Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 25, 2017, 10:22:08 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Zeytinyağlı Ekmekçikler  (Okunma Sayısı 14373 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #30 : Kasım 03, 2013, 09:38:53 ÖÖ »

Teşekkür ederim. Şehirdışından gelen misafirlerim için yapmıştım, fotoğrafları şipşak çektim. Ekmekler ortadan kaybolmadan ölümsüzleştirmek istedim. Cheesy
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #31 : Kasım 03, 2013, 11:53:08 ÖÖ »

Ekmekçikçimiz, çok yaşa  :tamam:.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #32 : Kasım 03, 2013, 12:02:44 ÖS »

 yippi yippi Sayenizde
Logged
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #33 : Kasım 03, 2013, 12:10:29 ÖS »

Sanırım problemin ne olduğunu buldum. İkinci kabarma da ekmeğin üzerine nemli bez örtüyordum. Bu sefer kalın tülbent tarzı bir bez örttüm. Veee çizikler böyle oldu.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #34 : Kasım 03, 2013, 12:46:43 ÖS »

Sanırım problemin ne olduğunu buldum. İkinci kabarma da ekmeğin üzerine nemli bez örtüyordum. Bu sefer kalın tülbent tarzı bir bez örttüm. Veee çizikler böyle oldu.

Çizikleri tülbent yapmış gibi anlaşılıyor  question
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #35 : Kasım 03, 2013, 12:56:49 ÖS »

 Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Ekmeğin üstü nemli kalmadığı için fırınladığımda çizikler daha belirginleşti. Ben tekniklerden pek anlamıyorum sadece yaparak yaşayarak öğreniyorum.
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #36 : Kasım 03, 2013, 01:10:53 ÖS »

Elinize sağlık, çok çok güzel olmuşlar...   

Bu kadar küçük ekmekçüklere ben böyle çizik atamam.   Sad   

Sizi tebrik ediyorum...     
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #37 : Kasım 03, 2013, 01:35:13 ÖS »

Saolun. Cheesy Çizik konusunda takıntılarım vardı çok şükür bu sefer şeytanın bacağını kırdım.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #38 : Kasım 04, 2013, 01:11:06 ÖÖ »

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Ekmeğin üstü nemli kalmadığı için fırınladığımda çizikler daha belirginleşti.

Bu konu çok ilginç. Teorik olarak tam tersi olması gerekiyor...

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #39 : Kasım 04, 2013, 06:24:13 ÖÖ »

Sayın Soberman benim yaptığım hata ekmeklerin üzerini nemli bezle örtmekti. Bir saat sonunda ekmeklerin üstü yumuşuyor be çizik atarken sorun yaşıyordum. Şimdi ise ince pamuklu bir bezle örttüm, böylelikle hamurun formu değişmedi. Aynı tekniği yarın baget ekmeklerde deneyeceğim. Eğer aynı sonuçla karşılaşırsam tekniği onaylayacağım.  
« Son Düzenleme: Kasım 04, 2013, 06:25:51 ÖÖ Gönderen: cambaz » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #40 : Kasım 04, 2013, 07:50:39 ÖÖ »

Şimdi oldu  evet.

Hatırlarsanız hep "hamurun pürüzsüz yüzü" diye bir ifade kullanıyoruz. Bundan amaç hamurda bir yüz seçerek bunu sürekli yukarı getirmek ve gerdirmek olmaktadır. Bu sayede hem gluten yayılımı artmakta, hem de günün sonunda hamur fırına girmeden hatasız ve kolayca çizilecek bir yüzey ortaya çıkmaktadır.

Güzel gidiyorsunuz, aynen devam...
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
oykum
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 188



« Yanıtla #41 : Kasım 04, 2013, 10:39:08 ÖÖ »

Harika görünüyorlar, ellerinize sağlık
Logged
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler