Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 17, 2018, 03:13:56 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: borodinski ekmek  (Okunma Sayısı 4751 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
acharmanci
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« : Mart 30, 2011, 05:30:35 ÖÖ »

Arkadaşlar bir tür Rus çavdar ekmeği olan borodinski ekmeğin nasıl yapıldığını biliyorsanız yazarsanız sevinirim. selam ve saygılar. ahmet harmancı
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2011, 01:49:33 ÖS »

Arkadaşlar bir tür Rus çavdar ekmeği olan borodinski ekmeğin nasıl yapıldığını biliyorsanız yazarsanız sevinirim. selam ve saygılar. ahmet harmancı

@acharmanci,

merhabalar.

Yapmadım ekmeğin tarifini vermek ne kadar doğru bilemiyorum ama Borodinski ekmek tariflerinden orijinal kaynağından alınmış bir tarifi aşağıya yazıyorum.

Uygun bir zamanda deneyebilirsem sonucunu da buradan duyurabilirim.



Aşağıdaki tarif “Domashnii khleb”, 1991 yılı Moskova baskısından alınmıştır.

Ölçüler yaklaşık değerlerdir ve aktif ekşi mayanız mevcut olduğu kabul edilmektedir.

1.   Karıştırma kabına 2 Ölçü Kabı tam çavdar unu konulur. Çavdar ununun ince çekilmişi tercih edilmelidir. Bunun üzerine 550 ml kaynamış su dökülür. 1 Küçük Kaşık dövülmüş kişniş ve 4 Büyük Kaşık Malt Şurubu ilave edilir. İyice karıştırılır ve 30 dereceye inmesi beklenir.

2.   Karışım 30 dereceye inince ½ Ölçü Kabı ekşi maya ilave edilir. Ekşi mayanız zayıf ise bu aşamada az miktar ticari maya ilave edilebilir. Karışım, 30 derecelik ortamda 10-12 saat bekletilir.

3.   2 Küçük Kaşık tuz ve 2 Büyük Kaşık Pekmez ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. 1 Ölçü Kabı Tam Buğday unu katılarak yoğrulur. Kulak memesi sertliğine ulaşıncaya kadar 3-4 Ölçü Kabı Çavdar unu ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. Yoğrulma esnasında üzerine soğuk su ya da zeytin yağı serpiştirilerek yardımcı olunur. Eller ıslatılarak 2 bezeye ayrılır ve uygun tavalara konulur.

4.   Tavalarda 1.5-2 saat boyunca ya da artık kabarmayıncaya kadar bekletilir.

5.   160 derecede 2 saat boyunca pişirilir.


Not: Tarifi uyguladım. Çavdar unu ağırlıklı olduğu için kulak memesi kıvamına gelme ya da normal hamur gibi yoğurma mümkün değil. Mısır Ekmeği tarzı bir ekmek yapıyorsunuz. Fotoğrafta görülen ekmekten çok daha yoğun dokulu bir ekmek ortaya çıkıyor.


Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
erhan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 497


« Yanıtla #2 : Mart 30, 2011, 04:33:59 ÖS »

http://www.borodinsky.com.tr/nedir.html
Ankara'da bu adreste bir dönem üretilmiş.
Logged
acharmanci
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« Yanıtla #3 : Mart 31, 2011, 02:09:02 ÖÖ »

Sayın soberman, borodinski ekmek tarifi için çok teşekkür ederim. saygılar ahmet harmancı
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2011, 05:35:54 ÖÖ »

Sayın soberman, borodinski ekmek tarifi için çok teşekkür ederim. saygılar ahmet harmancı

Ne demek efendim,

sözü bile olmaz. Önemli olan sizin işinizi görebilsin.

Hafta sonu vakit bulunursa uygulamaya çalışalım, tarifi de test etmiş oluruz.

Saygılar bizden.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler