Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 03:00:41 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Patlıcanlı Gözleme  (Okunma Sayısı 14675 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
visual
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 34



« : Ekim 08, 2010, 01:15:20 ÖS »

Annem bunu hep yapardı. Onunkiler kadar güzel olmasada bende yapmaya çalıştım. Hamurun tarifini soberman ustamızın gözleme tarifinden aldım.

Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler

Hamur Malzemeleri

5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2  tatlı kaşığı tuz
yarım paket instant maya

İç Harcı

5 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
2 adet domates
sıvıyağ, tuz

Hamurunu malzemeleri karıştırarak normal hamur yapıyoruz. Yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Ben eym nin hamur yapma programında yaptım.

İçi için soğanları küp doğayıp sıvıyağda pembeleştiriyoruz. Patlıcanları alacalı soyup ufak ufak doğruyoruz ve soğanlara ilave ediyoruz biraz renk alana kadar pişirip doğranmış domatesleri ve tuz ekliyoruz. Patlıcanlar piştikten sonra kapatıp soğutuyoruz

Hamuru bezelere ayırıyoruz. Benim hamurumdan 10 tane beze çıktı. Hamuru yuvarlak açıp içine malzemeyi koyup kapatıyoruz. Kızgın tavada gözlemelerimizi pişiriyoruz. Tavadan aldıktan sonra üzerine margarin sürebilirsiniz.

Afiyet olsun   Roll Eyes
Logged

visual
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2010, 11:25:34 ÖÖ »

Ellerinize ve emeğinize sağlık.

Bana kayınvalidemin patlıcanlı ve kabaklı gözlemelerini hatırlattınız. Patlıcan gözlemeye beklenmedik bir lezzet katıyordu, tatmayan birisinin tahmin etmesi mümkün değil.

Odun ateşinde kendi patlıcanı ve zeytinyağı ile özellikle kahvaltıda ve ikindi vakti ayran ya da çayın yanında inanılmaz giderdi.

Tarifini de çok detaylı ve anlaşılır vermişsiniz, tebrik ediyorum.

Tek ilave edebileceğim; üzerlerine margarin değil de, kendi zeytinyağlarından sürerlerdi.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
visual
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 34



« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2010, 01:18:52 ÖS »

Odun ateşinde de çok lezzetli olur du tabi :)  Ama birdaha ki sefere bende bizim kendi zeytinyağımızdan üzerine süreceğim, bu hiç aklıma gelmemişti. Teşekkürler.
Logged

visual
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler