Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 25, 2017, 10:21:27 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bayram Hazırlıkları...  (Okunma Sayısı 3193 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« : Ekim 11, 2013, 01:05:51 ÖS »

Bayramda ekmek yapmaya vakit bulamayacağım için bugün ES'deki Pane Casalingo tarifini denedim. Çizik atma konusuna girmeyeceğim.
 

Uzun süredir tam buğday ve çavdar unu kullanmadığı fark ettim. 2 cup 650 randıman 1 cup tam buğday 1 cup çavdar unu ile roll ekmekler yaptım. Huzurlarınızda...


Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2013, 07:28:09 ÖÖ »

Ellerinize sağlık, ekmekleriniz çok güzel görünüyorlar... 

Çizik konusunda bana göre öyle kayda değer bir sıkıntı yok. Fırın kabarmaları da çok güzel olmuş.

Özellikle beyaz unla yapmış olduğunuz ekmeğin dokusu da güzel görünüyor. Az biraz renk konusunda bir sıkıntı halen devam ediyor.   
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2013, 09:20:39 ÖÖ »

Teşekkür ederim. Ev yapımı ekmek gibisi yok. Kesinlikle çok lezzetli oluyorlar. Nadiren de olsa bazen marketten ekmek almak zorunda kalıyorum. İnanır mısınız tat alamıyorum, yiyemiyorum.

Bu bir tutku, bıraksalar hergün ekmek yaparım herhalde.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2013, 11:15:24 ÖÖ »

Baget konusunda büyük atılım var.

Roll ekmekler zaten sizden soruluyordu.

Şekil ve hacim olarak süper, çok da güzel kabarmışlar.

Başka ne diyelim  .
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2013, 12:31:32 ÖS »

Teşekkür ederim. Ev yapımı ekmek gibisi yok. Kesinlikle çok lezzetli oluyorlar. Nadiren de olsa bazen marketten ekmek almak zorunda kalıyorum. İnanır mısınız tat alamıyorum, yiyemiyorum.

Bu bir tutku, bıraksalar hergün ekmek yaparım herhalde.

Kesinlikle katılıyorum... 

Ben hergün olmasa da 1 gün durup 1 gün yapıyorum. Yaptığım ekmek 2 gün yetiyor. Çok sıkışırsam her zaman hazır bekleyen mayasız bazlama hamurum var. Tavada pişirip afiyetle yiyoruz...


Bu arada birşey dikkatimi çekti. Çizikleri sol elle mi atıyorsunuz? Sol elinizi mi kullanıyorsunuz? Gerçi önemli değil de, sadece meraktan, çiziklerin yönü ters görünüyorda... 
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2013, 02:52:05 ÖS »

Baget konusunda büyük atılım var.

Roll ekmekler zaten sizden soruluyordu.

Şekil ve hacim olarak süper, çok da güzel kabarmışlar.

Başka ne diyelim  .

Teşekkür ederim Sayın Soberman.  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy




Teşekkür ederim. Ev yapımı ekmek gibisi yok. Kesinlikle çok lezzetli oluyorlar. Nadiren de olsa bazen marketten ekmek almak zorunda kalıyorum. İnanır mısınız tat alamıyorum, yiyemiyorum.

Bu bir tutku, bıraksalar hergün ekmek yaparım herhalde.

Kesinlikle katılıyorum... 

Ben hergün olmasa da 1 gün durup 1 gün yapıyorum. Yaptığım ekmek 2 gün yetiyor. Çok sıkışırsam her zaman hazır bekleyen mayasız bazlama hamurum var. Tavada pişirip afiyetle yiyoruz...


Bu arada birşey dikkatimi çekti. Çizikleri sol elle mi atıyorsunuz? Sol elinizi mi kullanıyorsunuz? Gerçi önemli değil de, sadece meraktan, çiziklerin yönü ters görünüyorda... 

 Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Hayır Sayın TigerX solak değilim ama biraz tersim sanırım. Tamamen terslikten. 
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler