Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 25, 2017, 10:40:52 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bazlama ve Çeşitleri (Şebit,İçli Bazlama,Yağlı Bazlama vs)  (Okunma Sayısı 7430 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emin DEMİREL
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 199


Bir Başkadır Benim Memleketim...


WWW
« : Mayıs 09, 2009, 11:32:53 ÖS »

Bazlama ile alakalı mutlaka bir konu başlığı olması gerektiğini düşündüğümden dolayı açtım... ve elbet de kendi tecrubelerimi de burada paylaşacağım....  yemek

Logged

Çırak Ustayı Sollamazsa Sanat Ölür,  Hatalı Sollarsa Çırak Ölür..
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2009, 12:36:16 ÖÖ »

Dün akşam geç saatte istek üzerine misafir için içli bazlama yapılmıştı. Nefisti. Hamurunu ben yapıvermiştim ancak gerisine karışmamıştım.

Keşke tarifini alıp fotoğraflasa idim. Hem basit, hem inanılmaz lezzzetli idi.  yemek

Bu başlık da çok yerinde oldu, bir eksiği kapattı. Elinize ve fikrinize sağlık.  8)
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
lektem
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2011, 06:16:11 ÖÖ »

Hani bizim bazlama tarifimiz! :-(


Logged
lacertus
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15


« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2014, 03:48:14 ÖS »

Tarif olsaydı ne hoş olurdu. Bazlama hamurunda maya olur mü?
Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2014, 01:52:45 ÖÖ »


Tarif olsaydı ne hoş olurdu. Bazlama hamurunda maya olur mü?

Sayın Lacertus denemek isterseniz bağlantıda bir tarif var:  http://ekmeksanati.info/index.php?topic=1759.0

Logged
lacertus
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15


« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2014, 07:34:56 ÖÖ »


Tarif olsaydı ne hoş olurdu. Bazlama hamurunda maya olur mü?

Sayın Lacertus denemek isterseniz bağlantıda bir tarif var:  http://ekmeksanati.info/index.php?topic=1759.0


Şimdi baktım tarife. Ben de Adanalıyım fakat biz sıkmanın hamuruna maya koymadan yaparız. Bu da eşgüdüm olmuş. Ellerinize saglık.
Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2014, 07:43:42 ÖÖ »

Mayasız hamurdan yapılır sıkma haklısınız ama biz hamurda hafif pide/bazlama arası dokuyu daha çok seviyoruz.
Bu nedenle maya kullanıyoruz .
Bir de -pek iyi olmadı ama- toprak tavada pişirdiğimiz bazlama var: http://ekmeksanati.info/index.php?topic=1926.0
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler