Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 17, 2018, 03:13:44 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hamsili Ekmek  (Okunma Sayısı 5023 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erhan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 497


« : Haziran 11, 2011, 11:51:41 ÖÖ »

Tamamı mısır unundan yapılan bu ekmek Karadeniz'de baştacı bir ekmek çeşididir. Bu ekmek çeşidi bir yiyeceğin yanında değil tek başına tüketilir. Sadece tercihe bağlı olarak salatalıkla tüketilebilir.

500  gr         mısır unu
1/2  cup       zeytinyağı
5     dal        pazı
5     dal        maydanoz
1     adet      patates ( büyük boy )
1     adet      soğan ( orta boy )
2     adet      havuç ( orta boy )
200  gr         hamsi ( taze kılçıkları ayıklanmış yada tuzlanmış kılçıkları ayıklanmış ) eğer tuzlanmış hamsi kullanacaksanız hamsileri soğuk suyla güzelce yıkayın ve  içerisinde buz bulunan bir kaba soğuk su ekleyerek hamsileri 10 dakika bekletin.
su               elinizi yakmayacak kadar sıcak olacak ( su miktarı kesinlikle mısır ununa bağlıdır. bu sebepten burada bir ölçü vermek yanıltıcı olur. Rize'de su değirmeninde  öğütülmüş gözünüzle gördüğünüz organik mısır unu )
10   gr         tuz

Önce bir kapta mısır unu, tuz, zeytinyağı ve sıcak su ile cıvık bir hamur yapılır. (çok yoğurmayın). pazı, maydanoz ve soğan çok ince doğranır. patates ve havuçlar rendelenir. hamsiler ayıklanır. tüm sebzeler ve ayıklanmış hamsi hamurun içine aktarılır. (çok yoğurmayın) pişirme tavanızı güzelce yağlayın, ekmeğiniz tavaya çok yapışma eğilimde bir ekmek. 250 derecede 1 saatte pişirildi
öneri : Pişirmek için döküm tencereniz varsa deneyin çok iyi sonuç alırsınız. Tencereniz sıcak olsun, hamuru sıcak tencereye boşaltın - dikkatlice-.




« Son Düzenleme: Haziran 11, 2011, 12:12:09 ÖS Gönderen: erhan » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2011, 01:17:08 ÖS »

İlginç görünüyor.

Tarif için teşekkürler  .
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2011, 09:51:54 ÖÖ »

İlginç görünüyor.


ilginc ve eminim lezzetlidir usta  yemek

en son Rize'de bir balık lokantasında hamsikoli yeme şansım oldu, hakikaten ilginc bir lezetti  yemek

yediğim hamsikoli: mısır unu, pazı, yumurta, zeytinyağ, tereyağ, prasa, az nane, karabiber, kuru soğan ve tuz ihtva ediyordu. İçeriği çekinmeden söylemelerine rağmen, doğal olarak hazırlama ve miktarlardaki  sırlarını vermediler :)

birde Kapçon Mçkudi vardı!
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2011, 09:55:34 ÖÖ Gönderen: Erdinc » Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
erhan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 497


« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2011, 01:26:41 ÖS »

İlk fırsatta deneyin, öneririm. En önemli sır mısır unu. Yakın illerden gelen organik mısır unlarını da kullandım ama Rize mahsulü mısırdan, dere kenarına kurulu su değirmeninde ağır ağır çekilmiş mısır unu gibisi yok. Ayrıca hamsinin Karadeniz hamsisi olmasıda önemli bir faktör. Taze küçük boy salatalıkla enfes bir hamsili ekmek her zaman özlenir. Kapçoni Cari ise Lazca olarak karşılığıdır. Kapça= Hamsi , Cari= Ekmek
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2011, 01:29:53 ÖS Gönderen: erhan » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler