Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 06:48:20 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kenwood BM260  (Okunma Sayısı 26473 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
feyleshof
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 25


« Yanıtla #15 : Nisan 22, 2012, 12:30:40 ÖS »

Sevgili Arkadaşlar,

Kabuk renklerinden hangisini seçtiysem yan taraf renkleri tam istediğim gibi ancak tepe hep açık renkli oluyor bunun bir çözümü varmı dır?

Selamlar Sayın OrkunLeo. Ben pekmez kullandığım zaman gayet memnun kalıyorum sonuçtan. Yalnız pekmez kullanıldığı zaman kabarmaya olumlu etkisi oluyor, es.com'daki pekmezli tariflerden faydalanmanızı tavsiye ederim. Ben şeker yerine 1 büyük kaşık pekmez kullanıyorum.

Ben Philips HD9020 kullanıyorum. İlk önce Kenwood BM450 aramış fakat bulamamıştım. Bulamayınca sizin EYM'den alıp almamayı çok düşündüm o sırada sayın sobermanın tavsiyesi ile philips hd9020 ilk eym mi aldım. İlk diyorum çünkü alalı daha 3 ay olmasına rağmen gözüm yeni eym lerde diyebilirim. Şu sıralar Breville BM600'ü gözüme kestirmiş durumdayım. Makinamdan memnunum fakat ne zaman bir mağazada farklı bir EYM görsem acaba bundaki sonuç nasıl olur diye aklımdan geçirmeden edemiyorum. Sizin eym nin sonuçlarını merak ediyorum. Yorumlarınızı merakla bekliyor olucam.

Saygılar,
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 22, 2012, 10:53:00 ÖS »


500 gr una konulacak 1 BK pekmezin ekmeği şekerliler sınıfına sokacağını tahmin etmiyorum. Hatta rengin haricinde içine pekmez konulduğunu bilmeyenlerin farkına varması da çok kolay olmayacaktır merak etmeyin.

Bu tür konularda önerimiz tarifleri inceleyip değerlendirmeniz, yorumlamanız. Daha sonra karşılıklı değerlendirebiliriz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #17 : Nisan 23, 2012, 02:19:25 ÖÖ »

gecenlerde Haberturk te 4 Prof ve 1 diyet uzmaninin bu konuda gorusleri vardi.
Insan metabolizmasina en gereksiz madde SEKER dir dediler. Agzininza koymasanizda olur dediler.
Fakat ekmek firini kadar yuksek isi da olmasada kek pasta corek borekte seker ihtiva ediyor.
Bence herseyin azi karar cogu zarar....

Sayın Soberman, bu vesile ile bir soru sorup görüşünüzü almak isterim. Şekerin ve şekerli gıdaların aşırı sıcağa maruz kalması, bir başka deyişle pişmesi, kansere yol açan bir etken olarak görülüyor. Pekmezi veya toz şekeri ekmeğin içine kattığımızda kendimizi bu tür bir riske sokuyor muyuz, ne dersiniz? Ben düşündüm de sanki şeker, pekmez, vs. bir miktar sağlık riski yaratıyor gibi geldi. Ekmeğe katkıları inkar edilemez ama sağlığımıza etkilerini de iyi düşünmek gerekir. Hele kanser vakaları bu kadar çok artmışken.
Logged
feyleshof
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 25


« Yanıtla #18 : Nisan 23, 2012, 04:18:03 ÖÖ »

Sayın Soberman, bu vesile ile bir soru sorup görüşünüzü almak isterim. Şekerin ve şekerli gıdaların aşırı sıcağa maruz kalması, bir başka deyişle pişmesi, kansere yol açan bir etken olarak görülüyor. Pekmezi veya toz şekeri ekmeğin içine kattığımızda kendimizi bu tür bir riske sokuyor muyuz, ne dersiniz? Ben düşündüm de sanki şeker, pekmez, vs. bir miktar sağlık riski yaratıyor gibi geldi. Ekmeğe katkıları inkar edilemez ama sağlığımıza etkilerini de iyi düşünmek gerekir. Hele kanser vakaları bu kadar çok artmışken.

Sayın Lektem, çok önemli bir noktaya değinmişsiniz. Şekerin zararlarını ne kadar yazsak yine de eksik kalacaktır. Zira her gün yeni bir zararı keşfediliyor. Ben şekerli tariflerde şeker yerine mümkün oldukça pekmez-bal tercih ediyorum. İşlenmiş fabrikasyon şekeri hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum. İçerisinde şeker ihtiva eden doğal gıdaların fazla tüketilmediği sürece insan sağlığına zararlı olmadığını düşünüyorum. Geçenlerde sıvı bir şurup gördüm bir markette. Şeker tadı yerine kullanılıyormuş kek, pasta vs. için ve tamamen doğal bitkilerden üretilmiş. Pahalı olduğu için almadım ama sağlık sorunu olanlar düşünebilirler.

Bir prof. söyleşmişti. Bundan 200 sene öncesine kadar fabrikasyon şeker dünyada yokmuş. İlk çıktığında yüksek maliyeti nedeniyle varlıklı insanlar tarafından uyuşturucu gibi tüketilirmiş.   
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #19 : Nisan 23, 2012, 10:50:20 ÖÖ »

Sayın Soberman, bu vesile ile bir soru sorup görüşünüzü almak isterim. Şekerin ve şekerli gıdaların aşırı sıcağa maruz kalması, bir başka deyişle pişmesi, kansere yol açan bir etken olarak görülüyor. Pekmezi veya toz şekeri ekmeğin içine kattığımızda kendimizi bu tür bir riske sokuyor muyuz, ne dersiniz?

Gerek sitede, gerekse de forumda yazdığımız her yazının arkasında ciddi bir araştırma var. Bazen bir cümle için literatür taraması yapıyoruz, bazen yazdığımız yazıları, cümleleri emin olmadığımız için silmek zorunda kalıyoruz.

İnternetin en büyük avantajı bilgiye erişimin kolaylaşması ancak en büyük dezavantajı da bilgi kirliliği oluşturmasıdır.

İstirhamım bu tür ifadeleri kullanırken kaynaklara dayalı konuşalım, kelimelerimizi özenle seçelim. Sonra iş teflon kaplama olayına dönmesin diye düşünüyorum.

Kastınız sanırım ısıda kavrulan şekerin karamelizasyonu esnasında zararlı hale gelmesi ifadesi. Pekmezi ya da toz şekeri ekmeğin içine kattığımızda pişme esnasında kavrulma yoluyla karamelize hadisesi olmamaktadır. Bu arada okuyanların pekmezin nasıl yapıldığını bildiğini var sayıyorum. Belki de en masum ısıl işlem ekmek yapımıdır. Buna dış cidarlar da dahildir. Şekerin dış kabuk üzerinde maillard etkisi uzun uzun incelenmiştir ancak ortaya renk ve lezzet çıktığı konusunda hem fikir olunmuştur.

Evde bilinçli yapılan ekmek ve kanser gibi soğuk bir ifadeyi lütfen yan yana kullanmamaya özen gösterelim.

Ekmekte şeker konusuna gelince; bizim geleneksel ekmeğimizde zaten un, su, tuz ve maya haricinde malzeme bulunmaz. Şeker ve şekerli malzemelerin bulunduğu zengin içerikli ekmekler de yanındaki yiyeceğin lezzetini etkilediği için bizde fazla tutulmaz. Ancak her halükarda başlangıçta damağınıza uygun malzeme tespiti yapana kadar tüm kombinasyonları denemenizi öneririm.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
lektem
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Nisan 23, 2012, 11:47:29 ÖS »

Sayın Soberman, bu vesile ile bir soru sorup görüşünüzü almak isterim. Şekerin ve şekerli gıdaların aşırı sıcağa maruz kalması, bir başka deyişle pişmesi, kansere yol açan bir etken olarak görülüyor. Pekmezi veya toz şekeri ekmeğin içine kattığımızda kendimizi bu tür bir riske sokuyor muyuz, ne dersiniz?

Gerek sitede, gerekse de forumda yazdığımız her yazının arkasında ciddi bir araştırma var. Bazen bir cümle için literatür taraması yapıyoruz, bazen yazdığımız yazıları, cümleleri emin olmadığımız için silmek zorunda kalıyoruz.

İnternetin en büyük avantajı bilgiye erişimin kolaylaşması ancak en büyük dezavantajı da bilgi kirliliği oluşturmasıdır.

İstirhamım bu tür ifadeleri kullanırken kaynaklara dayalı konuşalım, kelimelerimizi özenle seçelim. Sonra iş teflon kaplama olayına dönmesin diye düşünüyorum.

Kastınız sanırım ısıda kavrulan şekerin karamelizasyonu esnasında zararlı hale gelmesi ifadesi. Pekmezi ya da toz şekeri ekmeğin içine kattığımızda pişme esnasında kavrulma yoluyla karamelize hadisesi olmamaktadır. Bu arada okuyanların pekmezin nasıl yapıldığını bildiğini var sayıyorum. Belki de en masum ısıl işlem ekmek yapımıdır. Buna dış cidarlar da dahildir. Şekerin dış kabuk üzerinde maillard etkisi uzun uzun incelenmiştir ancak ortaya renk ve lezzet çıktığı konusunda hem fikir olunmuştur.

Evde bilinçli yapılan ekmek ve kanser gibi soğuk bir ifadeyi lütfen yan yana kullanmamaya özen gösterelim.

Ekmekte şeker konusuna gelince; bizim geleneksel ekmeğimizde zaten un, su, tuz ve maya haricinde malzeme bulunmaz. Şeker ve şekerli malzemelerin bulunduğu zengin içerikli ekmekler de yanındaki yiyeceğin lezzetini etkilediği için bizde fazla tutulmaz. Ancak her halükarda başlangıçta damağınıza uygun malzeme tespiti yapana kadar tüm kombinasyonları denemenizi öneririm.

Benim dedem, şekeri ateşte yakıp tükettiği için kanser olup ölmüş. Cehalet işte. 1940'lardan bahsediyorum. O nedenle şekerin ısınması veya yakılması dolayısıyla yaşanabilecek sağlık sorunları hep aklımın bir köşesinde durur. Bu nedenle asla lokma veya tulumba tatlısı tüketmem. Verdiğiniz bilgiler, içimi rahatlattı. Çok teşekkür ederim. Okuyan herkesin de feyz alacağına eminim.
Logged
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #21 : Nisan 24, 2012, 03:38:23 ÖÖ »

Peki pekmezi ne kadar kullanmalıyım ölçüsü ne olmalı?
Logged

Kenwood BM-260
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #22 : Nisan 24, 2012, 04:12:34 ÖÖ »

Peki pekmezi ne kadar kullanmalıyım ölçüsü ne olmalı?

Balı normal ölçünün 1/3'ü kadar azaltıyoruz. Pekmez konusunda belirli bir kural yok ancak bire bir ya da 1/4 oranında azaltarak kullanabilirsiniz.

Pekmez miktarı 1/2 Ölçü Kabı ya da daha fazla olursa o takdirde EYM'nizi en açık kabuk rengi seçmenizi öneriyoruz.

Tüm ölçüleri zamanla kendinize göre ayarlayacağınızı lütfen aklınızdan çıkarmayınız.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #23 : Nisan 24, 2012, 09:07:50 ÖÖ »

Teşekkür ederim Sayın Soberman.
Logged

Kenwood BM-260
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #24 : Ekim 28, 2014, 11:03:32 ÖÖ »

Uzun bir zamandan sonra merhaba, ekmek makinamın teknesinin şaftı çıktı, servise götürdüm ama tamir edilemeyecek durumda olduğunu söylediler, mecburen yeni bir kazan sipariş ettim 65 TL ye hallettim. Aynı makinayı kulllanan arkadaşlar var ise aklınızın bir köşesinde bulunsun. 
Logged

Kenwood BM-260
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #25 : Ekim 29, 2014, 02:03:10 ÖÖ »

Uzun bir zamandan sonra merhaba, ekmek makinamın teknesinin şaftı çıktı, servise götürdüm ama tamir edilemeyecek durumda olduğunu söylediler, mecburen yeni bir kazan sipariş ettim 65 TL ye hallettim. Aynı makinayı kulllanan arkadaşlar var ise aklınızın bir köşesinde bulunsun.  

Arkadaşlar araştırmam sonucu kenwoodların kronik problemi bu şaft parçası, teknik servisteki arkadaş bu yeni haznelerin daha sağlam olduğunu söyledi bakalım kullandıkça göreceğiz. Bu arada hepimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun.

« Son Düzenleme: Ocak 28, 2017, 02:12:07 ÖÖ Gönderen: OrkunLeo » Logged

Kenwood BM-260
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #26 : Ekim 29, 2014, 05:13:42 ÖÖ »

Uzun bir zamandan sonra merhaba, ekmek makinamın teknesinin şaftı çıktı, servise götürdüm ama tamir edilemeyecek durumda olduğunu söylediler, mecburen yeni bir kazan sipariş ettim 65 TL ye hallettim. Aynı makinayı kulllanan arkadaşlar var ise aklınızın bir köşesinde bulunsun. 

Arkadaşlar araştırmam sonucu kenwoodların kronik problemi bu şaft parçası, teknik servisteki arkadaş bu yeni haznelerin daha sağlam olduğunu söyledi bakalım kullandıkça göreceğiz. Bu arada hepimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun.

Sayın @OrkunLeo benim de aynı problemim var. Fakat ben bir türlü yenisini sipariş edememiştim.  Bilgilendirdiğiniz içi çok teşekkür ederim.
Logged
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #27 : Ekim 29, 2014, 02:52:52 ÖS »

Uzun bir zamandan sonra merhaba, ekmek makinamın teknesinin şaftı çıktı, servise götürdüm ama tamir edilemeyecek durumda olduğunu söylediler, mecburen yeni bir kazan sipariş ettim 65 TL ye hallettim. Aynı makinayı kulllanan arkadaşlar var ise aklınızın bir köşesinde bulunsun. 

Arkadaşlar araştırmam sonucu kenwoodların kronik problemi bu şaft parçası, teknik servisteki arkadaş bu yeni haznelerin daha sağlam olduğunu söyledi bakalım kullandıkça göreceğiz. Bu arada hepimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun.

Sayın @OrkunLeo benim de aynı problemim var. Fakat ben bir türlü yenisini sipariş edememiştim.  Bilgilendirdiğiniz içi çok teşekkür ederim.


Rica ederim sayın cambaz.
Logged

Kenwood BM-260
OrkunLeo
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #28 : Ocak 28, 2017, 02:12:40 ÖÖ »

Uzun bir zamandan sonra merhaba, ekmek makinamın teknesinin şaftı çıktı, servise götürdüm ama tamir edilemeyecek durumda olduğunu söylediler, mecburen yeni bir kazan sipariş ettim 65 TL ye hallettim. Aynı makinayı kulllanan arkadaşlar var ise aklınızın bir köşesinde bulunsun.  

Arkadaşlar araştırmam sonucu kenwoodların kronik problemi bu şaft parçası, teknik servisteki arkadaş bu yeni haznelerin daha sağlam olduğunu söyledi bakalım kullandıkça göreceğiz. Bu arada hepimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun.



Tüm ekmek sanatı kullanıcılarına selam,

Bu yeni şaft gerçekten iyi çıktı hala ilk değiştiği gün gibi bilgilerinize. Bu arada bu makina hala satılıyor almak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.
Logged

Kenwood BM-260
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #29 : Ocak 30, 2017, 02:46:34 ÖÖ »

Güle güle iyi günlerde kullanın.

Umarım bahsettiğiniz kronik sorun bu parça ile giderilmiştir.

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler