Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 17, 2018, 03:14:42 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tire ve Ödemiş bölgesinden  (Okunma Sayısı 6086 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mbirol
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 92


Buda benim üretimim %100 organik


WWW
« : Nisan 16, 2009, 05:31:40 ÖÖ »

İzmir in Tire ve Ödemiş bölgesinde nohut mayalı kocaman tavalarda ekmekler yapılıyor.1 tanesi2-3 kilo gelir neredeyse.Küçüklüğümde Tire li kiracılarımız vardı bir kaç kere gittim köylerine.Biraz içine dolgun sıkı ekmek olurdu,ama kolay kolayda bozulmazdı uzun süre dayanırdı.Bilmemki şimdi yapılırmı,yolum düşerse gezeyim köyleri.
Logged

!! PR.DR. KLİMA !!
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2009, 11:48:26 ÖÖ »

Mümkünse resim ve tarif alalım.

Amacımız ülkemizin ekmek haritasını çıkarıp bir projeksiyon hazırlamak olmalı.  oku

Bu konuda size güveniyoruz.  evet
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2009, 11:14:37 ÖS »

konu ile ilgili enteresan bir link buldum

http://sibelinkahvesi.blogspot.com/2005/08/nohut-mayal-ekmek.html

Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
mbirol
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 92


Buda benim üretimim %100 organik


WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2009, 09:42:08 ÖÖ »

  soberman ustam siz şu nohut işini bir deneyin bakalım,ekmeğin görüntüsü benziyor bayağı!!
Logged

!! PR.DR. KLİMA !!
bemol
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 9


« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2010, 09:11:17 ÖS »

Nohut mayasi ile yapilan ekmek veya kucuk kumru'lar gercekten lezzetli oluyor ve uzun sure dayaniyor. Kokusu da cok hos. Sevgili Sibel'in tarifini denemistim, kendisi de Ege'lidir ve sasmadi harika kumrular elde etmistim normal firinda..
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2010, 09:54:26 ÖS Gönderen: bemol » Logged
malina
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 14


WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2011, 02:33:37 ÖS »

Nohut ekmekli tariflerinin (benim okuduklarımın) tümünde, nohutlar süzülüp suyu kullanılıyor.

Bir nohutu 4-6 parça olacak boyutlarda kırarsanız ve nohutları süzmeden tümünü (kullandığınız nohut fazla ise bir kısmını ayırabilirsiniz) maya olarak kullanırsanız, harika bir ekmek oluyor. Ekmek pişme sürecinde nohutlar da pişiyor...

Denemenizi öneririm...
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2011, 03:42:32 ÖS »


Bir nohutu 4-6 parça olacak boyutlarda kırarsanız ve nohutları süzmeden tümünü (kullandığınız nohut fazla ise bir kısmını ayırabilirsiniz) maya olarak kullanırsanız, harika bir ekmek oluyor. Ekmek pişme sürecinde nohutlar da pişiyor...


Önemli bir ip ucu.

Havalar biraz ısınınca nohut mayalı ekmekleri yeniden sofralara servis zamanı gelmiş olacak, o zaman bu püf noktasını özellikle denemek isterim.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler