Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 20, 2017, 08:37:19 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Köy Fırını Farkı  (Okunma Sayısı 12244 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« : Şubat 05, 2011, 09:13:49 ÖS »

Evlerde bulunan ankastre ya da solo fırınlardan hangisi ekmekleri böyle kabartabilir?

Önce

Sonra

*Fotoğraflar FaceBook'ta bir köy fotoğrafları sitesinden alınmıştır.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
hikmettekcam
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 6


« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2011, 11:25:07 ÖS »

Bahçesi olupta köy fırınına sahipolmamak olmaz.Müthiş keyifli olsa gerek.Köy fırınını kendisi yapmak isteyenler için tüm detayların yeraldığı aşağıdaki linki tavsiye ederim.     
        http://meyvelitepe.typepad.com/meyvelitepe/ky_frn/
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2011, 03:36:06 ÖÖ »

Bahçesi olupta köy fırınına sahipolmamak olmaz.Müthiş keyifli olsa gerek.Köy fırınını kendisi yapmak isteyenler için tüm detayların yeraldığı aşağıdaki linki tavsiye ederim.     
        http://meyvelitepe.typepad.com/meyvelitepe/ky_frn/

Ara ara zevkle izlediğim bir site. Ellerinize sağlık.

İnşaallah bizler de bu tür imkanlara bir şekilde kavuşur ve eşimizi dostumuzu bu şartlarda ağırlarız.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2014, 07:37:01 ÖÖ »

Hayalim bahçeli bir ev alıp bahçesine de bu tarz bir fırın yaptırmak. Geçen gün hayal ederken aklıma geldi. Bu tür fırınlarda buhar desteği nasıl yapılıyor?  Sitede daha önce konuşulmuş mu diye bakındım ama cevap bulamadım.
Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2014, 01:43:32 ÖÖ »


 Benim bahçemde kendim yaptığım fırında buhar desteği vermeden aşağıdaki gibi ekmekler yapabiliyorum (bunlar normal unla yapılmış ekmeklerdir):


FIRIN




TAVA EKMEKLERİ FIRINDA


SONUÇ



Henüz zamansızlıktan "Taş Fırını" yapılması konusunda bir başlık açamadım ama soru gelirse yardımcı olmaya çalışırım.

Logged
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2014, 05:29:38 ÖÖ »

Ekmekler muhteşem görünüyor. Ben kendimce taş fırın yapmak için neler gerekir, nasıl yapılır araştırıyorum. Şimdilik benim hayalime uzun zaman var fakat annemlerin evi bahçeli. Babam da istiyor fakat teknik yok bizde.  Sad

Bir de üniversitedeyken bir arkadaşımı ziyaret için Dikili ye gitmiştim. Orda bir çiftlik evine gitmiştik ve bahçelerindeki taş fırında akmek yapmışlardı. Sopaya bağlı bir ıslak bezi sürekli fırının içinde sürüyorlardı. Şimdi aklıma geldi de acaba buhar desteği için olabilir mi?
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2014, 05:31:40 ÖÖ Gönderen: cambaz » Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2014, 01:51:36 ÖÖ »

Zemindeki kalan külleri temizlemek amacıyla yapılır bu işlem.
Tabandaki tuğlalar temiz olursa üzerinde pişen ekmeğin altı da temiz olur.
Logged
ozturkbey
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15



« Yanıtla #7 : Temmuz 31, 2015, 12:42:29 ÖÖ »

Arkadaşlar buhar ne için gerekli biraz bahsedermisiniz forumda vardır belki ama yeri gelmişken sorayım ne de olsa aranızda yeniyim
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2015, 09:30:51 ÖS »

Gunaydin

http://www.kolcuogluekmek.com/faydali.html

http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Ekme%C4%9Fi%20Pi%C5%9Firme.pdf



Arkadaşlar buhar ne için gerekli biraz bahsedermisiniz forumda vardır belki ama yeri gelmişken sorayım ne de olsa aranızda yeniyim
Logged
sercos
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26


« Yanıtla #9 : Ağustos 05, 2015, 03:02:27 ÖÖ »

Arkadaşlar buhar ne için gerekli biraz bahsedermisiniz forumda vardır belki ama yeri gelmişken sorayım ne de olsa aranızda yeniyim

Ekmeği fırına koyduktan sonra ilk 15 - 30 dakika arasında buhar vererek kabuk oluşumunu geciktiriyor ve daha iyi kabarmasını sağlıyorsunuz. Ekmeği döküm bir tencerede ya da üzerini uygun bir kapakla kapatarakta kendi buharından faydalanıp aynı etkiyi elde edebilirsiniz.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler