Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 23, 2017, 08:42:48 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tereyağlı Ballı Roll Ekmekler  (Okunma Sayısı 4677 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« : Aralık 08, 2013, 01:09:46 ÖÖ »

Bu ekmeğe bayıldık. Hem tost ekmeği gibi yumuşak hem de normal ekmek gibi bir dokusu var. Eşim tarifi sabitleyip, hep aynı tarifi uygulamamı istedi. lol Bakalım siz beğenecek misiniz?


Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2013, 07:01:27 ÖÖ »

Hem tost ekmeği gibi yumuşak hem de normal ekmek gibi bir dokusu var.

İşte işin sırrı burada  .

Tarif sabitlemekte bu yüzden haklılar  .
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2013, 09:59:33 ÖÖ »

Sayın Soberman tereyağ ve zeytinyağını birlikte kullanmak muhteşem bir aroma veriyor. Yabancı bir sitede görmüştüm, denedim ve bayıldım. Ayrıca ekmek çok uzun süre taze kalıyor.
Logged
oykum
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 188



« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2013, 10:04:38 ÖÖ »

Çok güzeller, elinize sağlık 
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2013, 02:27:37 ÖÖ »

Bu defaki ekmeklerde bariz olarak kızarmada bir fark görüyorum. O soluk ve cansız kabuk rengini yerine daha kırmızı ve tam pişmiş ve görüntü var...

Sanırım unlarda da oynama yaptınız. Beyaz un miktarını arttırmışsınız gibime geldi?...

Ellerinize sağlık, çok beğendim...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2013, 07:23:59 ÖÖ »

Çok teşekkür ederim. İçine tereyağ koyduktan sonra ekmeğin renginde gözle görülür değişiklik oldu. Ayrıca daha geç bayatlamasını da sağlıyor. Un miktarına gelince; evde ne varsa onu kullanıyorum açıkçası. Bu sefer sadece 1 cup tam buğday vardı. Çavdar unu da kalmamıştı.

Ustalarımın önerisi ile en çok verim aldığım un markalarını kullanıyorum. Tam Buğday unda Golda, 650 randımanda ve çavdar ununda da SÖKE markalarını kullanıyorum.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler