Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Şubat 25, 2018, 02:59:12 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Baklava  (Okunma Sayısı 5812 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erhan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 497


« : Mayıs 25, 2011, 12:25:07 ÖS »

Cevizli baklava uygulamasını fotoğraflarla destekleyerek anlatmaya çalışacağım. Önce malzemeler ve miktarları,

500    gr               Ova1 un ( pasta böreklik tip 550 )
2        adet           Bütün yumurta
155    gr               İçme suyu
10      damla         Limon
1        çimdik         Tuz

700    gr               Tereyağ
1400  gr               Beyaz toz şeker
800    gr               Su
1/2     adet           Limon

Baklava Hamuru:
Un elenerek çalışma tezgahına alınır. Ortası çukur şeklinde açılır, 2 bütün yumurta içine kırılır. Unun kenarlarına bir çimdik tuz serpilir. Yumurtaların üzerine 10 damla limon sıkılır.

Suyu vermeden önce dairesel hareketlerle yumurtayı una yedirin. Hemen ardından yavaş yavaş suyu ekleyin ve en az 30 dakika boyunca yoğurun. Hamurunuz ilk etapta fotoğraftaki gibi biraz kuru olacak, endişelenmeyin devam edin.



30 dakikanın sonunda sıkı ve kıvamlı  bir hamur elde edeceksiniz. Aşağıdaki gibi


Hamurun bütünü 15 dakika nemli bir bezin altında dinlendirilir. 15 dakika sonunda 35-37 gr arası bezelere ayrılır. Bezeler yuvarlatılır ve nemli bir bezin altında 10 dakika dinlendirilir.
Çalışma tezgahına mısır yada buğday nişastası serpilir. Bezeler ikişer ikişer bol nişasta ile açılır.



İlk 7 kat yufka aralarına hiçbir şey konmadan tepsiye serilir. Üzeri bolca cevizle örtülür.



Üzerine kalan 14 yufka serilir. Uygun biçimde dilimlenir. 3 cm x 4 cm kestim.



Eritilmiş ve ılımış 700 gr tereyağ üzerine dökülür.



150 derecede 85 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirilir.



Şerbet

1400 gr şeker, 800 gr su, yarım limon suyu ve 1/4 limon kabuğu kaynatılır. Kaynadıktan sonra bir süre daha kısık ateşte fokurdatın. Şerbetinizi soğumaya alın.

Pişen baklavayı hiç soğutmadan, üzerine soğuk şerbeti dökün.



Afiyet olsun  









« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2011, 12:49:14 ÖS Gönderen: erhan » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4260


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2011, 12:53:09 ÖS »

Süper, müthiş, inanılmaz   .

Ev baklavasına da bayılırım  Cheesy.

Bu tarifinizi fotoğraflarla birlikte ES.Com'a isim vererek almak isterim  evet.

Tabii müsaade buyurursanız  Roll Eyes.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
erhan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 497


« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2011, 12:57:48 ÖS »

memnuniyetle kabul ederim.
Logged
lektem
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2011, 03:29:12 ÖÖ »

Erhan Bey, evli misiniz?  Cheesy
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler