Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 19, 2017, 10:49:39 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kenwood Fırınımsı EYM (Mikrodalga+Fırın+Izgara+EYM) Ekmek Yapımında Problem  (Okunma Sayısı 10929 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ayfer55
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 55


« : Ağustos 23, 2010, 03:12:07 ÖÖ »

Kenwood MW 796 ya sahip olup ta "kendisini beceriksizler grubuna ayırmış ve ekmeğe küsmüş talihsizler" grubuna dahilim maalesef. Neyi eksik yaptığımı bilmiyorum, ve denemeyi bırakalı çok oluyor. Pişerken tepe oluşmasına rağmen daha sonra ekmek çöküyor, küçücük kalıyor,  çok sıkı ve sert oluyor.

Ayrıca kekimde hep falso, lütfen yardım edin, küçücük evimde kocaman  cüssesiyle, sadece şık görünümü nedeniyle süs olarak duruyor. Sadece ısıtma için kullanıyorum böyle bir makineyi. Kullanım kılavuzunun Türkçe çevirmesinde  yanlışlık olduğuna dair yorumlar vardı bir ara hepsiburada da, şimdi kaldırmışlar o yorumları. Ekmek ve kekte ölçü ve ayarlarınızı yazmanız mümkün mü ve börek yapabiliyormusunuz? Eşim "dünya para verdin ne işe yarıyor" diye başımın etini yiyor :))
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2010, 04:11:41 ÖÖ »

Öncelikle aramıza hoş geldiniz diyorum.

Yakınsamış ve bir kaç işlevi bir arada aynı anda yapmaya çalışan cihazlarda genel olarak yaşanan kısmi memnuniyetsizlikleri sizler de yaşamaktasınız maalesef. Bu tür fırınımsı EYM'lerden kullanıp memnun olan arkadaşlarımız olduğu gibi çeşitli sıkıntılar yaşayan arkadaşlarımız da var.

Öncelikle standart bir EYM kullanmadığınız için ön kontrollerde ve pişirme sürecinde sıkıntı yaşandığını sanıyorum. Standart EYM'lerde olan kapağın açık yoğrulması özelliği ve ısıtıcı rezistansın kazanın altında olması özellikleri Fırınımsılarda olmadığından bir şekilde çözüm bulunması gerekmektedir.

Sizin ve sizin durumunuzdaki arkadaşlarımız için önerebileceğimiz yöntem; öncelikle garantili bir tarif bulmanız. Arkasından da tarifin uygulamasının püf noktalarını öğrenmeniz.

Garantili tarif için lütfen aşağıdaki EYM Kullanım Klavuzunu inceleyiniz;


Genelde yaşanan kıvam tutturma problemini aşmak için de lütfen aşağıda göreceğiniz uygulamalı EYM ekmeği yapımı ve kıvam tutturulması görüntülü videosunu inceleyiniz;


Sizin yaşadığınız sıkıntının temelinde genel olarak hamur kıvamının cıvık ya da katı olması yatmaktadır.

Kılavuz ve Filmlerin arkasından yorumlarınızı alabilir miyiz?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Ayfer55
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 55


« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2010, 01:08:55 ÖÖ »

         Merhaba,
         Dönüşünüz için teşekkür ederim, iş ortamındayım ve video izlemeye kapalı bizim bilgisayarlar, pdf dosyasını ise açamadım, açacağım.  Buraya yazdığım gün ekmeksanatı sitesini neredeyse satır satır okumuş ve gereken  bilgi ve (gramajı uygun) tariflerin çıktısını almıştım, henüz denemedim, deneyeceğim. Benim fırınımın ekmek gramajları 800-1000-1200 şeklinde olduğundan buna uygun olmayan ölçüleri şimdilik deneyemeyeceğim, o sitede çok tarf var, çok emek verilmiş gerçekten taktire şayan, ama çoğunun gramajları benimkine uymuyor yada benimki onlarınkine uymuyor :). Mesela 900 gr. olan tarifte ben 800 ü mü 1000 i seçmeliyim bilmiyorum. Sizin tariflerden uygulayacağım.
        1- Ekmek dışında benim için önemli bir kaç unsur daha var kafama takılan:
        2-'Reheat' menüsü var... Ben yemek, ekmek vs. ısıtmak için Microwawe menüsünü kullanıyorum, ama reheat'da yeniden ısıtma anlamında. Aralarındaki fark nedir, hangisini kullanmalıyım?
        3- Küçük de olsa bir tepside börek denemek istiyorum (ramazan bitiyor hala börek yapamadım eşime), hangi menüde ve kaç C lik ayarda pişer börek? Yada tepside sebzeli tavuk? Bunlar için hiç açıklayıcı bilgi yok kılavuzda. Konvection diyor, kaç dereceyi kullanır bu menü ve neler yapılabilir belli değil.
        4- Ben keki frının ekmek kabında değil, silikon kabında, ve konvection menüsünde yapmıştım ama neredeyse 2 saati bulmuştu pişmesi. İlle de kendi kabında ve kek menüsünde mi olmalı?
         1,5 yıl oldu alalı, yaptığım hiçbir şeyden memnun olmayınca hevesim kaçmış ve denemeyi bırakmıştım. Artık kullanabileyim istiyorum, hiç değilse verdiğim parayı çıkartacak kadar olsa razıyım. Uzun oldu biliyorum biliyorum ama tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2010, 01:21:33 ÖÖ »

Size maalesef sadece ekmek yapma konusunda yardımcı olabileceğim. Cihazınızdan elimde olmadığı için diğer sorularınıza cevap verme şansım yok ancak forumda bu cihaza sahip arkadaşlarımız var, onların yardımlarını beklemek zorundayız.

Ben sadece size şöyle yardımcı olabilirim;

Tarifteki ağırlık sizin kullandığınız cihazdaki ağırlıktan fazla olmadığı sürece rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bu şu demek: Tarif 900 gr, sizin cihazınızın maksimum kapasitesi ise 1200 gr. Demek ki bu tarifi rahatlıkla uygulayabiliyorsunuz. Şayet tarifteki ağırlık Cihazınızın kapasitesinden fazla ise taşacağından cihazınıza da zarar verebilecektir.

Peki hangi ağırlığı seçeceksiniz? Aslında arzu ettiğiniz ağırlığı seçebilirsiniz, tek fark pişirme derecelerinde olacaktır. 900 gr ağırlığındaki tarifi uygularken 800 gr'ı seçerseniz bir kaç dk daha az pişmiş, 1000 gr'ı seçerseniz de bir kaç dk daha fazla pişmiş olacaktır. Çok şekerli, ballı ya da pekmezli tarifler uygulamadığınız sürece 900 gr ağırlığındaki tarifler için siz Kenwood'da 1000 gr'ı tercih edebilirsiniz. Şayet fazla pişmiş gelirse 800 gr'a dönebilirsiniz.

Ayrıca forum içinde tarif dönüşümlerinin nasıl yapılacağını detaylı anlatan başlıklar da var. Onlardan da faydalanabilirsiniz.

Diğer konularda ne söylesem sadece tahmin olacak, bu benim pek tarzım değil. O nedenle bizzat kullanmış ve uygulamış arkadaşların cevaplarını bekleyelim.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Ayfer55
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 55


« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2010, 01:51:02 ÖÖ »

Tekrar Merhaba,
4. sorum hariç diğerleri bu siteyle alakalı değil ama konu başlığı benim ürünümden olduğu için yazdım. Özür dilerim sanırım yeri burası değildi.
Logged
Ayfer55
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 55


« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2010, 02:05:24 ÖÖ »

Son mesajınızı görmeden( işime acil dönmem gerektiğinden yanıt gönder sayfam açıktı)  yazdım, bir önceki mesajı. Teşekkür ediyorum, bunun farkına sonradan vardım ben de.
Gramajla ilgili bilgi çok iyi oldu benim için. Bu arada kullanma kılavuzunu inceledim, EYM almayı düşünenler için çok yararlı, ama benim için çok geç.Umarım Kenwood Fırınımsı EYM (mw 796) kullanıp ta memnun olan arkadaşlar diğer sorularıma cevap verirler de gerek benim gerekse benim durumumda olan pek çok arkadaş bu bilgilerden yararlanırlar. Ben de denemelerimde iyi ya da kötü tecrübelerimi paylaşağım, bunun için buradayız. PAYLAŞTIKÇA AZALMAYAN TEK ŞEY SEVGİ VE BİLGİdir.

Kolaylıklar diliyorum.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2010, 04:19:52 ÖÖ »

Tekrar Merhaba,
4. sorum hariç diğerleri bu siteyle alakalı değil ama konu başlığı benim ürünümden olduğu için yazdım. Özür dilerim sanırım yeri burası değildi.

Lütfen bu şekilde düşünmeyin, sorularınız çok güzel, yerinde ve siteyle de ilgili. Sadece benim bu konuda bilgim yok. Elimde cihaz olsa dener, sonucunu da memnuniyetle yazardım. Sadece sizin işinize yaramakla kalmaz, bu cihazı almış ve sizin durumunuzda olan çok sayıda arkadaşımızın da işi görülmüş olurdu. Bundan güzel ne olabilir?

       2-'Reheat' menüsü var... Ben yemek, ekmek vs. ısıtmak için Microwawe menüsünü kullanıyorum, ama reheat'da yeniden ısıtma anlamında. Aralarındaki fark nedir, hangisini kullanmalıyım?
        3- Küçük de olsa bir tepside börek denemek istiyorum (ramazan bitiyor hala börek yapamadım eşime), hangi menüde ve kaç C lik ayarda pişer börek? Yada tepside sebzeli tavuk? Bunlar için hiç açıklayıcı bilgi yok kılavuzda. Konvection diyor, kaç dereceyi kullanır bu menü ve neler yapılabilir belli değil.
        4- Ben keki frının ekmek kabında değil, silikon kabında, ve konvection menüsünde yapmıştım ama neredeyse 2 saati bulmuştu pişmesi. İlle de kendi kabında ve kek menüsünde mi olmalı?
        

Dördüncü Madde için belki şunu söyleyebilirim; Kek pişirmek için sanırım iki tercihiniz olabilir, ister EYM gibi kendi kazanında, isterseniz Mikrodalga özelliğini kullanarak uygun kabında 7-8 dkda pişirebilirsiniz. Her ikisine de uygun tarifler şu anda İnternette mevcut.

Biraz üzerine düşünce sanırım tüm sorunlarınıza cevap bulabilirsiniz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Ayfer55
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 55


« Yanıtla #7 : Ağustos 30, 2010, 06:34:49 ÖÖ »

29.08.2010 Tarihli Denemem
 http://ekmeksanati.info/index.php?topic=358.0
deki Fransız Ekmeği tarifinizden (birazcık değişiklikle  Embarrassed  )

Malzemeler
3 cup beyaz un (Konya Un)
1  cup sert buğday unu (Katmer Un)
320 ml su (Hazır su)
1 büyük kaşık saf zeytinyağı
1 büyük kaşık ayçiçeği yağı
1 büyük kaşık şeker
1+ 3/2 küçük kaşık instant maya (Dr.Otker)
2 küçük kaşık tuz (Çankırı kristal kaya tuzu)

Nasıl yaptım :
Fransız ekmeği menüsünde, orta kabuk, tam süre (4 saat)
33. dakikada kıvam kontrolü yaptım, karışım orantılıydı, ama fazla yumuşaktı. (320 ml.ölçü fazla gibi gelmişti   ama  aynen uyguladım)
Bittiğinde üstü açık renkti, Grill menüsünde 15 dk. (C3 de) kızartım.

Sonuç: Kabarması ilkinin neredeyse 2 katıydı (gözlerime inanamadım). Tadı nefisti, ama birazcık tuzluydu. Bir sayfanızda başka siteden örnek olarak gösterdiğiniz, alta yığılma yapmış bir ekmek resmi vardı, onun kadar olmasa da benim bu ekmeğimde de alta doğru biraz yığılma vardı (dilimleyince ışıkta daha net belli olduğundan ölçtüm altta 1,5 cm yığılmanın olduğu yükseklik) ve alt üstlere göre az pişmiş gibiydi. Gece yapmıştım, bugün çok sorun gibi görünmüyor bu durum.   Bu da demek oluyor ki, daha da yüksek ve yığılmasız bir ekmek olabilirmiş.Ha gayret olacak gibi….

Ne yapmalıyım :
1.   Kabuk rengini koyu seçmeliyim.
2.   Tuzu 1,5 küçük kaşığa düşürmeliyim.
3.   Unları karıştırdıktan sonra 3 kez eledim, her elemede ölçtüm ve ilk ölçüden neredeyse 1 cup’a yakın fazlalık un görünüyordu (e doğal olarak havalandığı için hacim arttı) .125*4 ölçüsünü mutfak tartısında  ölçme şansım olmadı. Fazlalığı alıp almama konusunda kararsız kaldım ve fazlalığın yarısını almaya karar verdim…. Sanırım almamalıydım, yığılmanın sebebi bu gibi duruyor. Ama ilk ekmeklerime göre kıyaslayınca yine de çok güzel.
4.    Maya tarifte 2,5 k.kaşıktı, müdahelem mecburiyetten oldu, evde sonuymuş. Yeterli gibi ama tabiî ki bir dahaki sefer 2,5 olacak.
5.   Size danışmalıyım….
6.   Daha hala 40 fırın ekmek yemeliyim (pardon yapmalıyım).
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #8 : Ağustos 30, 2010, 06:38:53 ÖÖ »

Konu daha faydalı olacağı düşüncesiyle http://ekmeksanati.info/index.php?topic=1133.0 başlığı altına taşınmıştır.

Lütfen oradan devam edelim.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler