Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 22, 2018, 07:12:29 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hafta sonu pidesi  (Okunma Sayısı 5764 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
incid
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« : Mayıs 11, 2009, 01:58:03 ÖÖ »

Bu hafta sonu akşam yemeği için yapmış olduğum pidenin tarifini resimleriyle birlikte aşağıda veriyorum.

420 ml. su
5.5 büyük ölçek (tbsp) sızma zeytinyağı
2.5 küçük ölçek (tsp) tuz
720 gr. beyaz un
4.5 küçük ölçek (tsp) aktif kuru maya

Malzemeleri yukarıdaki sıra ile EYM'ye yerleştirdim. Hamur hazırlama programını çalıştırdım. 1 saat sonra programı durdurup hamuru makineden çıkardım. Hamuru masanın üstünde uzun bir şekle getirdim ve katlayarak aynı işlemi 4 kez tekrarladım. Ardından oklava ile açtım, yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerinde yarım saat daha mayalandırdım. Önceden ısıtılmış fırında (210 derece) 20-25 dk. pişirdim. 
Logged
d~k
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 186


« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2009, 03:00:59 ÖÖ »

 yemek
çok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık,tarif için çok teşekkürler...
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2009, 03:03:18 ÖÖ »

Ramazan yaklaşıyor. Bunu gördükten sonra sizden GARANTİLİ bir ramazan pidesi istiyoruz.  Roll Eyes
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
incid
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2009, 04:10:44 ÖÖ »

bunlar zaten Ramazan'a yönelik hazırlık çalışmalarım, henüz acemi olduğumdan garantili tarif vermeye cesaret edemiyorum, onu sizlerden bekliyorum :)
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2009, 04:18:00 ÖÖ »

@mbirol yapınca, bir de yanına kargo ile gönderme garantisi verince yapılabilir olduğunu görmüştük. 

Bence sizde gayet iyi gidiyorsunuz. Pide yapmak uzmanlık ister. Hamuru özeldir, pişirmesi zordur. Ancak, yemesi hoştur. 

Ramazan pidesi ile birlikte İçli Pideyi de istiyoruz.  yippi

İtiraz durumunda listeyi uzatabiliriz. 
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
kkilis
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4


« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2010, 03:49:41 ÖS »

iyi günler,

sayın @incid'in tarifini,
ekteki fotoğrafların tarihlerinden de anlaşılacağı gibi,
iki kez denemiştim.

ikinci denemeye bir miktar, 100 gr kadar,
tam buğday unu becayişi yaptım.

hazırlanışı, tariftede olduğu gibi,
gayet kolay..

lezzet,
ekmek yeme hissi veriyor..

iyi çalışmalar

ilk deneme fotoğrafı
Logged
kkilis
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4


« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2010, 03:55:09 ÖS »

..
ikinci deneme fotoğrafları
(1/2)
Logged
kkilis
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4


« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2010, 03:56:30 ÖS »

..
ikinci deneme fotoğrafları
(2/2)
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2010, 09:09:34 ÖS »

Bana pideden ziyade nefis köy ekmekleri gibi göründü.

Hani şu iyice pişsin diye üzerine birazıcık basılan ekmeklerden.

kabuk karamelize, doku da enfes görünüyor.

Ellerinize sağlık.

Afiyetle...
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
i_yi
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 30


« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2010, 01:54:03 ÖS »

aa..ne hoş pideler öyle..
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler