Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 20, 2017, 08:38:32 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ekmek Hesap Programı ...  (Okunma Sayısı 50093 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #135 : Ocak 12, 2014, 11:14:20 ÖS »

Çok teşekkür ederim...  biggrin

Elbirliği ile daha da güzele, daha da mükemmele doğru gideceğiz. İhtiyacımız olan herşeyi tek bir çatı altında toplamayı ve bunu tek tuşla halletmeyi başaracağız...  dua

Sizin fikirleriniz bana yol gösterici, ilginiz gayret verici oluyor...

Programı geliştirmeye devam ediyorum. İlk zamanlardaki sıklıkla olmasa da ara ara programı geliştirmeye devam ediyorum. İşte programın son hali...

Eklenenler :


- Lb/Oz/Grain ölçü birimleri de aktif olarak çalışıyor...

- Aynı zamanda bu ölçü birimleri kendi arasında da çevrim yapıyor. Mesela; Cup olarak girmeye başladığınızda otomatik olarak, gram ağırlığını ilgili malzemede ve karşılığı olan Lb/Oz/Grain ağırlıklarını da hesaplayıp tabloda yazıyor.. Veya tam tersleri de geçerli....

Artık bu sayede hangi tarif olursa olsun, anında kendimize uydurabileceğiz. Hem de hiç hesaplama yapmadan. Zaten hesaplamaya kalkınca mutlaka biryerlerde bir hata oluyordu...  Şimdi sıfır hata, mükemmel ekmekler..    artizan


Link:


http://yadi.sk/d/Q5HbBStUEgWkn


NOT: Eğer programı kullanarak tariflerinizi kaydetmeye başlamışsanız, yeni versiyonu yüklerken eskisinin üzerine açmayın. Benim örnek olsun diye koyduğun "Data" kalasörü sizinkinin üzerine yazacak ve sizin kayıtlar silinecektir.  Eğer isterseniz ya ben örnek koymayayım (yeni yükeleyenler olabilir diye koyuyorum) ya da siz başka bir klasöra açıp daha sonra verilerinizin bulunduğu "Data" klasörünü tekrar yeni açtığınızın üzerine kopyalayın...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #136 : Ocak 12, 2014, 11:56:33 ÖS »

Ayrıca Isı Çevriminde Rankine 'de aktif olarak çalışıyor...




Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
oykum
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 188



« Yanıtla #137 : Ocak 13, 2014, 10:51:09 ÖÖ »

Sevgili @TigerX,

Programın benim için en işlevsel kısmı (şimdilik) hacimsel dönüşüm tablosu. Çok kullanışlı ve faydalı. Yok böyle bir kolaylık diyeceğim ama sayenizde artık var  Roll Eyes

Ancak aklıma takılanlar da var.

Brioche ekmeğimin reçetesini programa girdim ve aşağıda paylaştım. Yumurta miktarının sıvı oranını arttırması gerekmiyor mu? Aynı şekilde yoğurt kullanmak istesem programdan bu noktada ne bekliyorum? Son olarak 3 yumurta için 150 gr girmekle iyi mi yaptım?

Teşekkürler


Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #138 : Ocak 13, 2014, 11:48:33 ÖÖ »

Öncelikle şunu belirteyim, Program henüz kesin değil. Halen bir prototip olarak işlev görüyor. İnce ayar kısmı yer yer yapılıyor...

Bahsettiğiniz gibi Yoğurt ve Yumurtanın Su miktarını değiştirmesi lazım ama henüz bu ürünlerin içerisindeki su ve katı madde oranlarını ayrı ayrı ölçme imkanın olmadı. O nedenle şu anda nötr bir etki yapıyorlar. Ama ilerleyen zamanlarda bu ölçümlerde yapılıp en ideal su oranını hesaplayabileceğiz...

Yumurta için 1 Ad. = 50 gr almak standart bir olaydır. Ben kendşm de defalarca denedim 50-55 gram arası geliyor...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #139 : Ocak 13, 2014, 01:46:34 ÖS »

Sayın TigerX ben sıvı miktarını belirledikten sonra suyu ölçtüğüm kaba yumurtayı ekledim ve yumurtayı da sıvı olarak kabul ettim. Hiç kıvam sorunu da yaşamadım.
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #140 : Ocak 14, 2014, 12:50:33 ÖÖ »

Sayın TigerX ben sıvı miktarını belirledikten sonra suyu ölçtüğüm kaba yumurtayı ekledim ve yumurtayı da sıvı olarak kabul ettim. Hiç kıvam sorunu da yaşamadım.

Doğrudur ve genelde de böyle yapılır.

Fakat az da olsa yumurtanın da katı miktarı mevcuttur. Önemli olan daha hassas çalışmalarda tam doğru sonucu etmek olduğu zaman yumurta ve yoğurt gibi hem katı hem de sıvı içeren katkıların katı/sıvı oranlarının tam olarak belirlenmesi ve ona göre hesaplanması...

Bı konuda çalışma yapıp, ilerleyen zamanlarda programa ilave etmeye gayret edeceğim...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #141 : Ocak 14, 2014, 01:02:43 ÖÖ »

Eğer böyle bir bilgiye sahip olan varsa ve paylaşırsa, derhal bu oranlamayı programa eklerim.  yippi

Aksi halde bu iş biraz zaman alabilir...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #142 : Ocak 29, 2014, 07:11:38 ÖÖ »

Eğer böyle bir bilgiye sahip olan varsa ve paylaşırsa, derhal bu oranlamayı programa eklerim.  yippi

Aksi halde bu iş biraz zaman alabilir...

Şu ana kadar böyle bir bilgiyi paylaşan olmadığı için ben de programda düzeltme yapamadım...

Fırsat bulup araştırma yaptığımda aşağıdaki sonuçları buldum:

Süt        --> %85 Sıvı oranı,  %15 Katı Oranı
Yoğurt   --> Süt ile birebir aynı (malum hiçbir sıvı buharlaşması olmadan yoğurt haline geliyor)
Yumurta --> %75 Sıvı Oranı,  %25 Katı Oranı

Bu verilerle programı tekrar güncelledim. Umarım daha doğru bir oranlama yapabilmişimdir...  dua


NOT: Tarifleri kaydetmeye başlamışsanız, verilerinizi yedekleyin. Programı açarken ayrı bir kalsöre açın, aksi halde üzerine açacaktır. Verilerinizi daha sonra kopyalayın...


Program Linki:

http://yadi.sk/d/Q5HbBStUEgWkn



Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #143 : Ocak 29, 2014, 07:47:27 ÖÖ »

inceleme firsatim olmadi ama genede elinize saglik .......
Logged
ucarharun
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 7


« Yanıtla #144 : Mayıs 19, 2014, 11:56:39 ÖÖ »

Uzun zamandır kimseler bir şey yazmamış ama gördüğüm bu çalışmaya kayıtsız kalamadım. TigerX emeğinize sağlık. Özverinizden ve bunu bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler. İlk fırsatta kullanmak ve denemek için can atıyorum. Teşekkürler...


Link açılmıyor bu arada.. Kaldırdınız mı yoksa?
« Son Düzenleme: Mayıs 20, 2014, 05:42:43 ÖÖ Gönderen: ucarharun » Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #145 : Mayıs 20, 2014, 11:20:52 ÖÖ »

Ben son versionu en verimli sekilde kullaniyorum.

TigerX arkadasimizla iritbata gecerseniz bir aksilik yoksa muhakkak yardimci olacaktir.

Logged
Sohbetcibaba
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 35



WWW
« Yanıtla #146 : Ocak 31, 2015, 01:13:09 ÖÖ »

Cok begendim imkani varsa ben de istiyorum malum aranizda en acemi benim.
Logged

Tasfirin 105cm - KitchenAid Artisan Mixer Bowl-Lift 6,9 Litre - Tefal UNO PF3101
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #147 : Ocak 31, 2015, 04:13:29 ÖÖ »

Teşekkür ederim...

Gereği yapılmıştır...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #148 : Ocak 31, 2015, 06:56:55 ÖÖ »

Gercek anlamda kullanmaya baslarsaniz
tarif hazirlamada  size Super yardimci olacaktır.


Cok begendim imkani varsa ben de istiyorum malum aranizda en acemi benim.
Logged
ozturkbey
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15



« Yanıtla #149 : Temmuz 31, 2015, 12:39:15 ÖÖ »

Böyle  bir çalışma çok hoş olmuş bizimde indirip deneme imkanınımız varmı şimdididen emekleriniz için teşekkür
Logged
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler