Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 25, 2017, 03:32:17 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Linkdeki filmi izleyin ve.......  (Okunma Sayısı 6922 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erdal1941
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 23


« : Haziran 10, 2012, 09:53:26 ÖÖ »

Sevgili Ekmek Dostları,
Aşağıdaki linkdeki filmi izleyin ve evde yaptığınız her yiyeceğin kıymetini bilip harcadığınız emeğin her damlasına değdiğini anlayın:

http://www.mailce.com/mutlaka-izleyin-izlettirin.html 

Erdal.
Logged
xxiii
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 9



« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2012, 02:07:22 ÖS »

doktor çok doğru söylüyor. ne yapsak, bahçeli bir ev alıp tavuktu inekti falan domates salata mı eksek... şaşırıp kaldık
Logged

Arçelik K - 2715
lektem
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2012, 10:37:53 ÖS »

Kendimiz yetiştiremeyiz ama talep edebiliriz. Mesela ben, yumurtaları buzdolabına koymadan satan marketlere gidince, niye bunları dolaba koymuyorsunuz diye soruyorum. Güvenmediğim için almadığımı da belirtiyorum. Mesela bu şekilde tepkisini ortaya koyanların sayısı artarsa ne olur? Bu marketler, yumurtaları buzdolaplarında saklamaya başlamaz mı? O yumurta, tavuktan çıkıp markete gelene kadar kim bilir kaç gün geçiyor. Bu günlerin kim bilir kaçında soğuk hava deposu görüyor. Ama en azından, teşhirdeyken adam gibi koşullarda saklanabilir.
Logged
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2012, 02:50:40 ÖÖ »

Türkiyeye geldiğimden bu yana en zor alıştığım şeylerden biri, ben 23 yaşıma kadar doğal beslendim, köyde yetiştim. Çocuklarım için aynı şeyi söyleyemiyorum, şehirde yaşamanın en acı tarafıdır benim için. Son zamanlarda bir sürü yeni organik ürünler girdi/giriyor piyasaya, büyük marketlerde bunları görebiliyoruz, bence en azından bu ürünler tercih edilmeli, belkide az ama öz tüketilmeli. Bazı üretici firmalar ise organik konusunu çok ciddi olrak masalarına yatırmış durumdalar ...

Ben özellikle her meyvey ve sebzeyi zamanında tüketmeye özen göstermeye başladım, imkanım dahilinde de kaynağından temin etmeye özen gösteririm(dün mesela arabama atlayıp, Konya Akşehirden 15-20kg bahçe çileği aldım), örneğin domates/salatalık vb. sebzeler mevsiminde 3-4 yıldır kışlıklarımızı evimizde hazırlamaya başladık, kışın neredeyse ilgili sebzeleri tüketmiyoruz tüketmemeye çalışıyoruz, ekmeğimi, dondurmamı, sucuğumu, pastırmamı, köftemi, kışlık meyve sebze konservaları(salça , meve konservesi ve turşu çeşitleri, kuru sebze meyve, meve suları vb.) , nar ekşisi, reçelimi, kısmen yoğurdumu ve son olarak ta balkon bahçeciliği deniyorum...  bahçeleri olupta bunu değerlendiremeyenleri ise hiç ama hiç anlayamıyorum  aptal2 ...

yeri gelmişken çok kısa bir tarif vereyim:) :

mevsiminden bir düzine domates
damak zevkinize göre tuz( biz çok az tuzlu seviyoruz ve yetersiz ise tüketirken ekliyoruz, ancak tuz az miktarda mutlaka olmalı)

domateslerin suyu çıkarılır(en kolay yolu rendelemek veya parçalayıcı ile nomojen bir karışım oluşana kadar parçalamak)
tuz eklenir ve bir taşım kaynatılır

kaynayan karışım kaynar şekilde kavanozlara doldurulur ve bekletilmeden kavanoz ağız temizliğine dikkat ederek kapaklar sıkıca kapanır(doldurma ve sıkma aşamasına dikkat edilmelidir, gerekli koruyucu önlemler alınmalıdır, fırın eldiveni, koruyucu gözlük, havlu vb. faydalanılır)

sıkıca kapanan kavanozlar battaniye ile sarmalanıp yavaş soğumaları sağlanır. Soğuduktan sonra ise kapak kontrolü yapılmalıdır, şiş kapaklar başarısız, çökmüş kapaklar başarılı sayılır.  Bu şekilde konserve edilmiş bir kavanoz karanlık ve serin bir yerde 1-1,5 hatta 2 yıl tüketim için uygun olur(bizde 1yıla varmadan tüm stoklar tükeniyor, bazen kıyıda köşede kalmış bir kavanoz tatlı bir sürpriz oluyor).

Mevsim sonrası ilgili kavanozlar açılmaya başlandığında(kasım aralık ve sonrası) karşınızda yemekte salatada ve doğrudan tüketebileceğiniz meşhur domates suyumuz ortaya çıkar. Bir kaseye alın üzerine kuru soğan doğrayın, 1 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyin küp küp doğradığınız peyniri de ekleyip harmanlayın, yemek yanında salata olarak tüketin  yemek . Afiyet olsun.

Nette bulduğum Meyve ve sebze sezonu takvimi(zamansızlıktan doğruluğunu kontrol edemedim, mesela elma şüpheli göründü bana, eylül ekim başlar diye biliyorum)

*koyu renk bandı dikkate almayın, hazırlayan bulunduğu ay'ı göstermiş
« Son Düzenleme: Haziran 11, 2012, 03:29:22 ÖÖ Gönderen: Erdinc » Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2012, 08:09:43 ÖÖ »

YILLIK MEYVE-SEBZE TAKVİMİ

Ocak  Brüksel lahanası, pırasa, Kereviz, Greyfurt Muz, pazı Nar, semizotu
Şubat Pırasa, kırmızı turp, mandalina, muz, kereviz, pazı Çağla, kuş konmaz fındık turp, roka Kestane, soğan, lahana
Mart Pancar, limon, kuşkonmaz, turp, bakla Bebe havucu, çilek,barbunya Karnabahar, pırasa, mandalina, ıspanak
Nisan Enginar, havuç, bezelye, çağla, bebe havucu Domates, kiraz, enginar,dolmalık biber Lahana, brokoli, kereviz
Mayıs Çilek, patlıcan, domates, arpacık soğanı, erik, barbunya Marul, kiraz, karpuz Bebe havucu, beyaz kuşkonmaz
Haziran  Enginar, taze patates, marul, taze fasulye, dolmalık biber Bamya, vişne, şeftali, tatlı, mısır,mürdüm eriği, salatalık Can eriği, çilek, havuç
Temmuz  Kiraz, vişne, karpuz, kayısı, taze sarımsak, mısır, kavun Üzüm, böğürtlen, incir, taze ceviz, dut Enginar, bezelye,marul, kırmızı erik
Ağustos  Mürdüm eriği, üzüm, bamya, dut, iç bakla Taze ceviz, incir, taze fındık Göbek salata, kiraz
Eylül  Taze ceviz, taze fındık, bamya Kestane, pırasa, nar, karnabahar, ayva Domates, bamya, börülce, karpuz
Ekim  Armut, pırasa, karnabahar, nar Elma, kereviz,ıspanak, lahana, mandalina Taze ceviz, kabak, biber, incir, patlıcan, üzüm
Kasım  Lahana, portakal, mandalina, ayva Balkabağı, brüksel lahanası Fındık turbu
Aralık  Kestane, balkabağı Pazı, pırasa, kereviz Armut, roka


Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler