Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 02:56:51 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Essenso hakkında acil yardım lütfennnnnn:(((((  (Okunma Sayısı 14850 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #15 : Mart 20, 2015, 04:30:14 ÖÖ »

Merhaba,

son 10 günde malzeme, maya, su, ortam sıcaklık değişimleri oldu mu acaba?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #16 : Mart 20, 2015, 04:42:41 ÖÖ »

başlangıçta makine hep aynı yerdeydi ama evet aslında havalar soğuduktan sonra çökmeye başladı. servise gidip geldikten sonra başka bir odada denedim ama o odada kliması olmayan bir odaydı. Bu yüzden mi dersiniz?
Logged
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #17 : Mart 20, 2015, 04:53:13 ÖÖ »

Malzemelerde hiç değişim olmadı.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #18 : Mart 20, 2015, 05:34:30 ÖÖ »

Ortamın çok ısındığı ya da soğuduğu durumlarda mutfak sıcaklığına göre programlanmış EYM'lerde (ortam sıcaklığına bağlı olarak malzeme ve su sıcaklıkları da değişeceği için) farklı neticeler alınması mümkün olabiliyor.

Malzemeleri değiştirmediyseniz, soğuk havada ılık su kullanarak (40-45 dereceyi geçmesin, 59 derecede mayayı öldürmüş olursunuz) ılık ortamda tekrar denerseniz farklı bir sonuç alabilirsiniz.

Malzemeler de soğuk ortamdan sıcak ortama alınıyorsa (mesela balkondan) oda sıcaklığına erişene kadar bekletilmesinde fayda olacaktır.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #19 : Mart 20, 2015, 06:29:07 ÖÖ »

Anlaşıldı. Aynen dediğiniz gibi unlarım balkonda duruyor. Gerçi kapalı bir balkon ama epey soğuk. Ayrıca suyu da ılıtmadan koyuyordum. VErdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. bu akşam tekrar deneyeceğim. sonucu yazarım.. Sevgiler
Logged
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #20 : Mart 22, 2015, 10:55:50 ÖÖ »

Sonuç aynı (((
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #21 : Mart 22, 2015, 11:45:54 ÖÖ »

Çok kötü çökmüş, üzüldüm. Yazık olmuş.

Ekmeğin kenarlarında beyaz renk görünen nedir?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #22 : Mart 22, 2015, 12:17:22 ÖS »

o bölümde ekmek ıslanmış gibi bir renk değişikliği vardı nedenini bilmiyorum. bu ekmekten sonra bugün tekrar denedim. her aşamada gözlemliyorum. çok güzel kabarıyor pişme aşamasında aynen böyle çöküyor. tadında ve yumuşaklığında sorun yok ama... BAşlangıçta güzel kabaran ekmekler yapmıştım. şevkim kırılıyor, vazgeçmek de istemiyorum. ne yapsam bilemedim
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #23 : Mart 22, 2015, 01:42:57 ÖS »

1. Mayayı 1/3 oranında azaltınız,
2. Başlangıçta hamurunuzun kulak memesi kıvamında olduğundan emin olunuz.

Sanki hamur cıvık olup fazla şişmiş gibi.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #24 : Mart 23, 2015, 01:20:09 ÖS »

Söylediğiniz gibi mayayı azalttım. Terayağını da bir miktar azalttım.. Bugün aldığım sonuç bu.. Oluyor galiba..
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #25 : Mart 23, 2015, 01:46:28 ÖS »

Sinbo ekmeği olmuş  .

Ha gayret  .

Not: Kulak memesi kıvam kontrolü lütfen lütfen lütfen
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #26 : Mart 23, 2015, 02:32:21 ÖS »

Teşekkür ederim.. çalışmaya devam..
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #27 : Mart 24, 2015, 03:07:00 ÖÖ »

Yenilerini bekliyoruz......

 
Logged
feyziye
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #28 : Mart 25, 2015, 12:11:20 ÖÖ »

Bu akşam değirmenden aldığım tam buğday unu ile deneyeceğim. resim eklerim buraya.. ama iş çıkışı yapabildiğim için geç olabilir
Logged
terennüm
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 83



WWW
« Yanıtla #29 : Mart 25, 2015, 01:34:54 ÖÖ »

Ümdinizi ve gayretinizi asla yitirmeyin. Yeni gelişmeleri bekliyoruz.  :)

Not: Essenso'ma veda ettim. Yeni bir gelişmeyi paylaşma heyecanı içerisindeyim. Yakında...
Logged

hatalıysam, ip adresim: 78.122.256.385
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler