Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 17, 2018, 03:10:46 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ekşi mayalı ekmek çölyak ve gluten entoleransı olan hastalara çare olabilir..  (Okunma Sayısı 13425 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emin DEMİREL
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 199


Bir Başkadır Benim Memleketim...


WWW
« : Ocak 24, 2013, 11:36:03 ÖS »

"-Gerçek Ekmek kitabının 4. Bölümü tıp dünyasının çok az bildiği ama çok önemli bir konuya ayrılmış. Bu bölümde bildirilen çalışmalara göre ekşi maya ile yapılan ekmek ve diğer un ürünlerinin glüten miktarı son derece düşük. Bu çok önemli bir keşif. Çünkü sizin de bildiğiniz gibi çölyak hastalığı buğday proteini olan glütenin bağırsakta yaptığı tahribata bağlı olarak başta sindirim bozuklukları olmak üzere çok sayıda organ sisteminde hastalığa sebep olabiliyor. Bunların başında boy kısalığı, şişmanlık, diyabet, mine hipoplazisi, boy kısalığı, nedeni belli olmayan nörolojik bozukluklar(ataksi, periferik mononörit, miyopati, miyelopati, mültipl skleroz),davranış bozuklukları, depresyon, otizm, hiperaktivite-dikkat dağınıklığı, intihar eğilimi, şizofreni, eklem iltihapları (artrit), eklem ağrıları (atralji),fibromiyalji, demir tedavisine cevap vermeyen anemi (kansızlık), tekrarlayan ağız yaraları (aftöz stomatit, dermatitis herpetiformis(simetrik, kaşıntılı derialtı kabarcıkları, IgA nefropatisi (böbrek hastalığı), bağırsak lenfoması, yemek borusu kanseri, yutak kanseri, kısırlık, migren tarzı baş ağrısı geliyor.-" (alintı- http://beslenmebulteni.com/bes/index.php?option=com_content&view=article&id=1863%3Aeki-mayal-ekmek-coelyak-ve-gluten-entolerans-olan-hastalara-care-olabilir&catid=73%3Adier-hastalklar&Itemid=417)
Logged

Çırak Ustayı Sollamazsa Sanat Ölür,  Hatalı Sollarsa Çırak Ölür..
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2013, 06:04:57 ÖÖ »

İlginç bir bilgi.

Çölyak ya da hasasiyetin aslında buğdayda bolca mevcut gliadin proteininin sebep olduğunu (gluten=glutenin+gliadin), ekşi maya ve uzun süreli mayalanmada gluten yapısındaki gliadinin etkisini yitirdiğini, böylelikle hassasiyetin ortadan kalktığını belirtmiş.

Fitik asidin uzun süreli ekşi mayalandırma ile ortadan kalktığını okumuş ve incelemiştim ancak bu bilgi daha da ilginç geldi.

Bilgilendirme için çok teşekkürler...
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler