Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 03:11:20 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: benden de bir yoğrulmayan ekmek  (Okunma Sayısı 8627 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
oma
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17


« : Şubat 19, 2012, 01:06:23 ÖÖ »

Ben de sonunda özenerek bir yoğrulmayan ekmek yapmaya karar verdim ama diğer üyelerimizin yaptıklarına bakınca benimki biraz sönük kalmış sanki :) ben çok olmasın diye malzemeyi biraz azalttım ama az oldu bu da.Biraz ince oldu.Ekmek yapma konusunda çok tecrübeli olmadığımdan sizlerin yorumlarınız benim için önem arz ediyor, yorumlarınızı bekliyorum.




Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2012, 01:10:11 ÖÖ »

elinize saglik ozellikle dokusu kiskandirici olmus

 
Logged
oma
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17


« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2012, 01:25:38 ÖÖ »

teşekkür ederim sabah sabah böyle bir yorum beni mutlu etti.
Logged
oma
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17


« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2012, 04:19:10 ÖÖ »

Bu arada yazmayı unutmuşum ilk kabartma yaklaşık 19 saat ikincisi ise 1 saat sürdü ve instant maya yerine aktif kuru maya kullandım,bir farkı olur mu acaba?
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2012, 10:49:18 ÖÖ »

Sizinkisi yoğrulmayan ekmek değil, yoğrulmayan pide olmuş, ama çok hoş olmuş  .

Öncelikle yoğrulmayan ekmeğin önemli bir adımı da pişecek kaptır. Kap fazla geniş olursa ekmek de yayılır ve yayvan hal alır. Kap fazla dar ve yüksek ise ekmek de kule gibi olur. Siz bir yumrukluk ekmek yapacaksanız iki yumrukluk, dar ancak yüksek kap kullanacaksınız. Bu arada, bence kabınız gayet güzel, hamuru büyük tutun, elinizi korkak alıştırmayın, pişen ekmeği de ikiye bölüp akıllı uslu komşularınıza dağıtın ki, yavaş yavaş reklama da başlayın. Ne olur, ne olmaz .

Ekmeğiniz hem kabuk, hem doku olarak nefis olmuş. Ellerinize sağlık.

Bu arada yazmayı unutmuşum ilk kabartma yaklaşık 19 saat ikincisi ise 1 saat sürdü ve instant maya yerine aktif kuru maya kullandım,bir farkı olur mu acaba?

Olmaz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
oma
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17


« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2012, 12:15:51 ÖS »

teşekkür ederim inşallah bir dahakine fazla hamur yapayım.Sizlerden böyle yorumlar almak moral artırıyor Cheesy
Logged
oma
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17


« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2012, 03:13:47 ÖÖ »

bu da ikinci deneme.İnceleme ve yorumlarınızı bekliyorum.





Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2012, 05:07:18 ÖÖ »

bu da ikinci deneme.İnceleme ve yorumlarınızı bekliyorum.

Önce sizden bir önceki ekmeğiniz ile bu ekmeğiniz arasındaki yapım ve lezzet farkını alalım, asıl biz onu merak ediyoruz  evet.

Bizim sıramız ondan sonra gelecek  .
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2012, 03:49:36 ÖÖ »



Önce sizden bir önceki ekmeğiniz ile bu ekmeğiniz arasındaki yapım ve lezzet farkını alalım ...


 Cheesy merakla bekliyoruz  yemek
Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
lektem
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2012, 03:55:20 ÖÖ »

Gayet "pro" bir ekmek görüyorum ben. Tek eleştirim -ki o da çok önemli bir konu değil- ekmeğin üstünün çizilmesi konusunda biraz daha tecrübe edinmeniz gerektiği olabilir. Ama üzülmeyin, ben de beceremiyorum. :)
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2012, 04:07:28 ÖÖ »

Tek eleştirim -ki o da çok önemli bir konu değil- ekmeğin üstünün çizilmesi konusunda biraz daha tecrübe edinmeniz gerektiği olabilir.

Yoğrulmayan ekmeğin üzeri çizilmediği için bunu pas geçebiliriz  .
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
oma
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17


« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2012, 11:52:39 ÖÖ »

öncelikle yapım aşamasında yine kuru maya kullandım ve ilk kabarma yaklaşık 19 saat ikincisi de yaklaşık 1.5 saat sürdü.İkinci olarak suyla beraber peyniraltı suyu da kullandım.Daha doğrusu peynir kutusunun içindeki suyu kullandım bilmiyorum o peyniraltı suyu mudur,yanlışsa lütfen düzeltin.Tat olarak ise psikolojik midir bilmem ama ikincisi sanki daha güzeldi,sanki odunumsu bir tat oluştu.Ve son olarak belirtmem gerekirse açıkçası ben hiç çizik falan atmadım o kendiliğinden oluştu 
Evet şimdi sıra sizde...
« Son Düzenleme: Şubat 27, 2012, 12:50:18 ÖS Gönderen: oma » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2012, 01:32:44 ÖS »

İkincisi daha hacimli olduğu için hem göze, hem de dişe dokunması gayet normal. Bu nedenle size lezzetli gelmiş olabilir.

Kullandığınız su harici sıvı sanırım peynir altı suyu değil, doğrudan peynir suyu. Yapısı incelenirse etkisi daha net anlaşılabilir.

Ekmek dokusu sarımsı ancak içinde kepek parçacıkları göremedim. Bu nedenle un tahminimi beyazdan yana yapıyorum.

Kabuk çıtır, doku çiğnemlik görünüyor.

Gayet başarılı bir uygulama, ellerinize sağlık.

İlaveten ne söylersiniz derseniz; ilk mayalandırmayı yaparken kullandığınız maya doğrultusunda gözünüz üzerinde olsun, mayanın en yüksek seviyede kabarma yaptığı ve hamur ekşisinin sağlandığı anda ikinci aşamaya geçerseniz sonucun az daha farklı olduğunu göreceksiniz.

Tekrar tebrik ediyorum.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #13 : Şubat 28, 2012, 12:19:18 ÖÖ »

Yada Salamura... Peynir yapim asamasindsa elde edeceginiz su peynir alt suyudur.
Ekmek icin tebrikler
 
Kullandığınız su harici sıvı sanırım peynir altı suyu değil, doğrudan peynir suyu.
Logged
oma
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17


« Yanıtla #14 : Şubat 28, 2012, 08:43:20 ÖÖ »

teşekkürler yorum ve tavsiyeler için ve haklısınız sinangil beyaz un kullandım
Logged
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler