Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Şubat 25, 2018, 03:00:00 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: C Vitaminli Pogaca  (Okunma Sayısı 6585 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1681


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« : Ekim 20, 2013, 11:18:13 ÖÖ »

Tarifteki C vitamin saka mi ?  yoksa Askorbik Asit  olarak katki yerine mi kullanmis....


MALZEMELER
*250 GR POĞÇALIK KATI YAĞ(Tenekelerde 10 kiloluk satılıyormuş..
Ama ben,hüner margarinle denedim..
*500 GR DAN BİRAZ FAZLA UN(Özellikle poğaçalık un..toptan gıda satış marketlerinde bulabilirmişiz..
Ama ben normal unla yaptım;)
*1 PAKET YAŞ MAYA
*YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
*VE KÜÇÜK BEBE ASPİRİNİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ,,,,SANDOZ(Vitamin diye kullandıklarımızdan.ECZANEERDEN ALABİLİRSİNİZ..)
1YUMURTA SARISI.......
İşte hepsi bu ,aslında ne kadar kolay hiçte zorluğu olmayan malzemeler ama nedense bunları bir türlü bir araya getirmek aklımıza gelmemiş..:)

YAPILIŞI
MARGARİNİ oda ısısına getirip elimizle bir güzel mıncıklayalım. ILIK SU ŞEKER ve MAYAYI bardağın içine koyup birlikte mayanın erimesini sağlıyalım.15 DK beklemeli.
bu arada bizde UNLA MARGARİNİ birbirine iyice yedirelim..İçine tuzu ve SANDOZU elimizle ufalayarak ilave edelim.
MAYAMIZ kabarınca karışım kabımıza dökelim..Hepsini kuvvetlice 10 DK YOĞURALIM..
ELİMİZE YAPŞMIYCAK ŞEKİLDE OLMALI UN MİKTARI AZ GELİRSE İLAVE EDİN..
VE 1 SAAT MAYALANMASINI BEKLEMELİYİZ..
DAHA SONRA CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK BEZELER ALIP YUVARLAKLAR YAPIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ..ELİMİZLE ÜZERLERİNE BASTIRIYORUZ..Benim poğaçalarım 25 adet çıktı.
Yumurta sarılarını sürüp bıçakla çizikler atıyoruz..ve fırınımızda 175 derecede 40 dk kadar pişiriyoruz.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4260


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2013, 08:45:02 ÖÖ »

Aspirinli Poğaça (Tarif tamamen masa başıdır ve şaka amaçlı orijinalinden dönüştürülmüştür):

MALZEMELER
*250 GR POĞÇALIK KATI YAĞ(Tenekelerde 10 kiloluk satılıyormuş..
Ama ben,hüner margarinle denedim..
*500 GR DAN BİRAZ FAZLA UN(Özellikle poğaçalık un..toptan gıda satış marketlerinde bulabilirmişiz..
Ama ben normal unla yaptım;)
*1 PAKET YAŞ MAYA
*YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
*VE KÜÇÜK BEBE ASPİRİNİ(Kan sulandırıcı diye kullandıklarımızdan.ECZANELERDEN ALABİLİRSİNİZ..)
1YUMURTA SARISI.......
İşte hepsi bu ,aslında ne kadar kolay hiçte zorluğu olmayan malzemeler ama nedense bunları bir türlü bir araya getirmek aklımıza gelmemiş..:)

YAPILIŞI
MARGARİNİ oda ısısına getirip elimizle bir güzel mıncıklayalım. ILIK SU, ŞEKER, BEBE ASPİRİNİ ve MAYAYI bardağın içine koyup birlikte mayanın erimesini sağlıyalım.15 DK beklemeli.
bu arada bizde UNLA MARGARİNİ birbirine iyice yedirelim..İçine tuzu ilave edelim.
MAYAMIZ kabarınca karışım kabımıza dökelim..Hepsini kuvvetlice 10 DK YOĞURALIM..
ELİMİZE YAPIŞMIYCAK ŞEKİLDE OLMALI UN MİKTARI AZ GELİRSE İLAVE EDİN..
VE 1 SAAT MAYALANMASINI BEKLEMELİYİZ..
DAHA SONRA CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK BEZELER ALIP YUVARLAKLAR YAPIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ..ELİMİZLE ÜZERLERİNE BASTIRIYORUZ..Benim poğaçalarım 25 adet çıktı.
Yumurta sarılarını sürüp çatalla çizikler atıyoruz..ve fırınımızda 175 derecede 25-30 dk kadar pişiriyoruz.



ÖNERİ: Hamurun içinde tabii malzemeler haricini asla denemeyin derim.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4260


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2013, 09:28:16 ÖÖ »

Üstadım,

ben şahsen temel bileşenler haricinde muhtelif kimyasalların konmasını çok doğru bulmuyorum. Isıl işlem sonucu neye dönüşeceğini tahmin edemiyorum.

Askorbik asit amaçlı olsa, bahsedilen neredeyse çuvala konacak kadar bir miktar.

Ayrıca tarifte un oranı yüksek gibi görünüyor, maya çok fazla.

Poğaça üzeri bıçakla değil, çatal gibi bir şeylerle çiziktirilir.

Ayrıca ceviz büyüklüğündeki beyaz undan mamül hamurları 175-180 derecede 40 dk boyunca pişirirseniz nasıl olur merak ediyorum.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1681


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2013, 09:47:10 ÖÖ »

Ustadim internette oyle tarifler var ki  hepsi birbirinden ucuk gonullere senlik.

Birisi bir tarif buluyor denemeden kendisi yaratmis gibi cumleleri degistirip yaziyor.
bir bakiyorsunuz kaynagi ayni fakat cumle yapisi degisik tarif internette herkesin sayfasinda.

Bu internet tarafi birde baskiya girmis oldukca iddali kitaplar var.
Bunlardan birine ornek Kahke icin 500 gr una 4 Corba kasigi karbonat yazmislar...
dip not olarakta un tavsiyesi fransiz tip  standartlari. Tukceye ceviriyorsan bari turk unlarina gore tercume et.
Bugun aklima yatan bir karakoy pogacasi tarifini denedim standart karbonatli pogaca istanbulda simitcilerin sattigi doku rengi hafifi sariya donmus karbonatin kokusu olan bir tur pogaca.....
50 gr lik hamurlari 175 derecde 20 dk pisirdim

  
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2013, 09:50:30 ÖÖ Gönderen: ekmek2009 » Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1681


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2013, 11:14:43 ÖÖ »

Kakaolu Sutlu Nuriye
nasil oluyoırsa  merdane

http://lezzetim.net/sutlu-nuriye-tarifi


Yada bu kazandibi muhakkak aynisi olur
http://lezzetim.net/kazandibi
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2013, 10:11:15 ÖS Gönderen: ekmek2009 » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4260


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2013, 12:50:26 ÖS »

 halay halay halay
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1681


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2013, 11:35:30 ÖS »

Dun bahsettigim Pogacalar

Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2013, 01:00:12 ÖÖ »

Nerde o eski nohut mayalı, ekşi mayalı, karbonatlı, tatlı sodalı pastalar börekler, neeerdeee  ...   Undecided 

Kimyasallar icat oldu mertlik bozuldu...    merdane

Tarifler zaten dediğiniz gibi bir muamma. Orjinaline ulaşmadıktan sonra internetten verilen tarifler pek işe yaramıyor. Herkes sitesine koyma yarışında. Ordan burdan araklayıp, kendi bulmuş havasında. Yanlış tarif koysa haberi yok...

Ben de Antep Kurabiyesi tarifi araken çok güldüğüm anlar oldu. Aslında tarif her yerde aynı ama değiştirecekler ya işte o zaman işi çıkmaza sokmuşlar...

Bari karışma, orjinal haliyle kalsın da alanın işine yarasın. Değiştirince malzemeler ve bazen en önemli açıklama cümlesi değişiyor. O zaman çık işin içinden çıkabilirsen...

Not: Antep kurabiyesini halen deneyemedim. Denediğim zaman paylaşacağım...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1681


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2013, 05:20:51 ÖÖ »

haklisiniz bundan dolayi internetten tarif alip deneme yapmaktan vaz gectim.
Zamaninda acibadem kurabiye yapmak icin belki 3 4 kg badem tozu harcamisimdir sonuc fiyasko ...

Esasinda cogu yaptiginin ne oldugunu bilmediginden dolayi....tutmadikca tadmadıkca koklamadikca bilmedigin birseyi nasil yapar , tarif yazar , tavsiye edersin.


 
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler