Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 12:29:23 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Evde ekmek yapımı için tasarlanmış fırınlar...  (Okunma Sayısı 19586 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #30 : Kasım 18, 2012, 10:57:48 ÖS »

Ustadim sadece merak ettigimden bir tanidik aracılığıyla Istanbuldaki bir firin imalatcisina sordurdum.  Ne desem yalan 
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #31 : Kasım 19, 2012, 01:02:30 ÖÖ »

Ustadim sadece merak ettigimden bir tanidik aracılığıyla Istanbuldaki bir firin imalatcisina sordurdum.  Ne desem yalan 


Ülkemizde bu pazar halen oluşmadı, forumdan da anlaşılıyor.

Oluşmayan pazar için kimse ne ar-ge yapar, ne de prototip üretir.

Bireysel bir kaç talep de taleplisine katlanılması zor maliyetler ortaya çıkarır.

Bahçeli ev alıp fırın yapmak daha mı uygun nedir  ?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #32 : Kasım 19, 2012, 06:52:34 ÖÖ »

Bu Rofco fırınlarını kullanan Weekend Bakery diye bir Hollanda sitesinde fırın hakkında biraz teknik bilgi buldum:

We waited long, but it was worth it. Finally our Rofco bread oven has arrived from Belgium. Brought by the Rofco Company owner Micha himself, it came with elaborate and enthusiastic instructions. That was last Friday. And we haven’t stopped baking since! The first two breads that came out of the Rofco were, in our eyes, perfect in look and taste. Until now we have baked loaves and breads and cakes of all shapes and sizes and, apart from some misshaping of our own, we were very happy with everything that came out of the oven. Yet, I also feel a bit restless, because I keep thinking of all the things I would like to bake, preferably today. But I have to breath in and out and realise that I have to take my time. Like with good bread, time is my friend, not my enemy. So I am going to relax and stare at my starter dough.
The Rofco bakes your bread with the principle of an old style wood burning brick oven. It stores a lot of heat inside the chamotte stone floors and releases it slowly but fiercely into your bread. In comparison with a normal household oven which is made from light sheet metal the Rofco is much heavier and simpler build. It is a rvs steel casing filled with rockwool isolation with good seals to keep the warmth and the water damp inside the oven. Each floor has a heat element underneath the stone and above the stone with a simple but perfectly working mechanic thermostat. The oven needs to warm up for at least 2 hours. In the first hour the heat elements do most of the work to heat up the stones. In the second hour all this heat stabilizes and equalizes throughout the oven. The key to good bread with an open crumb structure is a lot of heat from the start of the baking which the stone floors deliver through the bottom of the bread into the dough! A household oven fails to do this because when you open the oven door to put in your bread it loses a lot of warmth. Also with the help of spraying the insides of the oven with a plant water pressure sprayer you can produce a lot of water damp (for a good oven spring) without being afraid to damage the oven. At the final stage of baking you open the tiny steam vents to release the moist from the oven so your bread crust can crisp up


web adresi ise :http://www.weekendbakery.com/posts/rofco-our-brand-new-bread-oven/


Logged
Gunes
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #33 : Kasım 16, 2016, 02:00:09 ÖS »

Piayasa sanırım son yazışmalardan bu yana biraz gelişmiş. hoş ben daha çok yeniyim bu konuda ama iç taban yükseliği 15cm olan pizza fırınları var şu an piyasada. 1000 Lira'dan başlayıp 50000 Lira'ya kadar çıkıyor fiyatlar. ev tipi bir tane almayı düşünüyorum, aynı anda 3-4 ekmek yapabileceğim ama hiç deneyen oldu mu acaba?
o zaman da söylemişsiniz, ekmek konusuna nedense yeterli gösterilmiyor. belki bir gün bunu meslek edineceğim diyorum, sorgulu gözlerle bakıyorlar bana, deli sanıyorlar sanırım 
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #34 : Kasım 16, 2016, 10:46:32 ÖS »

Piayasa sanırım son yazışmalardan bu yana biraz gelişmiş. hoş ben daha çok yeniyim bu konuda ama iç taban yükseliği 15cm olan pizza fırınları var şu an piyasada. 1000 Lira'dan başlayıp 50000 Lira'ya kadar çıkıyor fiyatlar. ev tipi bir tane almayı düşünüyorum, aynı anda 3-4 ekmek yapabileceğim ama hiç deneyen oldu mu acaba?
o zaman da söylemişsiniz, ekmek konusuna nedense yeterli gösterilmiyor. belki bir gün bunu meslek edineceğim diyorum, sorgulu gözlerle bakıyorlar bana, deli sanıyorlar sanırım 

Geleceğin sektörü gıda, gıdanın temelinde de geleneksel olarak ekmek yatıyor. Yani bana göre doğru yoldasınız...

Pizza tipi fırınları kullanmadım ancak tavan yüksekliği ekmek için ne kadar uygun bir bakın derim.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #35 : Kasım 16, 2016, 11:38:56 ÖS »

Sanırım bir kaç yıl öncesiydi ben bu firmayla(Rofco) yazışmıştım ama fiyat falan anımsamıyorum doğrusu
Organizasyon olursa ben de katılırım
Ben o zaman B10 (2 katlı) ile ilgilenmiştim
B10 ve B20(3 katlı) modeller için tekrar fiyat isteyip bir maliyet analizi çıkarıp ne olduğuna bakmak lazım
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2016, 12:01:12 ÖÖ Gönderen: ali bey » Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #36 : Kasım 17, 2016, 12:50:07 ÖÖ »

Ali bey gunaydın

ben son aldigim fiyatlar

B5                        € 730               
B10                        € 1.080               
B20                     € 1.350            
B30                     € 1.730            
B40                     € 2.110   
Steam trays               € 45

daha onceden yazmıstım b5 yada b10 icin umraniye tarafında bir firin imalatcısı yaparım demis 1200 tl gibi bir tutar istemisti.
ancak fazla guven saglamamıstı.

uygun fiyata imalatı yapıalbilirse haberim olsun...


Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #37 : Kasım 18, 2016, 01:03:53 ÖÖ »

B20 modeli bana uygun
En iyimser olasılıkla bize maliyeti 1800 € ya gelir ki çok pahalı
Burada yaptırabilirsek ben hemen alırım 

Bu makinada en önemli parça termostat . İyi bir marka kullanılırsa sabit ısıya ulaşılabilir.
Gerisi ısıtıcı elemanların döşenmesi ve iyi bir izolasyon.

Bizdeki fırın üreticilerinin ürünleri çok başarılı ve epey de ihracat yapıyorlar.
Teknolojimiz yeterli. Sadece meraklı, ustalığı iyi olan ve ARGE'ye açık bir üretici bulmaya kalıyor iş.

Bu fırınların sürümü az olsa da, trend evde ekmek yapmaya dönüştüğü için, üretilen fırınlar evlerde ve kafelerde rahatlıkla alıcı bulur
Zaten buna başlayan ardından hamur mikserleri, mayalama dolapları, değirmenler vb gibi konulara da girer ister istemez...

İş böyle bir imalatçıyı bulmaya kaldı 

İmalatçıyı bulursak bir de bu İtalyan döner tabanlı taş fırınından yaptırırız artık : http://www.fornosaf.it/


Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #38 : Kasım 21, 2016, 05:48:02 ÖÖ »

Rofco'ya B20 fırın için nakliye sormuştum İstanbula 300 €'ya nakliye teklif ettiler
Buraya 1650 € ya malour böylece
Vergi vb var mı bilmiyorum ama eğer yoksa gümrük acentası ödemesiyle 6500-7000 TL ye ulaşmış olur
Epeyce pahalıya gelir bize 
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #39 : Aralık 07, 2016, 02:41:09 ÖÖ »

Ali bey gunaydin

iki gun once yesilkoy gumrugune rofco firin icin soru sordum.
Cikista bekleyen gumruk memurlarının birseyden haberi yok sanirim onlar gumruge tabi olabilecek urunleri yakalayip
gumruk vergilendirme memuruna yolluyorlar.

b5 serisi icin  600 €  20 kg ev tipi set ustu fırın dedim.
Muhakkak vergiye tabidir dediler
ne kadar  ??    dedim 
cevap yok
astarı yuzunden pahali olursa dedim ....
cevap yok ....

fırını sokup parca parca getirsek  her seferinde 8 - 9 kg nasil olur.....

iyi gunler

   
Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #40 : Aralık 07, 2016, 11:02:22 ÖS »

Ben de bir araştırma yapayım 
Sonucu paylaşırım
Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #41 : Aralık 08, 2016, 01:14:22 ÖÖ »

Ben de bir araştırma yapayım 
Sonucu paylaşırım

Bu arada bu fırından memnuniyet nasıl diye baktım.
Amerikadaki ekmekçiler fırındaki ısı dağılımından memnun değil .
Bu forum sitesinde epeyce tartışma var:www.thefreshloaf.com/node/38804/my-rofco-experience

Bir alıntıyı aşağıda görebilirsiniz:
unusable temperature control?
I recently purchased a Rofco B10 (two shelf model) and while I'm very happy with it in many ways the temperature controls seem to be deeply flawed. When I bake large boules they come out seemingly randomly from underbaked to almost completely black, even though the dough is the same and the temperature setting is the same. After a few disasters I put a thermocouple with a datalogger into the oven and attached the tip to the oven's temperature probe. The result was fine: the oven cycles in a 20F temperature band in a period of approx 10 minutes. But then I laid the thermocouple onto the stone and noticed that while I can see the same temperature cycling period on the stone, the stone's temperature increases by a few degrees with every cycle! I had set the temperature to 210C/410F and after an hour the stone was above 450F and looked like it was going to continue creeping up. So it appears that the oven is not at all stable and depending on how long I pre-heat I get an underbaked or black bread!? Has anyone else observed this too?


Biraz daha güvenilir bir üreticiye bulsak?
 
Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #42 : Aralık 08, 2016, 03:21:17 ÖÖ »

ATR Belgesiyle gelirse Belçika mallarında gümrük vergisi sıfır
Özel tüketim vergisi varmış +%6,7
İtahaltta gözetim vergisi30 USD/adet
CE den dolayı TSE raporu gerekliymiş. Zaman ve para demektir
Gümrük komisyoncusunun ücreti olacak ayrıca

Buna göre ithalat biraz pahalıya gelecek demektir
 Sad
Logged
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler