Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 17, 2018, 03:11:57 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Karışık Pide  (Okunma Sayısı 6150 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erhan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 497


« : Mayıs 24, 2011, 09:34:49 ÖÖ »

500 gr      un
5    gr      şeker
7    gr      yaş maya
200 gr      ekşi hamur
12   gr     zeytinyağı
8    gr      tuz
maalesef suyu yine tartmamışım aptal2 . ekmek hamurundan birazcık daha yumuşak bir hamur olacak.

iç malzeme,
taze kaşar peyniri
parmesan peyniri
izmir tulumu
sucuk




Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2011, 12:23:13 ÖS »

Ustam,

süper nefis görünüyorlar, ellerinize sağlık  .

Bizim gibi acemiler için kaç beze olduğu, mayalandırma süreleri, şekillendirmenin nasıl yapıldığı, kenarları kıvrılırken nelere dikkat etmemiz gerektiği, fırında hangi şartlarda ve nasıl pişirildiği, kaşarın ne zaman atıldığı gibi sizin için sıradan ama bizim için altın kıymetindeki tecrübelerinizi paylaşırsanız sizlere bir ömür minnettar kalırız  dua .
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
erhan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 497


« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2011, 12:44:44 ÖS »

soberman üstad,
benim için de yapması zor, titizlik gösterdiğim konular bunlar. sadece şansım şu ki, işyerinde bütün ekipmanlarım bunları yapmaya elverişli.
* havaların ısınmasıyla bütün süre değerleri değişti doğrusu. en iyi sonuç gözlem olacaktır.
* yoğrulması tamamlanmış bütün hamuru 7-8 dakika dinlendirin
* hamuru bezelere ayırın ve bir kere mayalandırın,
* beze tezgaha alın, elle hafif hafif bastırarak gazı alın ve merdane ile istenen şekli verin
* üzerine, peynir çeşitleri açılmış hamurun tam ortasına gelecek şekilde dizin. ortaya dizmeye çalışın kenarlara taşmayı önlemek için
* pidenin kenarlarını 2-3 cm içe doğru katlayın.
* unlanmış küreğe alın ve taş fırına atın,
* 350-400 derecede takriben 6-8 dakikada pişecektir
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2011, 01:51:56 ÖS »

Sizin farklı bir fırınınız var ve pidenin kabuğu süper olmuş.

Benim ilgimi çeken ve öğrenmek istediğim merdane yerine elle açıp kenarları fazla ezmeden şekillendirmek (pizza da olduğu gibi) ve daha delikli bir pide hamuru elde etmek mümkün müdür? İllaki merdane ile hamuru ezmek mi gerekiyor?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
erhan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 497


« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2011, 04:08:57 ÖS »

elle açmayı başarabiliyorsak merdaneyi mutfaktan atalım derim ben. elle pizza açıyorum, fakat 3-4 hamur heba ettikten sonra. pide neden olmasın.
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2011, 10:42:12 ÖS »

Erhan bey elinize saglik

Karadeniz pidecisiyim diyenler halt etmis   

Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2011, 05:24:26 ÖÖ »


Karadeniz pidecisiyim diyenler halt etmis   

+1 
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Akın
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 10


Sometimes war is unnecessary...


« Yanıtla #7 : Aralık 29, 2011, 02:05:16 ÖS »

Erhan bey geçte olsa afiyet olsun:)

Bu verdiğiniz ölçüden kaç beze hamur çıkıyor?  Ayrıca  su ölçüsünü de rica ediyorum, 200 gr. ekşi hamur yapılıp konulmadan yapma imkanı var mı lezzette büyük farlılık veya tutmama gibi durum olur mu?
« Son Düzenleme: Ocak 02, 2012, 05:35:43 ÖS Gönderen: Akın » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler