Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 02, 2014, 04:31:12 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: arçelik k 2715 ile ilk ekmeğimi yaptım :)  (Okunma Sayısı 9245 defa)
mavi_nil
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5



« : Mayıs 17, 2011, 01:52:03 ÖS »

makinenin kullanma kılavuzundaki beyaz ekmek tarifini uyguladım. standart programda 180 derecede çalıştırdım. ama program bitiminde ekmek hala kızarmadığı için ek fırınlama yaptım. neden böyle oldu anlamadım, EYM den mi kaynaklanıyor acaba Sad
uzun bir pişme sürecinin ardından sonuç memnun edici :)


Logged

Arçelik K 2715
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3883


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2011, 07:32:46 ÖÖ »

makinenin kullanma kılavuzundaki beyaz ekmek tarifini uyguladım. standart programda 180 derecede çalıştırdım. ama program bitiminde ekmek hala kızarmadığı için ek fırınlama yaptım. neden böyle oldu anlamadım, EYM den mi kaynaklanıyor acaba Sad
uzun bir pişme sürecinin ardından sonuç memnun edici :)

Hem makinanın kullanma kılavuzu, hem de böyle bir ekmek  gasp.

Bence süper. Kılavuzlara göre yapılan ekmekler ya çöküyor, ya kabarmıyor, ya da çiğ kalıyor. Siz hepsini halletmişsiniz  yippi.

Bundan sonra makinanın kılavuzuna göre değil de, forumda ya da sitede uygulanmış, denenmiş tariflerden yapmanızı ve sonuçlarını paylaşmanızı bekliyoruz.

Ortaya çok daha güzel ürünler çıkacak ve EYM'nizi daha tarafsız değerlendirebileceğiz  Cheesy.

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
mavi_nil
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5



« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2011, 11:32:02 ÖÖ »

en kısa zamanda yeni tarifler deneyip ekleyeceğim. :)
sizin favori tarifiniz hangisi?
Logged

Arçelik K 2715
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3883


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2011, 01:30:20 ÖS »

sizin favori tarifiniz hangisi?

Kişiden kişiye değişecektir ama:

http://ekmeksanati.com/documents/cevizli_ekmek.html

http://ekmeksanati.com/documents/keten_tohumlu_ekmek.html

http://ekmeksanati.com/documents/fransfdz_ekmef0i_4.html

http://ekmeksanati.com/documents/zeytinli_ekmek.html

http://ekmeksanati.com/documents/yof0urtlu_ekmek_1.html

http://ekmeksanati.com/documents/yavafelatfdlmfdfe_mayalfd_ekmek.html

http://ekmeksanati.com/documents/yof0rulmayan_ekmek_1.html

Bu tarifleri sırasıyla uygulamanızı öneririm.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
mavi_nil
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5



« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2011, 02:02:13 ÖÖ »

aslında arada başka ekmekler de yaptım ama fotoğraflarını çekmediğimden ekleyemiyorum. en son yaptığım tahinli doyurucu ekmek.Fotoğrafını çekip çekmemekte kararsız kaldığımdan bütün olarak bir fotoğrafı yok. ancak dilimledikten sonra fotoğrafını çekmeye karar verdim. bunun sebebi de internette yayınlamaya fırsatımın olup olmayacağı şüphesiydi. şu sıralar sıkıntılı durumlar var o yüzden internete pek giremiyorum. neyse ekmeğe geri döneyim.

tadını beğendim. tarifteki undan daha fazla un eklemem gerekti. mayayı da bir miktar azalttım. çünkü diğer ekmeklerimde maya kokusu vardı ve bu beni çok rahatsız etti. 1,5 kk olan mayayı 1 kk kattım.



sizin tavsiye ettiğiniz tarifleri de en kısa zamanda denemeye başlayacağım. yalnız ben un çeşidi bulmakta zorlanıyorum. çevremdeki marketlerde fazla çeşit yok. özellikle tahıllı un görmedim.
bir de yaptığım ekmekler çok çabuk parçalanmaya başlıyor, yani çabuk bayatlıyor. bununla ilgili ne yapabilirim?
Logged

Arçelik K 2715
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3883


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2011, 03:13:09 ÖÖ »

bir de yaptığım ekmekler çok çabuk parçalanmaya başlıyor, yani çabuk bayatlıyor. bununla ilgili ne yapabilirim?

EYM'lerin genel sıkıntısı. Ne yapabilirsiniz?

Ne kazar uzun mayalama, o kadar çiğnemlik doku.

Sütlü mamuller (ayran, yoğurt vs), patates ya da zeytin yağı ilavesi.

Ekmeğin ilk 1-2 saat sonunda tamamen dilimlenerek saklanması

En az miktarda maya kullanımı.

Asıl çözüm olarak da yavaşlatılmış mayalamalı ve yoğrulmayan ekmekleri denemenizi (yukarıdaki linklerde en son ikisi) öneririz.

Bundan sonrası ise EYM'nizi yoğurmakta kullanıp, el emeği ekmeğe geçmeniz gerekecektir.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
lektem
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2011, 06:16:58 ÖÖ »

Düşünüyorum da...

EYM'deki hamur, mayalanma aşamasına geçtiğinde makineden çıkarsak, buzdolabına kaldırsak, orada 7-8 saat bekletsek...

Sonra çıkarsak, oda sıcaklığına gelene kadar 1 saat daha bekletsek...

Bu arada, boş vaziyette Fırınlama programını açtığımız EYM, iyice ısındığında, hamuru, hazne ile beraber EYM'ye koysak...

Düşünüyorum işte. düşünceli
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler