Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 25, 2017, 03:32:22 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Az Pişmiş Ekmek  (Okunma Sayısı 15019 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« : Haziran 19, 2013, 12:01:52 ÖS »

Aslında bu ekmeğe uygun bir başlık bulamadım. Geçen hafta İngiltere'deydim. Marketi gezerken paketli bir şekilde diğerlerinden çok farklı, sanki hamur gibi bir ekmek gördüm. Elime aldığımda baget ekmek olduğunu fark ettim. Ama kabuk rengi beyazdı. Sonra öğrendim ki marketlerde bu çeşit ekmekler satılıyormuş. Isıtılmış fırında 10 dk pişirerek sabah sıcak ekmek yeme fırsatı doğuyormuş. Her çeşidi vardı. Daha önce böyle bir şey görmediğim için ilgimi çekti. Sizlerle paylaşmak istedim.

Ne kadar sağlıklıdır tabi ki tartışılır ama denemek için bir paket aldım.



Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2013, 12:05:25 ÖS »

Hoş geldiniz.

Lezzet olarak nasıl buldunuz?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2013, 12:09:05 ÖS »

Hoş bulduk. Marketten aldığımız ekmeklerden çok daha lezzetli. Ama bir ay boyunca bozulmadan naylon bir poşette kalabiliyorsa, katkı madde oranının yüksek olduğunu zannediyorum. Dokusu ve tadı gerçekten hoş. Bu ekmeği tattığım da baget ekmek yapmayı çok istedim.
Logged
aysuasya
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 179


« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2013, 02:28:22 ÖS »

Hosgeldiniz @cambaz :)
Saglikli mi tabi tartisilir ama ne guzel fikir degil mi Cheesy
Sabah sabah on dk da hoop sicak ekmek yemek
Logged

Arcelik 2715
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2013, 10:19:31 ÖS »

Bu uygulamayı bir ara Hacettepe Beytepe Yerleşkesinde bulunan Şok Markette görmüştüm.

Köşeye özel bir fırın kurulmuş, donmuş ya da yarı pişmiş ekmek ve türevlerini (simit ve muhtelif ekmekler) ihtiyaç sayısınca fırınlayıp sıcak sıcak satıyorlardı. Baget, ciabatta, somun ekmek, poğaçamsı bazı mamuller görmüştüm. İlgimi çekmişti.

Bu arada özel elektronik postalar aldım.

Dondurulmuş hamurların çözülme sonrası fırınlandığında eski randımanını vermediğine dair şikayetler bulunan ve çözüm önerileri isteyen bazı elektronik postalar almıştım.

Çözüm olarak da katkı maddeleri devreye giriyordu.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2013, 12:33:19 ÖÖ »

Hoşgeldiniz @cambaz ...

O kadar uzun süre rafta veya dolapta hem de üstelik tam pişmeden bekleyebilen ürün içerdikleri açısından bir zehir deposundan farksızdır. Onca zaman beklediği halde lezzetini ve dokusunu da kaydetmiyor üstelik...

Şimdilerde bu tür ürünlerle insanımızı zehirlemek istiyorlar. Neymiş, sıcak sıcak ekmek yeme imkanı sunuyorlarmış. Oysa bir de bu zehirleri sıcak sıcak yediğimizde neler oluyor acaba !!!  Kaç kat zehirleniyoruz...  merdane

İşte bu nedenle geğil mi; eve kendi ekmeğimizi, kendimiz yapma telâşımız, gayretimiz...
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2013, 10:15:32 ÖÖ »

Hoş bulduk Sayın @aysuasya ve @TigerX :)

Ben açıkçası biraz da sizlerle paylaşmak için alıp oralardan getirdim. Dediğiniz gibi evde ekmek yapma sebebimiz bu katkı maddeler değil mi? Ben şu an Yavaşlatılmış Mayalı Süper EYM ekmeği pişiriyorum. Pişince paylaşırım. Sanırım unumu değiştirmem lazım.  :S
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2013, 12:10:52 ÖS »

Bence dondurulmuş ya da yarı fırınlanmış ekmek uygulaması bu işe adım atmak isteyenler için bir fırsat.

En azından evde sıcak ekmek imkanı verdiği için başlangıç olabilir  .

Bir adım sonrasında da tamamını kendi yapmak isteyeceğinden farklı bir EYM uygulaması gibi düşünüyorum  .

Örnek olmasının yanında ayrıca bizi düşünüp bu eziyete katlandığınız için çok şımardık, haberiniz olsun  Cheesy.

Kıymet verilmek ne güzelmiş  Roll Eyes.

Jestiniz için minnettarız  evet.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2013, 12:17:24 ÖS »

Bu sitenin her köşesinde emek var. Ufak bir yardımım olduysa ne ala.  evet
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler