Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 25, 2017, 10:25:10 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İrmikli cevizli ekmek  (Okunma Sayısı 2753 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« : Nisan 18, 2013, 04:00:34 ÖÖ »

Denemeler devam ediyor. Her seferinde farklı bir teknik deniyorum. Bu sefer somun ekmek yapmaya çalıştım. Tarifi ekmeksanati.com sitesindeki Leyla Hanım'ın irmikli ekmeğinden uyarladım. İçine tavsiye ettiği gibi ceviz ve ayıklanmış çekirdek koydum. Sonuç işte bu. Fakat tarife birebir uymak için fırınlamadan önce buhar desteği yapmadım. Bu yüzden ekmek mat oldu. İrmikli olduğu için farklı bir dokusu var. Daha çabuk kopuyor. Hani yoğrulmayan ekmeğin lastiksi bir yapısı var ya bu ekmekte o yok. Ama tadına diyecek yok.

Sizden eksiklerimi söylemenizi ve ekmeğimi eleştirmenizi rica ediyorum. Böylelikle amacıma daha çabuk ulaşabilirim.


Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2013, 12:38:41 ÖS »

Ekmeğe konulan az miktarda irmik bazı ustaların gizli sırrıdır.

Ekmeğe farklı bir kıtırlık katar.

Fırın taşında yaptığınız sıradan ekmekler ile yoğrulmayan ekmeğin dokusunu karşılaştırmanız sizi aldatabilir.

Ekmeğinizin un seçiminde sıkıntı olabilir.

Hem rengi soluk, hem de kendini bırakmamış, kasmış.

Kabuk erken oluştuğu için de gerekli fırın kabarmasını sağlayamamış.

http://www.ekmeksanati.com/documents/hangi_unu_kullanmalfdyfdm_.html adresinde yazılı uygulamayı okursanız dediğim daha iyi anlaşılabilir.

Tüm bunlara rağmen ekmeğinizi hor görmeyin, başarılı bir uygulama. Un değişimi ve biraz daha buhar desteği ile çok güzel sonuçlar alacaksınız, eminim.

Ellerinize sağlık.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler