Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ağustos 27, 2014, 08:09:02 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ağizda Dağilan Yumuşak Poğaça  (Okunma Sayısı 12374 defa)
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 175



« Yanıtla #15 : Şubat 22, 2012, 01:37:12 ÖÖ »

bu kadar dilimizi damağımızı sulandırdıktan sonra, sayın ekmek2009, artık bunu denemek bize de farz oldu... sırıtık
ama olan benim diyete olacak gibi ... düşünceli
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3876


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #16 : Şubat 22, 2012, 01:48:23 ÖÖ »

bu kadar dilimizi damağımızı sulandırdıktan sonra, sayın ekmek2009, artık bunu denemek bize de farz oldu... sırıtık
ama olan benim diyete olacak gibi ... düşünceli

Bu denli dert edinmeyin Ali Bey,

size benim çok hoşuma giden bir ifadeyi yazayım: "Istırapla verilecek bir kaç kilodan, zevkle alınacak üç-beş kiloyu tercih ederim"

Bu kadar basit  sırıtık.

Not: Bu günlerde genel kanının aksine bol ekmek yiyerek zayıflama konusunda yakın çevremle uygulamalı çalışmalar yapıyoruz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 175



« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2012, 12:05:13 ÖS »

Ben Sana'nın hamur işi (yağ : %79) kullanarak tarifi yapmaya çalıştım.
4 er adet sade, keçi peynirli, gemlik Katırcıoğlu Köyü siyah zeytinli poğaçayı biraz daha uzun sürede pişirdim.

Görüntü başarılı sayılmaz ama tadı idare eder   Roll Eyes




Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3876


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2012, 12:29:03 ÖS »

Ben Sana'nın hamur işi (yağ : %79) kullanarak tarifi yapmaya çalıştım.
4 er adet sade, keçi peynirli, gemlik Katırcıoğlu Köyü siyah zeytinli poğaçayı biraz daha uzun sürede pişirdim.

Görüntü başarılı sayılmaz ama tadı idare eder   Roll Eyes


Ali Bey,

bunlar kurabiye gibi. Yanlış mı görüyorum  Sad ?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1456


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #19 : Şubat 26, 2012, 01:12:27 ÖS »

Bazi firinlar Ev poğacasi satar agizda dagilir kurabiye gibidir..
Leziz gorunuyorlar  elinize saglik

Ali Bey,
bunlar kurabiye gibi. Yanlış mı görüyorum  Sad ?
Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 175



« Yanıtla #20 : Şubat 26, 2012, 01:21:07 ÖS »

Doğrusu ben tarifi uyguladım ama sonuçta kurabiye poğaça karışımı bir şey çıktı ortaya  Undecided
Bir yerlerde bir yanlışım var kuşkusuz. Anlayamadım ama daha çırak sayılırım. Normaldir herhalde?  Cheesy
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3876


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #21 : Şubat 26, 2012, 08:17:50 ÖS »

Bir yerlerde bir yanlışım var kuşkusuz. Anlayamadım ama daha çırak sayılırım. Normaldir herhalde?  Cheesy

Amacımız yanlış aramak değil elbette  Embarrassed.

Zaten bu da bizlere yakışmaz  merdane.

Lezzetinin mükemmel olduğundan ve ağızda dağılıverdiğinden eminim.

Merak ettiğim konu; sizin gibi hadiseye hakim, tarif uygulamasını bilen bir arkadaşımızın uygulamasının sonucunda standart poğaça yerine poğaça şeklinde ama kurabiye görüntüsünde bir ürün ortaya çıkması.

Tarifin veriliş şeklinde bir atlama mı var acaba diye merak ettim. Sanki pürüzsüz yüzey oluşturulmamış gibi.

Yaptığınız uygulamayı (sadece şekillendirme aşamaları bakımından, malzeme değil) aşağıdaki linkle bir kıyaslar mısınız?

http://ekmeksanati.com/documents/pastane_pof0ae7asfd.html

Aksi takdirde aklıma ya malzeme seçimi ya da sıvı seviyesi geliyor.

Merakım bundan.

Cevabınızı merakla bekliyorum.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1456


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #22 : Şubat 26, 2012, 11:48:29 ÖS »

Ali bey Gunaydin

tarif olarak mayali yumusak pogaca mi
yoksa benim duyum alip yazdigim kuru karakoy pogacasi mi ?
Eger yumusak pogaca ise (konu basligina ait olan) o zaman Soberman ustadimizin yazdiklarina katiliyorum bir problem var.
Yok eger sirkeli kuru pogaca ise goruntu olarak olmus ben halen deneme firsati bulamadim.



Doğrusu ben tarifi uyguladım ama sonuçta kurabiye poğaça karışımı bir şey çıktı ortaya  Undecided
Bir yerlerde bir yanlışım var kuşkusuz. Anlayamadım ama daha çırak sayılırım. Normaldir herhalde?  Cheesy
Logged
erhan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 497


« Yanıtla #23 : Şubat 27, 2012, 01:10:23 ÖÖ »


Alıntı
size benim çok hoşuma giden bir ifadeyi yazayım: "Istırapla verilecek bir kaç kilodan, zevkle alınacak üç-beş kiloyu tercih ederim"

Bu kadar basit  sırıtık.

Not: Bu günlerde genel kanının aksine bol ekmek yiyerek zayıflama konusunda yakın çevremle uygulamalı çalışmalar yapıyoruz.

Sayın Soberman, bizlere rahat bir nefes aldıran bu olumlu yaklaşım ve ifadeniz için size sonsuz teşekkürler. bir müddet daha yemeye devam  sırıtık
Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 175



« Yanıtla #24 : Şubat 27, 2012, 05:00:15 ÖÖ »



16 adet Poğaça içim Malzeme
500  gr Un
250  gr  Margarin Yağ
10 gr Şeker
3  gr Tuz
100  ml Su
1 adet Yumurta
20 gr Maya
2 gr Mahlep

Un ve margarini parmaklarınızla birbirine yedirip kum haline getirin.
Maya haricindeki tüm malzemeyi ekleyip 8 dk yoğurun. Mayayı da ekleyip 2 dk daha yoğurun.
Hamuru 2 3 dk dinlendirin. Avuç içinde sıkı yuvarlama  yaparak 80 gr lik bezeler hazirlayın.
Bezeleri 3 dk dinlendirin. Sade poğaça yapacaksanız dört parmak yardımı ile üzerine basın.
Peynirili icin tekrar baskı uygulayıp rende kaşar veya beyaz peynir koyup sıkı bir şekilde hamuru  mühürleyin.
20 dk 40 derecede mayalanadırın
160 derecede 12 dk pişirin pişme sonunda fırını kapatın 3 dk fırında bekletip servise sunun.

Afiyet olsun.  



Yukarıdaki tarifi denedim sayın soberman.
Mahlebim 2 yerine 4 gr. oldu (tadı vuruyordu zira)
Yaş mayam yoktu ben de 10 gr. kadar instant maya kullandım
Diğer bütün tarife uydum.
Sorunlar:
- Pişirme süresi 2 misli uzadı
- Yüzey istendiği gibi olmadı

 Aynı sonucu alamadım ama tüketenler beğendiler...
 Roll Eyes
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3876


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #25 : Şubat 27, 2012, 06:02:47 ÖÖ »

Bu da farklı bir uygulama olmuş.

Lezzeti konusunda eminim tüketenler beğenmiştir.

Fırınlama süresi uzadığı için poğaçalar kıtırlaşmış olabilir, çayın yanında ilginç olmuştur.

Bir sonraki denemenizi merak ediyorum.

Poğaça öyle bir şey ki, bir defa tadıldığında asla vaz geçilmiyor ve kendini özlettiriyor.

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler