Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 26, 2017, 07:34:20 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ev ekmegi yapiyorsunuz,peki ya yogurt?  (Okunma Sayısı 23023 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #30 : Mayıs 29, 2013, 05:47:53 ÖÖ »

bende bugun cig sut bulup

1 lt cig sut + 1 lt gunluk sise sut + 70 gr yogurt + 80 gr sut tozundan yogurt mayaladim su an mayalaniyor.
Eger nisastayi sutle pisirmeden sadece karistirirsaniz mayalanma sonunda kabin altinda sır seklinde nısasta cokuyor.
Sanirim gecen seferki hatam buydu

 
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #31 : Mayıs 30, 2013, 12:21:05 ÖÖ »

Gecenlerde yogurt yapma kaplarinin koyu renk olmasi ile ilgili bir cumle yazmistim.

Kaynagi buldum. Kaynakta Mayalanan sut isigi sevmez  bunun icin koyu renk kavanoz kullaniniz gibi aciklama vardi.



ben ise kendi capimda yaptigim bir mayalanma dolabini iki lamba ile isitiyorum lambalar ucuz bir termostata bagli termostat max 40 dereceye kadar islem gordugunden termostati bir kat asagida tutuyoum (seyyar)

Tel rafin uzerine mayalanmis sutleri koyup alttan isiyi veriyorum.  Acaba yanlis mi yapiyorum...  Undecided

belki alttan usten koyu renk bir bezle sarip o sekilde mayalayabilirim...



Logged
aysuasya
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 179


« Yanıtla #32 : Mayıs 30, 2013, 01:20:53 ÖÖ »

@ekmek2009 dun yaptigim yogurtlarin ikisinide ortmustum.isik gormemislerdi ama katkisiz olan cok sulandi.karanligin artisini goremedim.
Ama biryandanda annelerimiz hep ustunu orterler..son zamanlarda pratik yontem kapali durumdki firina koymak:)yine karanlik ortam.bir kac kere daha ustunu orterek calisayim bakalim..
Logged

Arcelik 2715
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #33 : Mayıs 30, 2013, 02:46:41 ÖÖ »

Benim uyguladigim ayni olculeri arkadasimda uygulamis onunki de iyi olmus ancak daha yumusak.

Sutun sicakligini parmaklan mi olcuyorsunuz ufak bir termometreniz var mi ?

Ornek olarak benim elim sicaga cok dayaniklidir. Serce parmaginin dayandigi sicaklik derler ya ben bir kac sefer boyle yaptim sonunda baktim ki sutun sicakligi 65 dereceye yakin muhakkak maya oluyordu.

Cig sutu kaynamaya basladigi an ocaktan alip soguk su icine oturup 50 dereceye dusurun az biraz sutle yogurudu cozup sute ekleyin. (arzu ederseniz sut tozu ekleyin)
Bundan sonra sicakligin sabit kalmasi onemli sabit 45-50 derece arasinda 3 - 4 saate yogurdunuz olacaktir min bir gunde buz dolabinda bekletin.

Sicakligi sabit tutmak icin degisk yontemler deneyebilirsiniz. Firin, sicakligi cok iyi muhafaza edecek ortu , 50 derece termostati olan fritoz veya buyuk semaver
agizlari siki kapali kavanozlari su dolup fritoz veya semavere koyup sicakligi 45-50 dereceye ayarlayabiliriniz

 
Logged
aysuasya
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 179


« Yanıtla #34 : Mayıs 30, 2013, 03:44:32 ÖÖ »

Termometre var ama bebekler icin:)yogurt mayalarken hic kullanmadim.acaba bebek tr] Termometresini kullansam olur mu lol
Ben yogurdu susuz olani gormedigim icin bu durumdan hic rahatsiz olmamistim
Suyundan Pogaca yapiyordum haftada bir yemek
Simdide ekmek yapiyorum yogurt suyuyla yemek
Logged

Arcelik 2715
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #35 : Mayıs 30, 2013, 04:08:01 ÖÖ »

Bebelere kullanilan Medical Termometreler sanirim 42 43 un uzerine cikmaz.
http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market/saplama-termometre-trotec-bt20-63034807

Yogurt muhakkak su verecektir ama kendisini birakip bebe yogurdu gibi olmasin....
Gecenlerde suzme yogurt yapmak icin suzme isleminden sonra oldukca bi yogurt suyu cikti Siseye doldurup dolaba..

Yoğurt Suyunun Faydaları – Yoğurt Suyunun Yararları
yoğurt suyu
Yoğurdun suyu vitamin ve mineral deposu bir içecek olarak gerek cilde faydaları, gerekse yağ yakıcı etki nedeniyle kilo vermek için kullanılması, bu içeceğin kullanılması için başlı başına bir sebep olarak görülebilir. Yoğurt suyunun sağlığa faydaları ve varsa olası zararları hakkında bilgi vereceğimiz bu makalede ayrıca yoğurt suyu zayıflatırmı, yoğurt suyu tüy döker mi, böbrek taşı düşürücü bir içecek olarak kullanımı nasıldır gibi yoğurt suyu hakkında merak edilenleri cevaplayacağı.

Yoğurt suyunun sağlığa faydaları:

her şeyden evvel yoğurt suyu tam manasıyla bir vitamin, protein ve mineral deposudur. Özellikle yurdumuzda bir çok çocuğun büyüme geriliğinin temel nedenlerinden bir tanesi olan Riboflamin (B2) vitami yoğurt suyunda bolca bulunmaktadır. Bir çok çocuğun süt içmekten mahrum olduğu ülkemizde heba edilen yoğurt suları ile onbinlerce çocuğun gerek zihinsel gerekse fiziksel sağlığı garanti altına alınabilmektedir. Yoğurt suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren şey, yoğurt suyunda bulunan B2 vitaminidir. Yoğurtta bol miktarda bulunan B2 vitamini eksikliğinin, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olduğunu ifade eden Budak, “B2, Türkiye’de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biridir. Bu nedenle yoğurt suyunun değerlendirilmesi sağlık açısından önemlidir. B2 vitamini, vücuttaki protein, karbonhidrat ve yağlarla etkileşim içine girerek, onların kullanılmasını kolaylaştırır. Böylece vücut bunlardan daha çok yarar sağlar” dedi.

Yoğurt suyunun içerisinde bulunan bakteriler antikanserojen etkisi nedeniyle kanser hastalıkları daha başlamadan önlenmekte ve vücutta kötü huylu tümörlerin gelişimi yoğurt suyunda bulunan probiyotikler sayesinde önlenmektedir. Yoğurt suyunun içindekiler sadece b2 vitamini ile sınırlı değildir. Ayran, kalsiyum ve potasyum içermesi nedeniyle özellikle kemik ve dişlerin oluşumuna olumlu etki yapar. Ayran ayrıca, A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile protein deposudur. Ayran, kolestrerol miktarının azaltılmasının yanısıra, toksit maddelerin notralizasyonunu sağlar, vücudun sıvı dengesini korur. Bu nedenle, yoğurt suyu ayran olarak da değerlendirilebilir.

Yoğurt suyu kadınlarda istenmeyen tüylerden kurtulmak için bitkisel çözüm amacıyla da kullanılmaktadır. Yoğurt suyu tüy aldırmak için doğal bir iksir olarak istenmeyen tüylere bitkisel ve kesin çözüm sunmaktadır.

Yoğurt Suyu Böbrek Taşı düşürmek için de kullanılabilen bir içecektir. Yoğurt suyunun bileşenleri böbrek taşlarını eritir ve zararsız büyüklükteki parçalara ayırarak vücuttan idrar yoluyla atılmasını sağlar. Böbrek kumları ve böbreklerde taş şikayeti olanların ufak çaptaki kum ve taşları düşürebilmeleri için yoğurt suyu içmeleri önerilmektedir. yoğurdun sarı suyunun faydaları arasında böbrekleri temizleyici yararı da bulunmaktadır.

Yoğurt suyunun cilde olan faydaları nedeniyle özellikle cildi beslemesi, cilt kırışıklıklarına, cilt lekelerine ve sivilcelere karşı doğal tedavi olanağı sunan bir sıvı olmasını da gündeme getirmektedir. Cildi gençleştiren ve güzelleştiren yoğurt suyunu değişik bitkisel maskelerle denemenizde hiç bir mahsur bulunmamaktadır. Yoğurt suyunun PH değeri 4 olup alkali bir yapıdadır ve cildin asit dengesini nötr edici özelliği vardır.

Yoğurt Suyu Zayıflatırmı

Mideyi uzun süre tok tutması ve kalori bakımından fakir bir içecek olmasından dolayı yoğurt suyu kilo vermek ve zayıflamak için rahatlıkla kullanılabilir. Hem böylece diyetlerin yıpratıcı etkisine karşı vitamin ve mineral deposu yoğurt suyundan da faydalanmış olurız.
Yoğurt Suyundan Ne Yapılır?

Yoğurt suyunun düzgün bir biçimde kullanılması ve faydalarından azami ölçüde yarar elde edilmesi için Yoğurt suyu bu nedenle kesinlikle dökülmemelidir. İçilebiliyorsa içilmeli, içilme fırsatı yoksa, ekmek, kek, yemek ve kurabiyelere ilave edilmeli ve bu şekilde tüketilmelidir.

 

Termometre var ama bebekler icin:)yogurt mayalarken hic kullanmadim.acaba bebek tr] Termometresini kullansam olur mu lol
Ben yogurdu susuz olani gormedigim icin bu durumdan hic rahatsiz olmamistim
Suyundan Pogaca yapiyordum haftada bir yemek
Simdide ekmek yapiyorum yogurt suyuyla yemek
Logged
aysuasya
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 179


« Yanıtla #36 : Mayıs 30, 2013, 04:59:15 ÖÖ »

Yogurt suyunun faydalarini paylastiginiz icin tesekkurler.bilmedigim seyler varmis..
Ayrica benim yogurdum sulu olmuyor diyenler uzulmesinler suyunu icinde tutmustur lol
Bizim evde 2 bebek (biri 2.5 yas,biri 5 aylik) oldugu için cok sorun olmuyor bebe yogurdu yapmak lol
Arada bir deneme yapip ileriki yillarda daha katı yogurt yemek icin calismalar yapayim bari
 Bide ben kil comlekler duymustum yogurt mayalamak icin.Zannediyorum ki comlek suyunu emiyor I yuzden daha katı kivamli yogurt olmasini sagliyor.fakat buda yazmis bulundugunuz faydalardan bizi mahrum birakiyor..
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2013, 05:05:29 ÖÖ Gönderen: aysuasya » Logged

Arcelik 2715
aysuasya
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 179


« Yanıtla #37 : Haziran 01, 2013, 11:54:28 ÖÖ »

Iki gundur nisastali mayaladigim yogurdu yiyoruz.sulanma Diger yogurttan daha az.tadi daha tatlimsi.bundan sonra nisastali yapacagim.Boyle daha cok sevdik..
Sutu nisastali kaynatmamistim ancak sut yeni ocaktan inmisti .@ekmek2009  sizin bahsettiginiz gibi bir sorun olmadi.bide kaymak daha fazlaydi,ilgisi varmi bilmiyorum henuz..
Logged

Arcelik 2715
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #38 : Haziran 01, 2013, 01:07:09 ÖS »

Acaba asagiaki nisastalarin seker orani nedir ?
Mısır nişastası                              
Patates nişastası
Pirinç nişastası
Buğday nişastası

Gecen sene yogurt mayalarken agar agar kullanmayi denemistim jelatimsi bir sertlik vermisti.
Elimde yogurt mayalamanin uc kagitlari gibi bir dokuman vardi bulursam paylasirim.



« Son Düzenleme: Haziran 01, 2013, 01:09:14 ÖS Gönderen: ekmek2009 » Logged
aysuasya
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 179


« Yanıtla #39 : Haziran 02, 2013, 01:50:05 ÖÖ »

Aynen yazdiginiz gibi olabilir siralama:)
Tatli patateslerde var ama.bilgi sahibi degilim.sadece yorum yapiyorum.benim yaptigim bugday nisastasiydi. Dokumaninizi paylasirsaniz seviniriz elbette..
Logged

Arcelik 2715
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #40 : Haziran 12, 2013, 12:21:38 ÖS »



Tamamen dogal cig sutten yapilmis yogurtlar.
Son kalan mayalanmis sute cilek, vanilya aromasi ve pudra sekeri ekleyip oyle mayaladim (ufak cam kap)
bakalim bizim ufaklik sevecek mi ? 


Yoğurt Çeşitleri ve Hileleri
http://www.kartaltarim.gov.tr/wp-content/uploads/2011/10/yogut_sunu.ppt

Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #41 : Ağustos 11, 2013, 05:39:37 ÖÖ »

Keçi sütünden benim için yapılan yoğurt
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #42 : Ağustos 11, 2013, 01:17:06 ÖS »

Iyi Aksamlar

Photograph Muhtesem Inek manda sutlerinden yogurt yedim Keci sutu ile yapilan yogurt nasil oluyor acaba
Tad Aroma kivam kaymak ......
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #43 : Ağustos 11, 2013, 10:46:11 ÖS »

Photograph Muhtesem Inek manda sutlerinden yogurt yedim Keci sutu ile yapilan yogurt nasil oluyor acaba
Tad Aroma kivam kaymak ......

Üstadım,

İşin aslı fotoğraf makinesini köye götürmemiştim, dolayısıyla mobil telefonla çekmek zorunda kaldım, bu nedenle renk ve detayı biraz kaçırdığımı biliyorum.

Keçi sütünden yapılan yoğurt koyun sütüne nazaran daha ince kaymaklı, daha çabuk sulanan ve biraz da daha dili burucu bir lezzeti var. Koyun yoğurdu kadar sert ve tatlı değil.

Bu nedenle doğrudan keçi sütü yerine karışım yoğurtlar daha fazla tercih ediliyor.

Ben keçi sütü ve yoğurdunu sevdiğim için özellikle yapmışlar.

Bir sonraki yoğurt da bakraçta koyun sütünden yapılma yoğurt idi. Yemek sofrasında olmanın heyecanı ile onu fotoğraflamayı unuttum. Hem kaymağı daha kalın, hem de daha sert yapısı ve daha tatlı bir lezzeti vardı.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
aysuasya
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 179


« Yanıtla #44 : Ekim 07, 2013, 11:15:26 ÖÖ »

Yogurdunuz cok guzel gorunuyor. :tamam:
Keci sutu anne sutune en yakin sut olmasi nedeniyle cok degerlidir. Yogurduda eminim ki diger yogurtlardan faydalidir.
Ben keci sutuyle buyudugumden keci sutu bana esas sut buymus hissi uyandirir..
Telemesine bayilirim..eger keci sutu bulursaniz.
 Sutu ilik hale getirin
 Ham incirin sutunu 1-2 damla damlatin.
Kasigi hafifce saga sola hareket ettirin tahmini olarak 30 sn sonra teleme niz hazir
Afiyet olsun
Logged

Arcelik 2715
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler