Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 23, 2014, 07:21:08 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hangi fırın... Yerli mi Avrupa mı ?  (Okunma Sayısı 3535 defa)
FONZIE
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28


« : Ekim 30, 2011, 07:29:05 ÖÖ »

Forum başlıklarında göremediğimden böyle bir başlık açmanın yararlı olacağını düşündüm.
Bende daha önce arçelik midi fırın vardı ve memnundum. İlaveten üzerinde ocağı da olması nedeniyle bir de büyük fırın alayım dedim ve soberman'ın ankastre sıemens'i olduğu ve çok memnun kaldığı aklımda kalmış. Biraz da bu markayı seçmemde bu etkili oldu. Ve sıemens'i seçtim. Ancak bu fırından hiç memnun kalmadım. Belki de ben henüz öğrenemedim.
Soberman'ın fırınında ekmeği hangi raf konumunda ve ayarlarda pişirdiğini merak ediyorum. Bilgi verirse çok sevineceğim: şimdiden teşekkürler.

Yemek kültürü bizden çok farklı olan avrupanın kendi şartlarına göre ürettiği fırınlar yerine kendi yemek kültürümüze uygun üretilen yerli fırınları mı seçmemiz daha doğru acaba ?
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3892


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2011, 10:38:51 ÖÖ »

Ve sıemens'i seçtim. Ancak bu fırından hiç memnun kalmadım.


Ankastre fırınınız hayırlı olsun, güle güle kullanın. Siemens'ten neden memnun kalmadığınızı öğrenebilir miyim?


Soberman'ın fırınında ekmeği hangi raf konumunda ve ayarlarda pişirdiğini merak ediyorum. Bilgi verirse çok sevineceğim: şimdiden teşekkürler.

Biliyorsunuz ekmeğe, taş kullanıp kullanılmadığına göre (tepsi de kullanılıyor malum) fırının en üst katından en alt katına kadar tüm raflar kullanılabiliyor. Şu an yoğrulmayan ekmek yapıyorum ve ızgara en alt rafta duruyor.

Sıcaklıklar da değişiklik gösterebiliyor. Genelde 220-230 derecede başlayıp 200 ya da 180 derecede bitiriyorum. Tariflerde bu durum çok detaylı olarak anlatılıyor.

Yemek kültürü bizden çok farklı olan avrupanın kendi şartlarına göre ürettiği fırınlar yerine kendi yemek kültürümüze uygun üretilen yerli fırınları mı seçmemiz daha doğru acaba ?

Başlangıçta sizinle aynı fikirdeydim ve muhtelif markaları inceledim ve sonuçta fiyat/performans olarak Siemens'i tercih ettim. Tabii, bunda Siemens'i bayi fiyatından alabilmemin etkisi de oldu.

Benim kullandığım şartlarda herhangi bir fırın ya da EYM bu kadar süreli dayanamazdı diye düşünüyorum. Bu nedenle Siemens ve Breville'ye acıyorum. Ama çok şükür hala sapasağlam duruyorlar.

Sizin de zaman içinde Siemens'i beğeneceğinizi ve memnun kalacağınızı sanıyorum.

Keşke aynı kalitede yerli fırın (Siemens yabancı mı, bilemiyorum) alabilseydik, bu temenninize de can-ı gönülden katılıyorum.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
FONZIE
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28


« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2011, 11:56:58 ÖÖ »

Teşekkürler Soberman,
Arçelikten alıştığım gibi alttan ikinci rafta, tepside ve 180 derecede 15+15 dak. pişiriyorum ekmekleri. Ama Arçelikteki sonucu alamıyorum. Üzeri çok az kızarıyor. Hamuru mikserden çıkarıp yoğurmadan katlayıp 1. kabarmadan sonra şekil verip tekrar kabardığında pişiriyorum. (Sanırım siz de turbo kullanmadan alt üst ısıtıcılarla pişiriyorsunuz)
Pizzayı  ise yine aynı rafta ve turbosuz kademede 250 derecede 8+8 dak. pişiriyorum ama bu seferde üzeri yanmasın diye ızgara kısmına boş tava sürüyorum. Sonuç ancak idare edecek derecede...
Forumda bahsettiğiniz yerden taş aldım ama kürek ve fırını uzun süre ve çok ısıtmak gerektiğinden kullanmıyorum.

Dediğiniz gibi en alt rafa koyduğumda ekmeğin altı daha iyi ama üstü daha az pişecek yani hiç kızarmayacak sanırım.
Fırın büyüdükçe dereceyi de artırmak gerekiyor sanki...

Siemens'lerin tasarımı Alman, imalat yerli diye biliyorum.
Logged
FONZIE
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28


« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2011, 12:16:51 ÖS »

Bir de not:
Fırını satın aldıktan sonra bir markette gördüğüm İtalyan malı, Unox marka buharlı, çift turbolu profesyonel fırına hayran kaldım. Almış olmasam kesinlikle bu fırını alırdım.
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1464


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2011, 01:20:09 ÖS »

iyi aksamlar

O tip firinlari calistirmak oldukca zahmetli Ozel trifaze hat + hortumlu su girisi + ufak bir baca sistemi bazilarinda ise atik su gideri
bunun yaninda fiyatlari da iyi 4000 tl  civarinda
eger rosella tipi ufak modellerden bahsediyorsak..
 
Secim yaparken yerli yabanci degilde ihtiyaca gore firin secmek daha mantikli
Patiseri mi gastromomi mi
Buhari direkt mi indirekt mi
Fan lari ON/OFF kullanma ozelligi   var mı yok mu
tasli mi  tepsili mi (ufak tasli model zaten yok gibi)



Bir de not:
Fırını satın aldıktan sonra bir markette gördüğüm İtalyan malı, Unox marka buharlı, çift turbolu profesyonel fırına hayran kaldım. Almış olmasam kesinlikle bu fırını alırdım.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3892


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2011, 01:25:19 ÖS »

Teşekkürler Soberman,
Arçelikten alıştığım gibi alttan ikinci rafta, tepside ve 180 derecede 15+15 dak. pişiriyorum ekmekleri. Ama Arçelikteki sonucu alamıyorum. Üzeri çok az kızarıyor. Hamuru mikserden çıkarıp yoğurmadan katlayıp 1. kabarmadan sonra şekil verip tekrar kabardığında pişiriyorum. (Sanırım siz de turbo kullanmadan alt üst ısıtıcılarla pişiriyorsunuz)
Pizzayı  ise yine aynı rafta ve turbosuz kademede 250 derecede 8+8 dak. pişiriyorum ama bu seferde üzeri yanmasın diye ızgara kısmına boş tava sürüyorum. Sonuç ancak idare edecek derecede...
Forumda bahsettiğiniz yerden taş aldım ama kürek ve fırını uzun süre ve çok ısıtmak gerektiğinden kullanmıyorum.

Dediğiniz gibi en alt rafa koyduğumda ekmeğin altı daha iyi ama üstü daha az pişecek yani hiç kızarmayacak sanırım.
Fırın büyüdükçe dereceyi de artırmak gerekiyor sanki...

Siemens'lerin tasarımı Alman, imalat yerli diye biliyorum.


Taşı kullanmaktan çekinmeyin. 20 dklık ön ısıtma yeterli oluyor, daha fazla ısıtmanıza gerek yok. Izgarayı orta kademelere, taşı da üzerine koyduğunuzda ekmeğin hem altı, hem üstü iyi kızarıyor.

Hamuru alta koyup bir müddet sonra en üste alma, hamuru üste koyup bir müddet sonra üzerine pişirme kağıdı koyma, hepsi de ideali yakalamak için baş vurulan yöntemler. Netice itibarı ile siz de en mükemmel pişirme yerlerini öğrenmiş olacaksınız.

Siemens'in hoşuma giden yönü; bazen erken saatlerden akşamın geç saatlerine kadar hem de yüksek ısılarda devamlı çalıştırmama rağmen sadece iki defa sıkıntı çıkardı. Birinde aşırı ısıdan arkasında mevcut elektrik prizini eritmiş, diğeri de benzeri bir sıkıntı idi, hatırlayamadım. Kendisini korumuştu. Ayrıca içine buhar sıkma, altına doğrudan su dökme, buz kalıpları boca etme gibi bir çok işkenceye de sessiz sedasız dayandı, bizimle birlikte kötü ekmeklere üzüldü, iyi ekmeklere de sevindi. Bazen (bu gün olduğu gibi) işe dalıp, içinde ekmekleri unutmama rağmen nasıl ettiyse nar gibi kızarmış tuttu, yanmalarını önledi.

Bir fırından başka ne istenir ki?

Unox fırına biraz baktım. Fiyatı, harcadığı elektrik ve genel görünüşü ile biraz pastane fırını havası var. Kullanmak isterdim ama mutfağıma alır mıydım, bilemiyorum. Sanırım yine Siemensi tercih ederdim.

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1464


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #6 : Ekim 31, 2011, 01:30:16 ÖÖ »

Haklisiniz Ustadim Unox tipi firinlar ev icin degil.

Villa gibi eviniz olur o baska :)

Hayirli Haftalar
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3892


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2011, 05:17:34 ÖÖ »

Haklisiniz Ustadim Unox tipi firinlar ev icin degil.

Villa gibi eviniz olur o baska :)

Hayirli Haftalar

+1  başparmakyukarı

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler