Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 26, 2017, 07:24:34 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ev ekmegi yapiyorsunuz,peki ya yogurt?  (Okunma Sayısı 23021 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aysuasya
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 179


« Yanıtla #45 : Ocak 28, 2015, 03:26:23 ÖÖ »

http://www.dokuzuncubulut.com/index.php/temel-tarifler/280-yogurt.html son donemlerde mayalama yontemimi degistirdim .su blokta yazan mayalama tarzi daha az sulu yogurt mayalamamizi sagliyor
 Emege saygi deyip ogrendigim yerin linkini veriyorum..
Logged

Arcelik 2715
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #46 : Ocak 28, 2015, 05:52:44 ÖÖ »

http://www.dokuzuncubulut.com/index.php/temel-tarifler/280-yogurt.html son donemlerde mayalama yontemimi degistirdim .su blokta yazan mayalama tarzi daha az sulu yogurt mayalamamizi sagliyor
 Emege saygi deyip ogrendigim yerin linkini veriyorum..


Geçenlerde evde eşimin yaptığı yoğurt misafirlerce kaşıklanarak bitirilince püf noktasının az daha sıcak mayalamak ve almasını sağlamak olduğunu eşim ağzından kaçırmıştı.

Bizdeki yoğurtlar da hem tatlı hem de katı kıvamda oluyor.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
aysuasya
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 179


« Yanıtla #47 : Ocak 28, 2015, 06:52:01 ÖÖ »

Esinizin puf noktasi eminimki onun tebrubesinden kaynaklaniyor.
Cunku ben daha az sicaklikta yaptiklarimda ayran kivaminda bir sivi elde ettim.
Sivi diyorum cunku tadi ne yogurt nede suttu..
Yukaridaki yontemse bana gore garantici bir yontemdir .neden ?
Sicaklik hafif el yakar kivamda oldugunda mayalayip kabin kapagini KAPATMADAN bir ortuye sariyoruz.bu da sutun buharinin yukariya cikmasini saglayarak kati kivamda yogurt elde etmemizi sagliyor.
Ola ki azicik sicak mayalamis olsak da sorun olmuyor cunku kapagi kapali olmadigindan sicaklik cabuk dusuyor.su kis aylarinda once bir  saat sariyorum.sonrada petegin ustune koyuyorum.
Bide bunu bimin gunluk sutunu microdalgada isitip yapiyorum :)
Bu ara usengecim :)
Yogurt konusunda basarisiz olanlar varsa denenmesini siddetle tavsiye ederim. .
Logged

Arcelik 2715
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #48 : Ocak 28, 2015, 07:12:28 ÖÖ »

Yukarıdakilere ilaveten bir püf daha, buzdolabına kaldırıldığında da ağzı hava alabilir olup, 24 saat bekleniyor.

Alın size koyun yoğurdu kıvamında lezzetli inek yoğurdu.

Piyasa yoğurdunu ya da elde mayalanmış cıvık yoğurtlara yiyemiyoruz maalesef  .
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
aysuasya
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 179


« Yanıtla #49 : Ocak 30, 2015, 07:40:49 ÖÖ »

@soberman haklisiniz dolaba kaldirdiktan sonrada kapaginda damlaciklar oluyor.annem kapaksiz koyuyor yogurdunu .
Ben nedense kapaksiz hicbirsey koyamiyorum dolaba..
Agzini strec filmle kapatim kurdanla iki delik acavbiliruiz aslinda..
Logged

Arcelik 2715
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler