmek

her ne kadar uzun ve zahmetli görünüyorsa da en azından yaptığınız her ekmeği yersiniz hem de işinizden zevk alırsınız, adım adım üzülmeden, hayal kırıklığına uğramadan ve uğratmadan gidersiniz, hem siz memnun olursunuz, hem de sizden ekmek bekleyenler.

Bıkmak usanmak yok, sizin bu işi yapanlardan zaman ve tecrübe harici ne eksikliğiniz var ki?

Not: Ekmeğiniz aslında yenilebilir görünüyor. Daha yukarıda komple göçmüş ekmeğe nazaran daha başarılı.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #36 : Mart 26, 2015, 07:37:56 ÖÖ »

Öncelikle şunu belirteyim ekmeklerim çökmüş de olsa yiyoruz. Ekmek ziyan etmek çok abes geliyor çünkü.. çok çökmüş olanları da doğrayıp fırınlayarak çorbalara kıtır olarak kullandık.
Yaklaşık üç aydır ekmekle uğraşıyorum Tam buğday unu konusunda acele etmemin nedeni doğal beslenmeye geçme çabamdı. Evde ekşi maya üretip elde yapmayı da denedim ama dediğiniz gibi henüz çok tecrübesizim yenilebilir kıvamda oldu ama çok başarılı sayılmazlardı. Bir de çalışıyor olunca uzun süre valkit ayıramıyorum o yüzden şimdilik makinede devam edip ara ara haftasonlarına denk getirerek elde yapma denemelerine de devam ederim diye planlıyorum.
Bir diğer konu hazır karışımlar. haftalık kampanyalar yapan marketlerden birisi bir hafta 7 tahıllı un getirmişti.Denedim. bugüne kadar yaptıklarımın içinde en güzel kabaran ve en yumuşak olan o ekmekti. geçen hafta bir iki markete baktım bulamadım aynısından, daha büyük marketlere bakacağıma rtık.. Ama dediğim gibi asıl amacım tamamen doğal olana dönmek. Ama sizin sözlerinizden anladığım kadarıyla buna daha çok zaman, emek ve çaba gerek.. Olsun. vazgeçmeye niyetim yok...
Tavsiyenize uyup şimdlik hazır unlarla devam edeceğim..
İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim...
Logged
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #37 : Mart 26, 2015, 07:45:09 ÖÖ »

geçen yıl İki ay pakistan da kaldım. orada çapati dedikleri bizdeki bazlamaya benzer ekmekler yapıyorlar. makine almadan önce bir müddet o şekilde yapmaya çalıştım. sadece un tuz ve su ile yoğurup tavada pişirerek. aslında çok güzel oluyor ama onda da deneyimli değilseniz hamurun kalınlığını ve ocağın ısısını ayarlamak zor oluyor.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #38 : Mart 26, 2015, 08:00:18 ÖÖ »


Tavsiyenize uyup şimdlik hazır unlarla devam edeceğim..


Hazır undan kastınız hazır karışımlar ise zaten yapmışsınız ve memnun kalmışsınız.

Bundan sonrası beyaz un ve beyaz un/tam buğday unu karışımları.

http://ekmeksanati.com/documents/hangi_unu_kullanmalfdyfdm_.html

http://ekmeksanati.com/documents/tahfdl_karfdfefdm_unlarfd_nasfdl_hazfdrlanfdr_.html

http://ekmeksanati.com/documents/109.html

http://ekmeksanati.com/documents/ekmek_sanatfd_kfdlavuzlarfd.html

ve benzeri sayfalara bir atmanızda fayda olabilir.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #39 : Mart 26, 2015, 08:35:23 ÖÖ »

2010 senesinde konusu gecen su konu basligi aklima geldi

http://ekmeksanati.info/index.php?topic=1232.0

Logged
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #40 : Mart 26, 2015, 09:30:00 ÖÖ »

Çok soru sordum biliyorum ama... makineyi durdurma konusunda ne diyorsunuz. Yani bazen yanlış ölçü kullandığım farkedip.  Ya da dediğim gibi makineden hemen ekmeği almam rağmen keep warm  modunda çalışmaya devam ediyor. Stop düğmesi aktif olmuyor o esnada
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #41 : Mart 26, 2015, 12:35:10 ÖS »

Çok soru sordum biliyorum ama... makineyi durdurma konusunda ne diyorsunuz. Yani bazen yanlış ölçü kullandığım farkedip.  Ya da dediğim gibi makineden hemen ekmeği almam rağmen keep warm  modunda çalışmaya devam ediyor. Stop düğmesi aktif olmuyor o esnada

Essenso EYM demişsiniz ancak modelini göremedim. Patisserie filan mı yoksa daha eski modellerinden mi var öğrenebilir miyiz?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #42 : Mart 27, 2015, 12:56:28 ÖÖ »

Essenso patisserie
Logged
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #43 : Mart 27, 2015, 01:03:49 ÖS »

Son durum budur... Değirmenden aldığım un yerine marketten aldığım tam buğday unu ve beyaz unu karıştırdım. Diğer tüm malzemeler ve tarif daha öceki denemelerimle aynı.. Tavsiye veren, destekleyen, cesaretlendiren herkese çoook teşekkürler...
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #44 : Mart 27, 2015, 01:04:47 ÖS »



Start/Stop tuşuna 1.5 sn bastığınızda diğer tuşlar pasife düşüyor. Yeniden 1,5 sn bastığınızda program duruyor ve size müdahale imkanı veriyor gibi görünüyor.

Dokunmatik panel olduğu için panel kilitlemesi yapmışlar.

Zamanında benzerini bir yakınıma hediye almıştım: http://ekmeksanati.com/documents/essenso_bm1309.html
Orada örnek ekmeği de görebilirsiniz.

Son durum budur... Değirmenden aldığım un yerine marketten aldığım tam buğday unu ve beyaz unu karıştırdım. Diğer tüm malzemeler ve tarif daha öceki denemelerimle aynı.. Tavsiye veren, destekleyen, cesaretlendiren herkese çoook teşekkürler...

Bu haliyle gayet güzel olmuş. Hacim ve renk iyi. Kümbet ve yırtık görünüyor. Tam buğday karışımları hele bir de değirmen unu olunca güzel bir ekmek yapmışsınız görünüyor  . Dediğim gibi biraz Sinbo ekmeği olmuş    ancak tecrübe kazandıkça kümbet yükselip, maya sönüm yırtığı daha belirgin hale gelecektir  evet.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler