Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 12:32:34 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yogurulmayan ekmekler  (Okunma Sayısı 2780 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilker
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« : Haziran 23, 2012, 06:19:56 ÖÖ »

Merhaba, öncelikle hazırladığınız ve yaşattığınız bu site için teşekkür ederim.
Yogurulmayan esmer ekmek ve Çavdar ekmegi tariflerinde kullanılan maya miktarı (yarım küp yas maya) benzeri tariflere göre oldukça yüksek. Ayrıca benzeri tarif,erdemi m
Mayalanma süresi 12saat iken bunda yalnızca hamurun iki katına çıkması bekleniyor, yani süre verilmemiş. Denemeye başlamadan önce tekrar sormak istedim.
Diğer sorum da EYM makinesi için verilen yogurulmayan ekmek tarifi ile ilgili. İlk kabarmadan sonra karıştırma programında hamur söndürülüyor. Bence benzeri tarifte verilen elle söndürülme yöntemi daha iyi gibi çünkü karıştırma programı hamuru çok hırkaları gibi geldi bana.

Tekrar teşekkürler!
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2012, 12:07:14 ÖS »

Merhaba, öncelikle hazırladığınız ve yaşattığınız bu site için teşekkür ederim.

Hoş geldiniz, biz teşekkür ederiz.


Yogurulmayan esmer ekmek ve Çavdar ekmegi tariflerinde kullanılan maya miktarı (yarım küp yas maya) benzeri tariflere göre oldukça yüksek. Ayrıca benzeri tarif,erdemi Mayalanma süresi 12saat iken bunda yalnızca hamurun iki katına çıkması bekleniyor, yani süre verilmemiş. Denemeye başlamadan önce tekrar sormak istedim.


Cevap için linki alabilir miyiz?


Diğer sorum da EYM makinesi için verilen yogurulmayan ekmek tarifi ile ilgili. İlk kabarmadan sonra karıştırma programında hamur söndürülüyor. Bence benzeri tarifte verilen elle söndürülme yöntemi daha iyi gibi çünkü karıştırma programı hamuru çok hırkaları gibi geldi bana.


Tercih her zaman için uygulayıcının  evet.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler