Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Şubat 25, 2018, 02:59:15 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Arçelik K2710 ile iki ekmeğim.  (Okunma Sayısı 14171 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4260


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2012, 05:27:59 ÖÖ »

Sevgili @hurmakmuh,

ekmeklerinizin kesilmiş halini gördükçe içimi bir burukluk kaplıyor.

Sanırım domates bıçağı gibi, boy olarak yeterli olmayan ve lazer dişleri de çok sık açılmış, yapısı ince bir bıçak kullanıyorsunuz.

Ekmekler kesim esnasında acı çektiklerini her fotoğrafta haykırıyorlar  Embarrassed.

Kendinize şöyle güzel bir sürbisa ekmek bıçağı almayacaksanız biz forum olarak bir araya gelip almayı düşünüyoruz  .

Şaka bir yana kesim sağlıklı olmadığı için de doku testi ve değerlendirmesi yapamıyoruz.

İlk fotoğraflarda gördüğümüz ekmek hem doku, hem de kabuk olarak çok güzel görünüyor.

Son fotoğraflarda ise ekmeğin üst kısımlarında doku yıkılmaları var gibi.

Tarif bire bir uygulandığında aynı fotoğrafı elde edeceksiniz gibi bir garanti verilemiyor sanırım.

Sebebi hem malzeme hem de EYM farkı olacaktır.

EYM farkı derken burada basit bir örnek vereyim; test için getirilen bir EYM'nin hamuru yoğurmak yerine fıldır fıldır çevirdiğini görmüştüm.


Edit: Bıçağınızı sondan ikinci fotoğrafta şimdi gördüm. Ekmek kesmek için uygun olmadığı bariz anlaşıldı.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
mustafaceylan
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 65



WWW
« Yanıtla #16 : Temmuz 31, 2012, 05:59:15 ÖÖ »

sayın meslektaşım ekmekler çok güzel kızarmış.dışarıdan albenisi çok güzel.ama soberman ustanında dediği gibi ekmeğin iç kısmı ilk ekmeğinizden beri hep böyle.Ben geçen hafta bir mutfak terazisi,bir ekmek bıçağı ve silikon spatula aldım.ekmek yapmaya devam ediyorum.2 gün önce kepekli ve tam buğday unu takviyeli bir köy ekmeği yaptım.terayağ kokusu çok güzel yayıldı mutfağa.tadıda güzeldi.resmini çekmeyi unutmuşum.kesip yedik hepsini  Cheesy
yeni ekmeklerle görüşmek üzere.herkese hayırlı ramazanlar.
Logged

Her ruh bir gün Rabbine geri dönecektir...
hurmakmuh
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 25


WWW
« Yanıtla #17 : Temmuz 31, 2012, 10:35:16 ÖS »

Çok sağolun, yorumlarınızı eksik etmediğiniz için.
Bıçak olayını halledeceğim inşallah.
Sayın soberman ustam, son iki ekmeğimide 3 saat 40 dakikalık tam buğday unu programında sadece ilk 10 dakikada müdahale ederek(karışmayan unları katmaya çalıştım) hiç sıkıntı (ilk ekmeklerimdeki gibi)  çekmeden hazırladım.Ve ekmeklerimizi de afiyetle yiyoruz.Bence bu tarif garanti.Bizler için böyle bir tarifle başlamak veya devam etmek moral ve motivasyonumuz açısından çok önemli.Tabii işin incelikleri var.Ama onları zamanla öğreneceğiz.
Bu arada aşk olsun Mustafa Bey demek ekmekleri sadece kendinize sakladınız, bende burada yayımlayabileyim diye uğraşıp duruyorken merdane Şaka bir yana sizinde elinize sağlık.
Kitaptaki tarifleri denemeye devam…
Hoşçakalın…
Logged
mustafaceylan
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 65



WWW
« Yanıtla #18 : Ağustos 01, 2012, 01:02:33 ÖÖ »

Çok özür dilerim.Kusuruma bakmayın lütfen.Hem havaların sıcaklığı hemde ramazan dolayısıyla biraz tembellik sardı beni Roll Eyes
Genelde hergün 1 ekmek yapıyorum.Bazen 1 gün atlattığım oluyor, eğer ekmek bitmezse veya bazlama yaparsam.En son dün akşam zeytinli köy ekmeği yaptım.Tepe kümbeti pek oluşmadı.Ama göçmede yok.Tadı çok güzel olmuş.Ama zeytinde tuzlu olduğu için birazcık fazla tuzlu olmuş.Değişik tarifler denedikçe resimleyip buraya koymayı istiyorum.Eğer tembelliğimi üzerimden atabilirsem Cheesy
Logged

Her ruh bir gün Rabbine geri dönecektir...
mauce
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 27


« Yanıtla #19 : Ağustos 01, 2012, 07:27:18 ÖÖ »

evet  en sonunda başardık  bazı hatalar var onları sıralayayım ekmeğimiz kabarıyor ama piştikten sonra kabarık olan yer kabarıklığı gidiyor yani kösüyor inşallah anlatabildim 2. hata ise ekmeğin dış kabuk kısmı çok sert oluyor acaba nerde hata var üstadlar yorumlarınızı bekliyorum ha bide sizi unuttum sanmayın biraz hevesim kaçtıda ondan Undecided
Logged
mustafaceylan
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 65



WWW
« Yanıtla #20 : Ağustos 01, 2012, 12:12:57 ÖS »

mauce ustaların bile elinden birşey gelmiyorsa ben ne yapabilirim Cheesy
ben son zamanlarda hep kepekli ve tam buğday un karıştırıp ekmek yaptığım için benim ekmeklerde de tepe kümbeti pek olmuyor.
ama daha önce lektem ustanında bana dediği gibi soğuk su kullan ve mayayı azalt.benim başka diyebileceğim birşey yok.birde şu yaptığın ekmeklerin fotoğraflarını ve ne malzeme kullandığını eklesen daha iyi inceleyebiliriz.
ve asla hevesin kaçmasın.ben 1 aydan fazladır hiç dışardan ekmek almıyorum ve kendi ekmeğimi yiyorum.herkesede anlatıp tavsiye ediyorum.
Logged

Her ruh bir gün Rabbine geri dönecektir...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1681


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #21 : Ağustos 01, 2012, 12:13:28 ÖS »

Bende hafta sonu ile bugun arasinda 1 saatlik mayalanma farki olustu.
Gunduz vakti ve aksam saatlerinde de farklilik olusuyor.

O bende de oluyor. Şimdi şu anda bile oldu. Havaların sıcağından olsa gerek, ekmekler bir garip oluyor. Havalar soğuyana kadar bunu çekeceğiz sanırım. İşin ilginci bende kabarma sorunu da var. Kabartmak için ayrıca çaba gösteriyorum. Hani sıcakta maya çok çabuk aktive olur, hamuru fazla kabartır diye konuşuyoruz ya... bende tam tersi. Maya coşsun diye uğraşıyorum. Pakmaya'dan Dr Oetker'e geçtim ama sorun devam ediyor. Aktif kuru maya ile denemeler yapmayı düşünüyorum.
Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler