Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 18, 2018, 06:42:37 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kenwood BM260  (Okunma Sayısı 28428 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« : Nisan 14, 2012, 02:35:25 ÖÖ »

Sevgili arkadaşlar öncelikle herkese selamlar, saygılar.

Kenwood 260 ekmek makinası aldım ancak ilk denememde maalesef ekmek çöktü, yaptıklarımız sırasıyla yazayım;

Ekmek Sanatı Dizisi III 70 uygulamalı tarif kitabını indirip çıktısını aldım hatta ciltledim bile :) kitapdaki tariflerde 750 - 900 - 1150 gr a göre ölçekler vardı ben 900a göre yaptım makinam 500 - 750 - 1000gr seçenekli, Kenwood un verdiği kap maalesef 450ml lik gerçi ölçüler üzerinde yazıyor bende kapdaki ölçülere göre sırasıyla(yaptığım ekmek sayfa 19daki 7 tahıllı ekmek)
300ml su
1.5k.kaşık tuz
2.5k.kaşık şeker
20gr tereyağ
süt tozum olmadığı için 1 büyük kaşık süt
250gr beyaz un (markasını bilmiyorum evde saklama kavanozunda vardı)
250gr 7 tahıllı un (söke marka)
1.5 k.kaşık instant maya(yuva marka)

Sizce nerede yanlış yaptım? Fikri olan varsa çok sevinirim.
Logged

Kenwood BM-260
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2012, 03:01:24 ÖÖ »

Konu ile çok ilgili değil ancak ilginç olduğu için değiniyorum.

Geçen bir arkadaşım Kenwood BM210 EYM'sini getirdi. Test amaçlı ekmek yapalım dedik. Unları ve diğer malzemeleri aldık.

İlk denememizde hacim küçük kaldı, tıkız oldu.

İkincisinde havalandırılmış ve tartılmış malzeme kullandık, cama yapıştı, çöktü.

Üçüncüsünde yine çöktü ve ben pes ettim.

Aynı malzemeyi evimde Breville ile denedim, sonuç her zamanki gibi idi.

Kenwood BM210'da gördüğüm şu idi;

Kazan yapısı gereği hamuru yoğurmuyor, fırıl fırıl döndürüyordu. Spatula ile müdahale edince de bıçak dönmüyor, zorlanıyordu. Hamuru yumuşatmak için su ilave edince de hamur cıvıklaşıyordu. Dolayısıyla gerçek bir kıvam ayarı yapmanıza da imkan tanımıyordu. Benzeri durumları dar ve uzun kazana sahip EYM'lerde kısmen görmüştüm ancak böylesi hiç olmamıştı.

Çözüm? Bol bol deneyeceksiniz. Unları kesinlikle birden fazla eleyeceksiniz. 750 gr ekmek tercih edeceksiniz. Her denemenizde koyduğunuz malzemeleri ve sonucunu not alacaksınız, başarılı olan tarifi kaybetmeyeceksiniz.

Sizin uygulamanıza gelince;

Sizde de yoğuramama sıkıntısı olabilir. Diğer taraftan başarılı bir şekilde yoğuramama sıvı ve katı malzemeyi birleştiremiyor. Çünkü zaman yetersiz geliyor. Siz bir de katı malzeme olan süt tozunu azaltıp, sıvı malzeme olan sütü de bir BK artırmışsınız.

Bu tür uygulamalarda sıvı oranı ve dolayısıyla da maya fazla gelebilir.

Bu tarifteki genel eğilim hamurun iyice kabarması, pişmeye yakın da tepeye teması ya da temas da olmaksızın çökme şeklinde ise sıvı oranını kıvamla belirlemenizi ve mayayı da 1/3 oranında azaltmanızı öneririm.

Not: BM260 benim merak ettiğim bir EYM. Gözetleme penceresi olmaması onu diğerlerinden farklı kılıyor. EYM'ye biraz hakim olduktan sonra sizden detaylı bir inceleme istirham edeceğim. İncelemenizi de EkmekSanati.com'da yayımlamak isterim.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2012, 05:35:32 ÖÖ »

Sayın Soberman dediklerinizi uygulayacağım birde makinanın kendi tariflerini deneyeceğim bakalım ne olacak? Ayrıca sizin yazdıklarınızıda uygulayacağım. Güzel bir iş çıkartırsam mutlaka denememi burada paylaşacağım, ayrıca yardımlarınız içinde teşekkür ederim.

Ekler: BM260 da yoğuramama sıkıntısı görmedim, gayet sağlıklı dönüyor ve karıştırıyor. Zannedersem sıkıntı benim ölçülerde siznde       dediğiniz gibi deneye deneye doğru ölçüyü bulucağız.
          Sizinde bildiğiniz üzere gözetleme penceresi yok ne ile karşılaağınızı bilemiyorsunuz.
« Son Düzenleme: Nisan 14, 2012, 05:42:03 ÖÖ Gönderen: OrkunLeo » Logged

Kenwood BM-260
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2012, 06:39:27 ÖÖ »

          Sizinde bildiğiniz üzere gözetleme penceresi yok ne ile karşılaağınızı bilemiyorsunuz.

Zamanla bileceksiniz, merak etmeyin.

Aksine, tepe kümbetinde lombozdan kaynaklanan renk tonu farkını yaşamadığınız için daha rahat olacaksınız.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2012, 12:17:41 ÖS »

İlk ekmekler olarak dış görünüşü süperrr  .

Sanırım dokusu da ipek gibidir  .
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2012, 12:23:14 ÖS »

Yanlışlıkla mesajı sildim Sad Tekrar yükledim.

http://<embed src="http://www.box.com/embed/22xf389gyzalavl.swf" width="466" height="400" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

http://<embed src="http://www.box.com/embed/5r7btfchzsm7484.swf" width="466" height="400" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">


« Son Düzenleme: Nisan 14, 2012, 12:26:31 ÖS Gönderen: OrkunLeo » Logged

Kenwood BM-260
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2012, 12:28:57 ÖS »

İlk ekmekler olarak dış görünüşü süperrr  .

Sanırım dokusu da ipek gibidir  .

Aynen öyle Sayın Soberman süper bir görüntü eşim çıkar çıkmaz yiyeceğim diye tutturdu zor durdurdum valla :)
Logged

Kenwood BM-260
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2012, 11:22:11 ÖS »

Elinize saglik tebrikler
Logged
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2012, 11:59:31 ÖS »

Sevgili arkadaşlar,

Makinamda 500 - 750 -1000 gr seçenekleri var. Sitedeki tariflerde ise 900 - 1150 gr tarifleri var bunları kendi makinama nasıl uyarlayabilirim? Örneğin 900 ve 1150 gr lık tarifleri birebir uygulayıp makinamın 1000 gr lık programında çalıştırabilirmiyim?
Logged

Kenwood BM-260
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2012, 01:58:40 ÖÖ »

Sevgili arkadaşlar,

Makinamda 500 - 750 -1000 gr seçenekleri var. Sitedeki tariflerde ise 900 - 1150 gr tarifleri var bunları kendi makinama nasıl uyarlayabilirim? Örneğin 900 ve 1150 gr lık tarifleri birebir uygulayıp makinamın 1000 gr lık programında çalıştırabilirmiyim?

Forumda hemen her sorunun cevabı aslında daha önceden detaylı olarak verilmiş gibi.

Bu sorunun cevabı da aşağıdaki linkte olabilir mi?

http://ekmeksanati.info/index.php?topic=439.0
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2012, 02:53:11 ÖÖ »

Sevgili arkadaşlar,

Makinamda 500 - 750 -1000 gr seçenekleri var. Sitedeki tariflerde ise 900 - 1150 gr tarifleri var bunları kendi makinama nasıl uyarlayabilirim? Örneğin 900 ve 1150 gr lık tarifleri birebir uygulayıp makinamın 1000 gr lık programında çalıştırabilirmiyim?

Forumda hemen her sorunun cevabı aslında daha önceden detaylı olarak verilmiş gibi.

Bu sorunun cevabı da aşağıdaki linkte olabilir mi?

http://ekmeksanati.info/index.php?topic=439.0

Sayın Soberman bütün siteyi sindire sindire okumaya çalışıyorum, biraz aceleci davrandım  sanırım:( evet bu link sorumun yanıtı teşekkür ederim.
Logged

Kenwood BM-260
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #11 : Nisan 16, 2012, 04:27:56 ÖÖ »

Sayın Soberman bütün siteyi sindire sindire okumaya çalışıyorum, biraz aceleci davrandım  sanırım:( evet bu link sorumun yanıtı teşekkür ederim.

Yaklaşık 9.000 mesajın hangisini sindire sindire okuyacaksınız  .

Bence iyi bir veri tabanına sahip sorgulama yazılımına ihtiyaç var.

Yoksa bazen ben bile bulmakta zorlanıyorum  evet.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #12 : Nisan 17, 2012, 12:04:53 ÖÖ »

Tavsiyenize uyarak dün 1 adette Fakir Vitrum Elektronik Mutfak Tartısı siparişi verdim. Gerçekten gerekli birşey ekmek olayında malzeme hassasiyeti çok önemli, bunu yaşayarak öğrendim. Terazi almamış olan arkadaşlara tavsiyem bir an önce almaları, sadece ekmek için değil yapacağınız her türlü yemek v.s tarifinde de kullanabileceğiniz bir alet.
Logged

Kenwood BM-260
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #13 : Nisan 21, 2012, 06:25:21 ÖÖ »

Sevgili Arkadaşlar,

Kabuk renklerinden hangisini seçtiysem yan taraf renkleri tam istediğim gibi ancak tepe hep açık renkli oluyor bunun bir çözümü varmı dır?
Logged

Kenwood BM-260
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #14 : Nisan 22, 2012, 11:18:27 ÖÖ »

Sevgili Arkadaşlar,

Kabuk renklerinden hangisini seçtiysem yan taraf renkleri tam istediğim gibi ancak tepe hep açık renkli oluyor bunun bir çözümü varmı dır?

Şekerli ve sütlü katkılar fayda etmezse çifte kavurma kesin çözüm olabilir.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler