Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 18, 2018, 06:42:44 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: eym demi bendemi sorun  (Okunma Sayısı 6807 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sevimlihayat
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 54



« : Mayıs 12, 2009, 12:10:55 ÖS »

bu marka hakkında kimse bişi yazmamış neden?

benim her denemem de üstü pek kızarmıyor.sanki çok denemişim gibi oldu ama 3keredir aynı şey oluyor.bu akşam kek yaptım ama üstü kızarmadı.ekmek yaptın koyu kalın kabuk seçeneğiyle ama yinede çok kızarmadı.
ilk yaptığım zaten hiç pişmemişti çöpe gitti.allahtan 500gramlık bir ekmek seçmiştim.başıma gelecekleri biliyordum heralde ne kadar az ziyan olursa o kadar iyi değilmi.
gerçi hiç ziyan olmaması en iyisi ama yapamadım işte.
bu markayı kullanıpta aynı sorunu yaşayan varmı yoksa sorun bendemi
Logged

Emin DEMİREL
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 199


Bir Başkadır Benim Memleketim...


WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2009, 12:33:21 ÖS »

sayın sevimlihayat;


EYM'lerde ekmeğin üzerinin altı gibi kızarması için çifte kavrulmuş  tekniği ile pişirmeyi deneyebilirsiniz.. benim kullandığımda aynı marka... bildiğim kadarı ile hiçbir EYM'nin de pişirdiği ekmekler altı gibi değildir... ayrıca sayın sobermanın da belirttiği üzere EYM'lerde program bittikten 10 dakika sonra cıkarıp ızgara üzerine alınmalı..burada ki 10 dakikanın önemi ise sanırım pişme fonksiyonunun devam etmesi ile alakalı.. birde ekmeğin üzerinin kızarması için şeker miktarı artırılabilir.. veya forumdaki bir kaç arkadaşın tavsiyesi ile bal veya pekmez şeker yerine konulduğunda daha kızarmış bir ekmek görüntüsü ortaya cıkıyormuş. elbette bal veya pekmez koyduğunuzda kabuk ayarını açık veya orta secenegini secmelisiniz.. ve bu arada kapağın iyi oturduğundan emin olun.. pişirme esnasın da EYM nin kapağını açmamaya gayet edin...
Logged

Çırak Ustayı Sollamazsa Sanat Ölür,  Hatalı Sollarsa Çırak Ölür..
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2009, 12:52:40 ÖS »

merhaba,

kullandığınız EYM, uyguladığınız tarif bilgilerini, kullanılan ayarlar(program tipi, seçilen kabuk rengi, ekmek boyutu vb.) gibi ufak tefek ayrıntıları belirtmeniz, yardım almanızı hızlandıracaktır. ayrıca problem çözme tablolarından yararlanabilirsiniz.

saygılarımla,

Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
sevimlihayat
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 54



« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2009, 12:55:43 ÖS »

sayın sevimlihayat;


EYM'lerde ekmeğin üzerinin altı gibi kızarması için çifte kavrulmuş  tekniği ile pişirmeyi deneyebilirsiniz.. benim kullandığımda aynı marka... bildiğim kadarı ile hiçbir EYM'nin de pişirdiği ekmekler altı gibi değildir... ayrıca sayın sobermanın da belirttiği üzere EYM'lerde program bittikten 10 dakika sonra cıkarıp ızgara üzerine alınmalı..burada ki 10 dakikanın önemi ise sanırım pişme fonksiyonunun devam etmesi ile alakalı.. birde ekmeğin üzerinin kızarması için şeker miktarı artırılabilir.. veya forumdaki bir kaç arkadaşın tavsiyesi ile bal veya pekmez şeker yerine konulduğunda daha kızarmış bir ekmek görüntüsü ortaya cıkıyormuş. elbette bal veya pekmez koyduğunuzda kabuk ayarını açık veya orta secenegini secmelisiniz.. ve bu arada kapağın iyi oturduğundan emin olun.. pişirme esnasın da EYM nin kapağını açmamaya gayet edin...

bu yazdıklarınızı sadece çifte kızarmayı yapmadım diğerlerini aynen dediğiniz gibi uyguluyorum zaten ama daha öncede sormuştum bu çift kızarma tekniğini kekdede deneyebilirmiyiz yoksa bir daha kek denemeyeyyimmi
Logged

sevimlihayat
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 54



« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2009, 12:57:51 ÖS »

merhaba,

kullandığınız EYM, uyguladığınız tarif bilgilerini, kullanılan ayarlar(program tipi, seçilen kabuk rengi, ekmek boyutu vb.) gibi ufak tefek ayrıntıları belirtmeniz, yardım almanızı hızlandıracaktır. ayrıca problem çözme tablolarından yararlanabilirsiniz.

saygılarımla,



tariflerde en ufak bir değişiklik yapmadan birebir uyguluyorum tüm püf notlarını filanda çok okudum zaten makine geleli tek yaptığım şey ekmekle makineyle alakalı ne varsa öğrenmeye çalışmak ama daha 40fırın ekmek yemem lazım galiba:)))))))))))
Logged

soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2009, 01:05:09 ÖS »

EYM'nizin kendisine gelmesi için biraz süre verin. Üzerine fazla gitmeyin.

Onu sevin, okşayın, yanında "tepesi pişmemiş, kümbet çıkarmamış, sönüm yırtığı yapmamış" gibi ifadeler kullanarak aşağılamayın.

EYM'nin sizi, sizin de onu tanımanız zaman alır. Bunu unutmayın.

%20 sıkı bir EYM, %80 bilgi ve teknik. Bu cümleyi bir yerlere yazın ve kabullenin, gereğini yerine getirin. Unutmayın, TV ya da buzdolabı kullanmıyorsunuz. Yılmak yok, her daim devam.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Emin DEMİREL
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 199


Bir Başkadır Benim Memleketim...


WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2009, 01:20:09 ÖS »

sevimlihayat, saat su an 23:19... 15 dakika sonra  sonra kenwood bm 250 EYM de yaptığım ekmeği makina dan cıkaracağım.. fotoğraflarını ceker buraya eklerim.. bakalım kızarmıs mı kızarmamıs mı ? :) sonra nasıl yaptığımı yazarım...
Logged

Çırak Ustayı Sollamazsa Sanat Ölür,  Hatalı Sollarsa Çırak Ölür..
Emin DEMİREL
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 199


Bir Başkadır Benim Memleketim...


WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2009, 01:55:52 ÖS »

 ve saat 23: 56 fotoğrafların bilgisayara yuklenmesi ve fotografın microsoft office picture programında kesilip yeniden boyutlandırılması biraz zaman aldı... tepe kümbeti  Kenwood BM 250 marifeti... diğer resimler EYM de yapılan ekmekler ile ilgili bölüm de
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2009, 01:58:24 ÖS Gönderen: gencadam » Logged

Çırak Ustayı Sollamazsa Sanat Ölür,  Hatalı Sollarsa Çırak Ölür..
sevimlihayat
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 54



« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2009, 02:06:21 ÖS »

ve saat 23: 56 fotoğrafların bilgisayara yuklenmesi ve fotografın microsoft office picture programında kesilip yeniden boyutlandırılması biraz zaman aldı... tepe kümbeti  Kenwood BM 250 marifeti... diğer resimler EYM de yapılan ekmekler ile ilgili bölüm de

bunun tarifi nerdeki yarın arkadaşıma gideceğiim bari iyi bi ekmek götüreyim

sabah yaparım
Logged

sevimlihayat
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 54



« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2009, 02:08:01 ÖS »

EYM'nizin kendisine gelmesi için biraz süre verin. Üzerine fazla gitmeyin.

Onu sevin, okşayın, yanında "tepesi pişmemiş, kümbet çıkarmamış, sönüm yırtığı yapmamış" gibi ifadeler kullanarak aşağılamayın.

EYM'nin sizi, sizin de onu tanımanız zaman alır. Bunu unutmayın.

%20 sıkı bir EYM, %80 bilgi ve teknik. Bu cümleyi bir yerlere yazın ve kabullenin, gereğini yerine getirin. Unutmayın, TV ya da buzdolabı kullanmıyorsunuz. Yılmak yok, her daim devam.

asla yılmam ben öle kolay kolay
zaten artık eym beni bırak desede ben onu bırakmam(duydunmu eym bak senin için iyi bişi dedim)

yardımlarınız için çok teşekkürler
Logged

mbirol
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 92


Buda benim üretimim %100 organik


WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2009, 03:28:49 ÖÖ »

Hatanın sizdemi makinadamı olduğunu anlamanın en güzel yolu Söke unun hazır ekmek karışımlardan birini alıp,kendi kutusundan çıkan mayayı ve tarifi tamamen uygulamak.Bu işte ustalarda bilirki malzemelerin standartı çok önemli.Hazır ekmek karışımı sorunsuz tarifler ve bence bu işe yeni başlayanlara bayağı tecrübe ve cesaret katıyor.Ben ilk ekmeklerimi FEYM nin tariflerine göre yaptım,neredeyse hepsi hüsrandı ve vazgeçmeye karar bile vermişken market rafında Söke un hazır ekmek karışımı ile tanıştım ve ogünden sonra ekmek ustası oldum diyebilirim.Deneyin sizede tekrar şevk ve hır verecektir.Bu yazdıklarımın hepsi tecrübe ile sabittir. aptal2 yemek
Logged

!! PR.DR. KLİMA !!
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler