Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 12:25:51 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Mini Yoğrulmayan Ekmek - 3. deneme  (Okunma Sayısı 2685 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gokce
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 21


« : Şubat 13, 2012, 01:59:11 ÖÖ »

Yaptıkça insanın elinin alışması gerçekten çok doğruymuş ve küçük hamuru tencereye aktarmak çocuk oyuncağıymış:)

Kabımı büyültemeyince hamuru küçülttüm. 275 gr un, 220 gr su (peynir altı suyu) ile yaptığım ekmeğim. Kabuk görünümü sonunda memnun etti:)

Bundan sonraki denemelerim hamuru çizmek üzerine olacak:)

İç doku çok başarılı gözükmese de sıcakken kesmek zorunda(!) kalmamıza bağlıyorum:)

Herkese ekmek kokulu güzel bir hafta olsun:)




Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2012, 02:59:23 ÖÖ »

Kabuk da doku da çok güzel.

Dokuda sıkıntı olsa alt taraflara doğru akma ve sıkışma olurdu. Kabuğun hemen üzerinden başlayan sıkışmış ve ezilmiş bir katman, yukarılara doğru gittikçe büyüyen ve tırnaklı görüntü veren homojen olmayan delikler, dağınık, rahatsız edici bir görüntü ve esmerimsi bir yapı görürdük.

Yoğrulmayan ekmekte küçük yaparsanız maalesef hemen tükendiği için emekler boşa gitmiş gibi oluyor. Ben genelde aynı anda 2 adet yapıyorum. Birincisi zaten hemen sıcak sıcak tereyağ-bal-peynir üçgeninde yok oluyor, diğeri kalıyor. Soğuduktan sonra da daha uzun süreli yeniliyor. Kahvaltıda tüketildiğinde uzun süreli tok tutuyor.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
gokce
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 21


« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2012, 03:07:46 ÖÖ »

Ben de en çok fırının o kadar süre yanıp yarısının boşa gitmesine üzüldüm:)
ayrı ayrı 2 ekmek fikri çok iyi, ben de tek ölçüyü 2'ye bölüp yapmayı deneyeyim:)
tabi önce kaplar yan yana sığıyor mu ona bakmak gerek:)



Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler