Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 25, 2017, 10:34:35 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: buğday ekmeğini kızartmak  (Okunma Sayısı 3567 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
turgut
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1


« : Haziran 22, 2010, 05:03:23 ÖÖ »

1. essenso 1228 model makinem var ama ekmeği gerektiği gibi kızartamıyoruz. rehbere görede yapsak olmuyor.Lütfen pratik bir çözüm.
2.Yoğururken bıçağın biri çalışıyor diğeri bazan boş dönüyor yani karıştırmıyor.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2010, 05:19:55 ÖÖ »

EYM'niz hayırlı olsun, mutlu günlerde güle güle kullanın.

Acaba doğru mu anlamışız?

1. Ekmeğin kazan içinde kalan kısmı iyi pişmesine karşılık gözetleme penceresinin altında kalan kısmının rengi KOYU RENK kabuk seçilmesine karşılık kabuğun diğer yerlerine rağmen bir kaç ton açık kalıyor. Pişmesi konusunda bir sıkıntı yok; Hemen her EYM'de aşağı yukarı görebileceğiniz bir durumdur. Bazı markalarda kendini aşırı gösterebilir ancak bildiğimiz kadarıyla Essenso bu grupta değil. Kabuk rengini koyulaştırıcı şekerli, süt ve süt ürünlerini kapsayan katkılar, hamurun tepesi ile cam arasında yeterli boşluk kalacak şekilde hacim ayarı ve gerekirse çifte kavurma yöntemi ile bu durumu aşabilirsiniz.

2. Yoğurma esnasında hamur bir bıçağın üzerine toparlanıyor ve tek bir bıçak yoğurmaya devam ediyor. Diğer bıçak bu arada hamursuz kalıyor ve boşa dönmeye devam ediyor. Hamurun kabarmasında bir sıkıntı yok; Çift bıçaklı EYM'lerde 1 kg altı malzeme konulduğunda hamurun tek bir bıçağa sarılması normaldır. Bunu engellemek için de ara ara tek bıçaklılarda olmayan devir yönü değişimi yapılır. Hacim olarak az olan hamuru tek bir bıçak yeterince yoğurabileceği için sıkıntı olmayacaktır. Hamur miktarını artırdığınızda durumun değiştiğini göreceksiniz. Tek sıkıntı, hamurun çok sert olup, bıçakların üzerinde yoğrulmadan gezmesi olur ki, zaten farkedersiniz ve sıvı ilavesiyle kulak memesi kıvamına getirerek yoğrulmasını sağlarsınız.

Sorularınızı böyle açabilir miyiz, aksi takdirde yeniden alalım.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
wavybaby
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26



« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2011, 06:04:28 ÖÖ »

@turgut,

2. probleminizi ben de az önce ekmek yaparken yaşadım. Manuel olarak hafif itip bıçaklardan birinin tekrar dönmesini sağladım. Zaten çift bıçakla ilgili bir konu açmıştım ve orada ekmeğin içinde kalmasına değinmiştim, bugün de bu başıma geldi.

Hamur miktarı az da değildi, büyük somunu seçerek pişirmeye ayarlamıştım. Tam oturmadı desem, yukarıda bahsettiğim probleme aşina olduğumdan tam oturduğuna şahit olmadan zaten çalıştırmıyorum makineyi. Zira ben ekmek malzemelerini kazana oturttuktan sonra koyuyorum malzemeleri sarsıp teması engellemek için.

Not: İlk zeytinağı muhetviyatını denediğim ekmekti, belki de bundan kaynaklandı.  Undecided
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler