Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 22, 2018, 06:59:35 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kefirli Esmer Ekmekçikler  (Okunma Sayısı 3931 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 400



« : Mayıs 26, 2013, 08:28:48 ÖÖ »

Roll ekmeklere bir yenisini daha ekledim. Bu seferki kendi tarifim sayılır. Kattım katıştırdım çavdar, tam buğday ve 650 randıman unu kefirle yoğurdum ve ortaya bunlar çıktı. Yumuşacık ekmekler....  yemek



Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2013, 08:41:15 ÖÖ »

elinize saglik

Son mayalandirmayi hamurlarin uzerini naylon orterek ve biraz daha buhar destegi ile pisirmeyi denerseniz ekmekler daha canli renkli olacagini dusunuyırum

Paylasim icin tesekkurler
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2013, 09:14:38 ÖÖ »

Dikkat edin, porsiyon ekmek ustalığına doğru bir gidiş var  Cheesy.

Bundan sonra adınız porsiyon ekmeklerle anılacak gibi, benden söylemesi  .
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 400



« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2013, 09:20:45 ÖÖ »

Çok teşekkür ederim.  Cheesy Cheesy Cheesy İnşallah övgülerinize layık olurum.

2. resim fotoğraf makinesinin ayarı ile oynadığım için rengi tamamıyla donuk çıkmış. Ama söylediğiniz gibi rengi bana da mat geldi. Buhar desteği konusunda gerekeni yaptığımı zannediyorum ama demek ki eksik bir şeyler var.

Fırının tabanına metal tabak içinde buz koyuyorum. İlk 5 dk içinde buhar desteği veriyorum ama nerede yanlış yaptım bilemiyorum.

Bugün somun ekmek yapma niyeti ile yoğurdum hamuru sonra kesme derdi yok, görüntüsü güzel, bayatlamıyor derken yine roll ekmeklere döndüm.
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2013, 09:50:46 ÖÖ »

Ellerinize sağlık, bu tür ekmek işini iyi başardınız.     

Bu türden ekmek yaparsam sizden öğrenecek çok şeyim olacak gibi...   
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 400



« Yanıtla #5 : Mayıs 26, 2013, 10:01:32 ÖÖ »

Ellerinize sağlık, bu tür ekmek işini iyi başardınız.     

Bu türden ekmek yaparsam sizden öğrenecek çok şeyim olacak gibi...   

 Embarrassed  Embarrassed Estağfurullah. Sizlerin önerileri ve tavsiyeleri ile yavaş yavaş ilerliyorum.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler