Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 19, 2018, 08:19:57 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kefir Tanesi  (Okunma Sayısı 2939 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sudegirmeni
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 66



« : Mart 14, 2016, 06:02:23 ÖÖ »

Ankara'da kefir tanesi alabileceğim bir yer var mı acaba? Yada internet üzerinden alsam sağlıklı bir şekilde elime ulaşır mı?
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2016, 03:22:23 ÖS »

Ankara'da kefir temini için:

Eğer Ankara ilinde yaşıyorsanız Ankara’da Kefir mayası (tohum ya da diğer adıyla tanesini) Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden bulabilirsiniz.

Kefir mayası almak için Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile 0312 596 10 00  numaralı telefon aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz ya da kefir marketten kefir mayası siparişi verebilirsiniz.

Web adresi: http://www.agri.ankara.edu.tr/

E-posta adresi: agricul@agri.ankara.edu.tr

Ya da AOÇ satış mağazasından endanem doğal kefir temin edebilirsiniz:

https://www.aocsatismagazasi.com/endanem-dogal-kuru-kefir-mayasi-urun-849.html

Her ikisi de güvenilirdir ancak kefir yapım yöntemini ve kefir saklamayı bilmeniz gerekir.

Kurutur ya da uzun süreli aç bırakırsanız kefiri kaybedebilirsiniz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
alimustafayilmaz
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 41


« Yanıtla #2 : Mart 15, 2016, 10:15:19 ÖÖ »

Gida muhendisi bi cocuktan aldim kefiri, sahibinden de ilani vardi, size kargo yapar, her konuda da yardimci oluyor, laboratuarinda hazirliyormus huseyin demirag 0506 615 91 71

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Logged
sudegirmeni
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 66



« Yanıtla #3 : Mart 15, 2016, 10:52:45 ÖÖ »

Çok teşekkür ederim
Logged
sercos
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26


« Yanıtla #4 : Mart 16, 2016, 07:24:18 ÖÖ »

Büyük Migros'larda da bulabilirsiniz. Ben linkteki mayayı aldım ve sonuçtan çok memnun kaldım. Aklınızda olsun oda sıcaklığında 12-14 saatten fazla mayalanan kefirin alkol oranı fazla olabilir.

https://www.kefirdanem.com/Anasayfa
Logged
sudegirmeni
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 66



« Yanıtla #5 : Mart 16, 2016, 01:36:48 ÖS »

Kuru maya mı aldınız yoksa kavanozdaki su içinde olan mayadan mı?
Logged
sercos
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26


« Yanıtla #6 : Mart 16, 2016, 11:51:43 ÖS »

Kuru maya alıp üzerinde yazan tarife göre aktif hale getirdim. Hem inek hem de keçi sütü ile yapıyorum gayet iyi sonuç veriyor.
Logged
sudegirmeni
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 66



« Yanıtla #7 : Mart 17, 2016, 02:59:09 ÖÖ »

Bu sabah ankara eskişehir yolundaki tarmeg den kuru çok kullanımlık olanını aldım. Pakette 20-25 kullanım sonra değiştirmeniz önerilir diyor. Siz öyle mi yaptınız?
Logged
sercos
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26


« Yanıtla #8 : Mart 17, 2016, 04:19:30 ÖÖ »

Ben sürekli kullanıyorum, sonuçtan memnun kaldığınız sürece değiştirmenize gerek olduğunu düşünmüyorum.
Logged
sudegirmeni
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 66



« Yanıtla #9 : Mart 17, 2016, 01:21:52 ÖS »

İnş bende sürekli kullanırım:) canlandırma işlemine başladım. Yarım çay bardağı Ilık süte kattım 10 saat sonra ilk kefirimi mayalamak üzere hazır olacak inş.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler