Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 23, 2017, 08:35:05 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yulaf Kepeği ile EYM EKmek Yapımı  (Okunma Sayısı 14619 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
auzun
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5



« : Mayıs 30, 2013, 04:41:52 ÖÖ »

Merhaba,
Öncelikle forumda değerli fikir, bilgi ve tecrübesini paylaşan herkese teşekkürü bir borç bilirim.
Yaklaşık 1 yıldır yulaf kepeği yada yulaf kepeği karışımından ekmek yapıyorum (dukan diyeti yapıyorum)
Önceleri krep yaptım sonra sıkılınca deneme yanılmayla fırında orta lezzette bir tuzlu kek havasında bir lezzet keşfettim.
Eşimde bu diyete dahil olunca EYM almak farz oldu.
Sorum şu: Yulaf kepeğiyle EYM'sında hiç deneme yapan oldumu?
Bu akşam ilk kez deneyeceğim.
Fırında yaptığım ölçüleri kullanarak EYM'de yapsam sizce doğru sonuç alırmıyım?
Çok korkuyorum yardım edin lütfen
Saygılarımla
Logged

Ekmek Yapmak Zor Zanaat
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2013, 04:56:35 ÖÖ »

Dukan diyeti icin uyguladiginiz yulaf kepegi ekmegi formulu nedir.

Dukan diyetinden bir sonuc alabildiniz mi ?

Logged
auzun
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5



« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2013, 05:55:11 ÖÖ »

Yulaf Kepeği ile yaptığım ekmek
8 yk yulaf kepeği
2 yumurta
3 yk süt tozu
maya
tuz
bir miktar süt (kek kıvamında bir yumuşaklık elde ediyoruz)
mayalandıktan sonra tepsiye döküp 150 derecede 20 dk pişiriyorum

Dukan diyetinden sonuç aldımmı? evet
Severek ve zorlanmadan yaptığım bir diyet metodu
Ben 23kg, eşim 8kg, annem 14 kg verdik.

Diyette sonuca ulaşsakta yulaf kepeği tüketimi konusunda diyet prensibi olarak hayat boyu kullanmamız gerekiyor.
Bu nedenle EYM ile yapılan bir ekmek çeşidi öğrenmek şart oldu
Logged

Ekmek Yapmak Zor Zanaat
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2013, 06:09:52 ÖÖ »

Sanirim dukan diyet kitabındaki peksimet gibi olan tarife benziyor bi ara arkadasa maya koymadan  yapiyordum
Kilo veremeyip kilo alinca birakti... bende yapmaz oldum

olcu miktari eym icin az gibi gorundu denemek lazim tugla gibi birsey olmasin



Yulaf Kepeği ile yaptığım ekmek
8 yk yulaf kepeği
2 yumurta
3 yk süt tozu
maya
tuz
bir miktar süt (kek kıvamında bir yumuşaklık elde ediyoruz)
mayalandıktan sonra tepsiye döküp 150 derecede 20 dk pişiriyorum

Dukan diyetinden sonuç aldımmı? evet
Severek ve zorlanmadan yaptığım bir diyet metodu
Ben 23kg, eşim 8kg, annem 14 kg verdik.

Diyette sonuca ulaşsakta yulaf kepeği tüketimi konusunda diyet prensibi olarak hayat boyu kullanmamız gerekiyor.
Bu nedenle EYM ile yapılan bir ekmek çeşidi öğrenmek şart oldu
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2013, 08:14:18 ÖÖ »

Yulaf Kepeği ile yaptığım ekmek
8 yk yulaf kepeği
2 yumurta
3 yk süt tozu
maya
tuz
bir miktar süt (kek kıvamında bir yumuşaklık elde ediyoruz)
mayalandıktan sonra tepsiye döküp 150 derecede 20 dk pişiriyorum

Burada mayanın işleyeceği bir ortam oluşmuyor.
Dolayısıyla kabarmayı sadece yumurta sağlayacak, o da yeterli olmaz.
EYM'de hayal kırıklığı olabilir çünkü malzeme ve yöntem EYM mantığına ters.
Sadece glütensiz ekmek uygulamasına benzeyen bir çalışma yapabilirsiniz, o da en iyi ihtimalle kek gibi işlem görecektir. Ancak kek kadar kabarma beklemeyin.

Benim aklıma gelen yulaf kepeği miktarını artırıp yoğrulmayan ekmek tekniği ile malzemeyi zorlamak daha uygun gibi görünüyor.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
auzun
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5



« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2013, 11:44:53 ÖS »

dün ilk denememin sonucunu sabırsızlıkla paylaşıyorum.
fırında yaptığım ölçüleri birebir uyguladım.
9 yk yulaf kepeği karışımı
2 yumurta
3 yk süttozu
biraz maya
tuz
15 yk süt
hızlı programda çalıştırdım, orta kabuk seçtim
Sonuç harika oldu, kabuğu çıtır çıtır tadı bildiğiniz mısır ekmeği lezzetinde oldu.
Kendimi geliştirdikçe paylaşmaya çalışacağım.
Logged

Ekmek Yapmak Zor Zanaat
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2013, 01:46:31 ÖÖ »

Elinize Saglik
Dukan diyeti yapanlara sizden bir yenilik fotograf var mi ?
Logged
auzun
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5



« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2013, 01:55:02 ÖÖ »

bu yaptığım küçük ölçülerle olduğundan minik bir ekmek oldu,
haftasonu yenilerini deneyip mutlaka foruma ekleyeceğim
Logged

Ekmek Yapmak Zor Zanaat
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2013, 03:59:58 ÖÖ »

Benim aklıma gelen yulaf kepeği miktarını artırıp yoğrulmayan ekmek tekniği ile malzemeyi zorlamak daha uygun gibi görünüyor.

Ben halen fikrimde ısrarcıyım  evet.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler